Раздрана лятна гума (най-горния слой)

Започната от VDimitrov, 04 Март 2019 13:07:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

VDimitrov

Здравейте. Гумата е раздрана леко (най-горния слой). Може ли да се поправи качествено, че да изкара поне 3 сезона още (дот 2018 е).[attach=1]


Ozzie

Като гледам и балонче е почнала да прави надолу по борда, посока към джантата, което означава, че най- вероятно и оплетката е нарушена. А последното няма как да се поправи, така че я хвърляш на боклука и си купуваш нова и здрава гума.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

jo_jo

моето мондео го купих с гума с балон, имаше подложка и ме уверяваха, че е безопасно.  Смених ги веднага.

ivchotr

Ако има балон и не се е кривнала, ще го направи всеки момент. Такава гума си е за боклука на момента.

hotblooded

Балончето е тръгнало, гумата е за боклука, или в много краен случай - след вулканизация - задна, докато събереш пари за нова. Аз лично не бих карал с такава гума.

exclusiveremix

Все още не ми се е случвало подобно нещо,надявам се и да не ми се случва.Някой може ли да обясни що се е случило?Кофти марка гума ли,неправилно управление,удар бордюр ли...
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Ozzie

Като гледам, удар в някакъв остър ръб.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Преди години се нахаках през нощта по време на един проливен дъжд в бая дълбока дупка. Тя естествено беше пълна с вода до горе и не се виждаше. Ударът беше такъв, че си помислих, че се откачи носачът. Окачването оцеля, обаче гумата не. Беше се прищипала на две места отстрани на борда. Горе-долу на същото място като на снимката по-горе. Беше чисто нова - на няма и седмица може би. Бях побеснял. Обаждах се на 112 да ми пратят патрул на КАТ да съставят протокол, с идеята да подгоня общината. Патрул не дойде. В този дъжд не се и надявах много, ама нали за опита... На другия ден минах през една гумаджийница и човекът каза, че като й лепне една яка лепенка с вулканизатора, ще изкара доста време. Лепна я. Кара около половин година може би и баш когато се връщах от почивка, се изкриви някъде между Бургас и Сливен. Ама биене да видиш. Едва се замъкнах до някакви местни гумаджии. Там взех втора употреба гума, че бях приключил с финансите и нямаше за нова.
Та това, което й се е случило на гумата от тази тема, е нещо подобно - я бордюр, я дупка, я някой винкел... При всяко положение във всеки един момент може да вкара човек в приключение. А пък от друга страна гумите са може би най-евтиния, но и най-важен консуматив, който свързва колата с пътя. Може да имаш най-мощния мотор, най-добрите спирачки, нямаш ли добри гуми, кел файда.

Mondeicho

Страничен борд на гумата не се прави, колкото и да ти говорят, че ще кара. Поне като е от 2018 г. можеш да вземеш само една. Предполагам, че не си навъртял много хиляди км на останалите за да са се изтъркали спрямо новата. Преди години жената скъса така една странично и взехме само една нова (същият модел естествено).
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.