мнение за амортисьори "FoMoCo"

Започната от F Focus, 16 Октомври 2022 19:54:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

Вчера смених летните гуми със зимни, и докато търкалетата бяха свалени зяпах едно-друго по окачването.
Направи ми впечатление, че на задните амортисьори има учудващо добре запазени и чисти лепенки, от които се разбира, че амовете са "FoMoCo". Явно са сменявани скоро преди да купя колата от предишният собственик, нямам оплакване от тях, но ми е интересно качествени ли са, щото досега не съм чувал за тази марка?


Ozzie

FoMoCo = Ford Motor Company
т'ва не си ли го чувал?  (dwo)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Щом нямаш ядове с тях, карай и си свиркай.

F Focus

Покрай Форд чат-пат чувам ФаМоКо, но абревиатурата не ми беше ясна-благодаря за инфото! Мислех, че оригиналдЪ чарколяците са Моторкрафт.

zloster

Ето една снимка за онагледяване на FoMoCo щампата.
Източник: https://avtoforum.site/fomoco-ili-skolyko-stoit-shtempely-ford-na-zapchastyah-t63063.html
fomoco-ord-bosch.jpg

Иначе тук https://fordbg.com/forum/index.php?msg=134285 в снимките ми можеш да я видиш и на притискателен и феродов диск на съединител.

Сега обърнах внимание, че маховикът не е с щампа ФоМоКо, а си има логото на Форд (главното Ф със завъртулката). Сега ми хрумна дали частите, които Форд си правят сами са с щампа "Форд", а тези поръчвани при външни доставчици да са "FoMoCo"?
Примерно калници и разни други ламарини (които съм заглеждал) са с логото без щампа "FoMoCo".
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

ADiDimitrov

Дойде време и аз да сменя хамортисьорите  отзад. Доста са поомекнали оригиналните отзад, може би защото е комби . Та първо се спрях на оригинални Motorkraft от сайта https://www.kfz-teileprofi.de. С доставката от Хановер идват на 128 евро комплекта. Същите от Мотопфое са 295 лв. Обаче ме притесни разминаването в номера и буквите, с тия които са на мойта кола. Все пак връщане в Немско няма 😉 Та компромисно ще взема Каяби от Елит Кар! Дано да са читави, че ....... !

Жоро Петков

Е добре де разликата в цената между немските и Мото Пфое е 50лв, а в Мото Пфое ще си 100% сигурен че стават.
Отделно нямат ли някакви промоции МП за коли 6+ нали само се хвалеха или това е с отстъпката?
50лв са 1 резервоар газ...

ADiDimitrov

Крайна цена + 1 месец чакане за доставка. Просто ме дразнят, не може от Хановер сам да си ги поръчам и да дойдат за 4 дни, а те голямата фирма да чакаш 1 месец. Вземам Каябито и толкоз, квото такова  8)

ADiDimitrov

Забравих да спомена, че от МП първо ми предложиха оригинални за 485 лв 1бр. После ми предложиха Моторкрафт с думите "Доста по ниско качество"!!!! Замислих се тогава каква марка точно са оригиналните  ::)