Въпроси, мнения и коментари за конкретни обяви

Започната от Cup2, 24 Март 2023 19:25:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

famo

Здравейте,
Продадох си колата и сега ми предстои да си избера друга.Спрял съм се на един c-max 2007 1.6 tdci 90 k.с.Обявата е тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11333891524483281&f1=details.Въпросът е какво да гледам като отида на оглед.Имат ли някакви хронични проблеми тези машини.Как да разбера дали съединителят е демпферен и т.н.С една дума ми трябват съвети за огледа.Само ще добавя, че досега карах бензиново Рено сценик РХ4 досега и не съм запознат с модерните дизели.Благодаря предварително за съдействието.


Alexi

добре дошъл .. колата изглежда добре ,тоя модел няма съществени болежки .. съединителя 100% е с демферен маховик .. най добре я закарай в МР на оглед и диагностика преди да я купиш

amplified

Обстоен оглед на поне две места. Думата "УНИКАТ" е адски притеснителна.

Чебурашка

наистина уникат е притеснително и не се знае на колко км е,другото за което не съм мн сигурен е - тези ц-макси феислифт не трябва ли да са с новото табло  ::)

hotblooded

Koлега, внимавай! Закарай го на диагностика в МП, имай предвид че в mobile.de кола като твоята (Ц-макс Титаниум с описаните екстри и да е на под 100 000 км) няма под 9000 евро в Италия, а в Германия са над 10к
Или не е титаниум, или е връщан километража (доста вероятно) тази ти тя предлагат за 6000 евро, имай предвид че не са я купили за повече от 5000 евро! В същото време има един едиствен Ц-макс Титаниум предлаган за 6000 Е и той е на 210 000 км!
Общо взето виж какви Ц-макс има за 12 000 лв и си прави сметката!

Като съвет (не те задължавам да го правиш) - потърси кола от първи собственик или от оказиона на Мото Пфое

Alexi

новото табло е от 2008 ако не се лъжа .. то всички са уникати и км е ясно че не са реални за това не съм го и споменавал като негатив .. цената наистина е подозрително ниска за това трябва да се види обстойно

hotblooded

 Ако е наистина Титаниум и с ESP - тази цена е "нон-сенс"  - ще му вземе поне 2 000 евро отгоре в Германия - защо да го продава тук... Явно не само километража не е наред!

Alexi

според мен е титаниум .. което за разлика от мондео не включва кой знае какво - климатроник ,тия масички отзад и още 2-3 дреболии .. но предната броня не е с хромиран контур на решетката и вероятно е сменяна ( тя ми се струва и че не е напасната добре но трябва да се види на живо )

hotblooded


mitakinen

Един приятел си купи подобен от Горубляне и проблемите му бяха източен фреон от климатика и прецакан ERG
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки


hotblooded

 То това си е в графата "случва се" без значение от пробега

Alexi

тя колата ще да е италианка така че цените в мобиле.де не са меродавни там са по скъпи колите ..

pantata

Няма да се затрие, сега ще я повдигна.

Някой от Габрово да има свободно време да хвърли едно око на това: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11337689399520726&f1=details%27;document.search.topmenu.value=%271%27;document.search.act.value=%274%27;document.search.adv.value=%2711337689399520726%27;document.search.submit%28%29;

Всичко ще ми е от полза. Благодаря на отзовалите се!

Dmitarcho

Юху ;) Ще прескоча да го погледна това Монди, но не му разбирам много много на модела ;( Ако някой ми даде насоки за какво да гледам като цяло - ще ми е от полза, на pantata също ;) Иван Вълков ако скоро има път насам ... той кара същото Монди, ще е по от полза. Ще говоря с един приятел тенекеджия, да дойде с мен да огледа за удари. ;)
Ръца Пръца

pantata

Ще съм много благодарен! Много! Ще се радвам да огледате точно за удари и за дефекти по купето. За двигател на място естествено не очаквам диагностика. Просто дали е пазена колата, това най-много ме вълнува, да знам дали си струва да се разходя. Вече гледах една плачевна в Пловдив, добре че ми беше на път да не се разкарвам напразно. Днес ходих до с. Драгичево, горе-долу добре, само че не беше Ghia както беше обявена и !!! показана на снимките..... та общо взето дали визията и салона отговарят на снимките.

Иван Вълков

Цитат на: dmitarcho в 30 Май 2012 20:51:53
Юху ;) Ще прескоча да го погледна това Монди, но не му разбирам много много на модела ;( Ако някой ми даде насоки за какво да гледам като цяло - ще ми е от полза, на pantata също ;) Иван Вълков ако скоро има път насам ... той кара същото Монди, ще е по от полза. Ще говоря с един приятел тенекеджия, да дойде с мен да огледа за удари. ;)

Аз скоро немисля да идвам до Габрово освен ако не ми изместят ликвидационната сесия да е краят на тоя семестър. Иначе ако се отвори възможност ще хвърля едно око, макар че не съм разбирач.


п.п. Pantata за подобно Мондео безниво ли държиш да е т.к. скоро се очаква да дойде дизелова Джия 99 година, комби.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

amplified

На... 2 години по-рано да беше решил... таквоз читаво мк1 щях да ти дам... ама на... продадох го на бащата на бившата...
още ме е яд  (angry) Че и комисионна си взе.... да се *** и балъка. И аз плащах разходите по прехвърлянето ... е не... баси червея съм бил.
Never again.

pantata


itskin


BIGFORDFAN

 Аз ще минавам през Габрово в петък, ще го погледна тоя загнил кош...


TourneoRS

Понеже колегата Гоцев се е сетил за хубаво нещо , да предложа и аз една идея която ми се върти в главата отскоро  . Дали ще е добре да има тема в която всеки да напише къде би помогнал с отстъпка . Нали е форум за взаимопомощ , дали ще е за авточасти или нещо друго все ще е от полза .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

G_o_c_e_v

Това може да го предложиш в раздела за форума и сайта и да пуснеш нова тема с нещо от сорта на "Помогни с отстъпка"..
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Andreiand


Alexi

това са еднакви двигатели ,модела със 100 кс е рядък мисля че се е произвеждал само за Италия .. за сметка на това влиза в ниския данък у нас .

Andreiand

има ли разлика в обслужването на двата модела като цени. и какъв е разхода на двата.
Специално някакви забележки за тези две коли. Втората кола ми казаха че е от Италия.

Pyrhel

Няма какво различно да имат като поддръжка. Средният истински разход на 100-коньовия е 6.2, а на 115-ката 6.16 - извадени средни стойности от spritmonitor.de - значи и на разход са еднакви.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

BIGFORDFAN

Цитат на: Andreiand в 08 Юли 2012 23:15:14
има ли разлика в обслужването на двата модела като цени. и какъв е разхода на двата.
Специално някакви забележки за тези две коли. Втората кола ми казаха че е от Италия.
Колега, и двете коли са от Италия, ако това има значение за теб... Задължително закарай колата на диагностика ако искаш да вземеш читава! Успех!

Alexi

едната е Ghia ,което е хубаво .. но бих препоръчал по запазената и задължително диагностика да

Vas

Моя Фокус е 100к.с и както казаха минавам с малкия данък 34лв. за разлика от другия 180 (до колкото знам) а разлика във вървенето дали е 100 или 115к.с няма да усетиш. Поне аз не усетих като карах такива. Задължително на диагностика преди покупката!

Dmitarcho

Преди карах такъв фокус, 115 к.с. .. най-добре си вървеше. РАзход извънградско - 5 л/100км при нормално каране предимно със 120 км/ч. Първоначалното обслужване ремък,ролка масло 300 пари. Много доволен бях - жалко, че е малък багажника :( Като го купих в началото - направо се уплаших как върви :D  (happy) Честно казано ми се струва, че вървеше повече от Мондю :P или поне в градски условия - но май е нормално или си внушавам или Мондю е здухан. Но диагностиката в читав сервиз или дорбо представителство на МП е найстина задължителна. Успех с избора и да се похвалиш какво си взел ;)
Ръца Пръца