Въпроси, мнения и коментари за конкретни обяви

Започната от Cup2, 24 Март 2023 19:25:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

Съболезнования за ремонтите колега ,от тук нататък по темата а тя е обсъждане на конкретни обяви !


F Focus

#1231
Надявам се да съм по темата за конкретни обяви( три са) без да пускам линк към тях. Ако е грешка се извинявам-трийте.
Какво имам предвид-ще помоля, който има време, желание, или му е любопитно да заложи търсене в Мобиле-то "Форд-Фокус, 2.0 бензин, комби, година на п-во от 2008 до 2010г." Най-много ме грабна една нов внос от Швейцария, тъмно-сив металик, пише вече регистрирана за 5999лв. с метанова уредба, което не е плюс за мен. На снимки изглежда много читава. Направи ми впечатление, че като за днешно време цените на фокусниците са ниски, а чат-пат хвърлям по едно око какво се предлага... >:(  Вижте и другите предложения.
Пусти мерак за двулитров Фокус не ме оставя на мира! ^-^
Да не вземе някой да ме изпревари да я купи! ^-^
Ще съм благодарен да чуя мнението Ви! Ясно е, че по снимки само не става, но с това се започва, нали?

П.С. Забелязах, че гофрата към фъзд. филтър е облепена със скоч, което е меко казано странно.

ivchotr

Е какво странно има? Спукала се е и някой я е лепнал, за да не дава пари за друга, камо ли за нова.
Веднъж в една гумаджийница един младеж беше тръгнал да навива тиксо върху прецаканата резба на един болт и така да стегне джантата. Добре, че го видях навреме. Едам се сдържах да не му запаля врата :D

F Focus

#1233
Уважаеми съфорумци,
Както знаете луд-умора нЕма, а аз съм баш от тези! ^-^ Изчетох много внимателно всичко, което написахте, но реших утре да отида да видя въпросният Фокус в София, 2.0 Дуратек, 2008год. с метанова уредба, след като задам няколко въпроса по телефона на продавача, разбира се-не, че ще повярвам на отговорите му, но все пак...За да е по-ясна ситуацията имам оферта (без да съм я искал) от 7000лв. за сегашното добиче, което има Каско за същата стойност за още 11 месеца, и за още толкова ГО и винетка, и много други, допълнително монтирани екстри.
В тази връзка искам да чуя мнението Ви за следното:
-За какви бързи пари (демек евтино) може да се продаде метанова уредба, ако изобщо има търсене на такава?
-Има ли изобщо Фокус с фабрична метанова уредба-на задният капак пише "Green Power", ама то и аз мога да си направя такъв.
-Метанът вреден ли е за двигателя, като пробан-бутанът?
-Климатроникът предполагам, че не може да се тества при минусови температури и там ще е котка в чувал?
Благодаря Ви предварително за компетентните отговори!
Наясно съм, че точно сега гледате финала на световното по футбол, като мен, но ще разчитам на бързи и компетентни отговори от Вас-ако се забавите ще изчакам мненията Ви и ще отида да гледам колата във.... вторник! :)
Разбира се ще пиша за впечатленията си.
Поздрави!


F Focus

Продължение от днес.
Чух се с продавача и му зададох няколко въпроса единият от които беше кога е монтирана метановата уредба- била фабрична-това възможно ли е? Друг от въпросите ми беше с временна, или постоянна регистрация е-от две години била регистрирана (а пише, че е нов внос), лично я докарал за негов приятел, който го закъсал с краката и му трябва автоматик...без коментар вярно ли е? Поисках да ми изпрати ВИН-а, ама защо ми трябвал, за да проверя пробегът ли? Казах му, че искам да проверя колата с уредбата ли е излязла от завода, както и други неща. Нямало проблем, ама нищо не изпрати, с което терзанията ми приключиха! ^-^

Alexi

е ,той ти е вкарал целия репертоар от небивалици по автокъщите  (tooth)

F Focus

Далеч не е целият, но ако не друго научих нещо ново! ^-^
Любими са ми:
-тази кола е била собственост на нашият посланик (или на жена му) в Швейцария ( Германия, Австрия, Италия)(tooth)
-колата няма как да е с голям пробег, щото е купена от о-в Капри (или о-в Сицилия) :D
-колата е в перфектно състояние, всичко е "топ"-само "чек"-а свети...пак добре, че не е елиминирал, или затъмнил крушката му с тиксо.
Автоджамбазите изобщо не са мръднали към по-добро, дори напротив, стават все по-лъжливи и нагли! >:(

ivchotr

Трябва да оцеляват :D

Аз на такива им правя пробно каране. Ако не друго, поне бензинът е от тях (tooth)  (tooth)  (tooth)

F Focus

#1238
Ще направиш пробно каране, ако колата има валидна временна регистрация, която е за кратък период, или постоянна такава, каквито по авто-къщите са 2-3%, ако не и по-малко! Инак продавача казва-ей ти ключовете, качвай се и карай, но наблизо почти задължително дебнат катаджии и акта беше 500лв. за шофиране на нерегистриран автомобил без ГО, май-сега може да е повече. Обикновенно плясват отдавна изтекли временни номера, което не върши работа. На такЪви им казвам-карайте вие, аз ще се возя, ама никой не ще-що ли? ^-^ Отделно, че горивото в резервоара е на изпарения, и ако минеш десетина километра най-вероятно няма да успееш да се върнеш.
Затова предпочитам да купя кола от собственик. Единствената, която съм купил от автоджамбазин т.е. без регистрация беше една истинска дърта джипка Тойото-Лендкрузър 2.4 турбо-дизел (няма нищичко общо със съвременните паркетници), но трябваше да пресека щосето до автокъщата, за да навлеза в отсрещната гора, останах доволен и я купих.

saggy

Форд в чувал ми звучи. От Германия не си ли гледал фордове. По обявите в mobile.de има доста добри колички, но и цените са 5-6-7к евра.


ivchotr

Това лято ходих да гледам доста коли. Имаше и от автокъщи. Всички разполагаха с временни номера. Не вярвам някой да купи кола без да я е пробвал. Все пак не е диван. Затова и автокъщите си осигуряват валидни номера по мои наблюдения.

Cup2

Здравейте колеги.Предстои ми смяна на колата и съм се ориентирал към Мондео мк4 2.0 бензин 145кс. Смятам да и сложа и газ.Бихте ли ми дали някакви съвети.
Харесал съм и конкретна обява https://m.mobile.bg/details/11677611553752630
Някой случайно да я е гледал и заслужава ли си?
П.П. Ако темата не е за тук моля да бъде преместена.