2.0i или 2.5Т S-Max?

Започната от Iliya Vuchev, 06 Август 2019 17:27:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Iliya Vuchev

Здравейте колеги , бих искал да ми препоръчате кой от 2 та двигателя да избера 2.0 16 v или 2.5 турбо. Кой е по надежден.


atanasov_adroit

Ако вземеш 2.0 Duratec си приготви 900лв за смяна на сегменти, освен ако вече някой не ги е сменил доказуемо. Лично се убедих в това,че горят масло дори и на малко километри. Взех моя S-max на 105 хил.км с прилежно попълнена сервизна книжка.При проверката в МП всички бяха шокирани как такава кола е на толкова малко километри и всичко попълнено в книжката излиза в системата им. Затова и платих на търговеца около 2 хил. лв. повече от пазарната цена на този модел.
Е, разочарованието ми дойде след смяна на маслото като почна да пуши и да гори масло по литър на 1000км.Смених го с друго по-скъпо, че бях сложил някакво наливно  5W30 и все същото.Сега вече е с нови сегменти, а аз съм с 9 стотака по-беден. В сервиза, където я правиха казаха, че този двигател се слага на Мазда и Форд и постоянно го отварят без значение на колко километра е маслените му сегменти спичат.Като още един недостатък е и управлението и самата перка на радиатора.Много често дефектира от което се получава прегряване на двигателя, допринасящо за спичане на сегментите. 
За мен това е най-скапания двигател на Форд правен някога!
Като прибавим и това, че няма 6-та скорост, въртящия момент за да върви добре е малко преди червената скала на оборотомера и трябва да караш като на рали, от където пък разхода не пада под 12л и никой не го кефи това.
2,5Т за жалост са голяма рядкост.Аз не можах да стигна бюджета на екземплярите, който се намираха  и затова си останах с 2.0.
За това тежко купе по-добре да се огледаш за читав дизел, макар, че повечето са луноходи
Пробвах 2.0 TDCI и макар, че е с 5 коня по-малко върви много по-добре от бензиновия 2,0. Работата там е да се намери читава бройка.

Ilian Petrov

Цитат на: atanasov_adroit в 13 Август 2019 10:30:58
Ако вземеш 2.0 Duratec си приготви 900лв за смяна на сегменти, освен ако вече някой не ги е сменил доказуемо. За мен това е най-скапания двигател на Форд правен някога!


Моето мнение от собствен опит - Категорично не съм съгласен! На Фокус съм със същия двигател, с фабрична газова, вече четвърта година. Доливам 0,8 - 1 л масло на 10 хил. и поне засега никакви ремонти по двигателя.

anikolov

И аз не  съм съгласен! И аз карам такъв, но наистина на млако километри! Ако си видял с очите си в електронната система километрите, съм съгласен, но ако само си чел книжка на кола, която изглежда запазена.... Сещаш се! Другото е,  да е имало зивращения от предишния собственик, някакви. Не върви, като дизел, да! Но това се отнася за всеки атмосферен 4-ри. цилиндров двигател. Има тонове статии за този мотор и е в топ 10 на най-здравите бензинови мотори!

Milko-Focus

Аз съм с 2.0 двигател (Focus II) на 225000 км, доливам по 1,5л на 10000 км, но нито пуши, нито нищо. Проблема, че този двигател малее на S-Max. 2,5 T e друго нещо, двигателя е от VOLVO и е много добър, естествено зависи от екземпляра, носи и на газ без проблеми.
Ако можеш да си намериш хубав 2.5 не се колебай.