Странен звук, докато загрее-Фокус 2, 1.8 Дуратек

Започната от F Focus, 28 Ноември 2022 12:28:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

Разхода изобщо не ме притеснява-това да е проблемът! ^-^
М/у другото вчера позабърсвах едно-друго по двигателя, докъдето се докопам и погледът ми отново попадна на бобината на 3-ти цилиндър, която е без кръглият етикет отгоре, но сега забелязах, че на кабелната клема към нея има червена точка от боя-веднага ми протече мисъл, че най-вероятно е сменявана с някаква. Реших, че ще купя нова бобина, като оригиналните от читав вносител (дано не е скъпа) и ще я сменя-не очаквам да ми падне разхода, но искам да са еднакви, а и ще имам една резервна. На останалите отгоре пише: FI1TA 4M5G-12A366-BC 6135BA. Моля, ако някой знае да каже бобината на "БОШ" ли е, или е на друг производител?


ADiDimitrov

НЕ е бош! Най вероятно е ФоМоКо, но кой я е правил, нямам идея! Справка в интернет, най-скъпия вариянт е на BERU, но мен ако питаш ако нямаш проблем в този цилиндър, не сменяй бубината!

F Focus

Ади-нямам проблеми, но ми се ще да имам резервна бобина, която да отлежава в колата, и ако ще купувам нова държа да е точно, като оригиналните и ще се радвам да ме насочите кой е производителят, или не е толкова важно?
Или пък ми се ще да имам проблеми...? :-[


ivchotr

Гледай параметрите на всичките да са еднакви.

F Focus

Да гледам, казваш, ама не вярвам какво пише-държа да е от същият производител и със същите означения.
Току-що гледах бобина в нЕкъФ сайт с точно същите букви и цифри, която излиза на трето място в търсачката и пише, че е за...дизелов двигател?! Е, нЕма такава простотия-високоволтова бобина за дизел... >:( Инак струва 9 паунда...
Абе нямам думи!

ivchotr


saggy

Ако искаш оригинални в МП или в сайта kfz-teilefoni, ама и цените не са 9 паунда. А бе може и да греша, поправете ме, ако сменяш бобини не е ли добре да смениш поне кабелите също, пък дори и свещите. Това е идеалният вариант, който рядко се изпълнява. Ако ме питаш мен, щом работи недей да пипаш. За 1.6 блока с бобини е производство Бош и сега се прави в Чайна.

F Focus

#37
Кабелите не са високоволтови, а обикновенни кабелчета захранващи с 12В. прав ток бобината, която създава високият волтаж и директно се забучва на върха на свещта-в случая за всеки цилиндър отделна бобина. Свещите са двойно-иридиеви Денсо на 15Х. км.

П.С. Конкретно по темата-няколко дни след, като я пуснах няма никакви странни звуци, а времето застудя...не знам кВо се случва...? Абе все някога ще се разбере, ама дано не ме изненада неприятно  далеч от дома.

ivchotr

Ако не си в чужбина, няма място в страната, от което да не можеш да се прибереш сравнително лесно, дори ако се наложи и с пътна помощ. Да не говорим, че ако пуснеш един SOS във форума, все ще се намери кой да дойде на място да ти помогне. Поне фордаджии в страната има колкото щеш.