Мк 2.5 2.0 Дуратек тампони амортисьори

Започната от ADiDimitrov, 02 Декември 2022 11:12:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ADiDimitrov

Здравейте колеги от както застудя, започнаха да се обаждат предните и задните тампони на амортисьора. Странно е че наведнъж и отпред и отзад. Чудя се дали да се филмирам и да ги сменям! Имам лош опит с предна кола с която след махане на оригиналните тампони се почна жива драма с разбиване на всеки 5-6 месеца. Отделно нензма дали има ефект смяна на тампони без смяна на самите амортисьори. От друга страна ми казаха, че като мине зимата и ще спрат да скърцат и похлопват 🤣😉 Та някой с позитивен опит от смяна на тампони и читава марка?


ivchotr

Нови оригинални за модела не се ли продават? Старите колкото и да са оригинални, някой ден ще се скапят окончателно и както изглежда този ден ще е скоро.

ADiDimitrov

Цитат на: ivchotr в 02 Декември 2022 12:31:54Нови оригинални за модела не се ли продават?
В Мотопфое искат да те съблекат  (rofl) все пак за автомобил 2009, не виждам смисъл да троша такива пари  :-\

ivchotr

Ами сметни колко пари ще хвърлиш за по-честа смяна на афтърмаркет тампони плюс труда за смяната им за периода от време, през който оригиналните ще издържат без проблеми и то ще стане ясно има ли смисъл или не.

zloster

Цитат на: ADiDimitrov в 02 Декември 2022 11:12:50Та някой с позитивен опит от смяна на тампони и читава марка?
Тук съм писал за Фиеста: https://fordbg.com/forum/index.php?topic=514.msg127474#msg127474
Виж частта с бележките - реално това е опаковано от/за KYB, пък вътре е INA. А INA произвежда детайла за първично вграждане. Просто логото на Форд липсваше. Май имах някъде снимки, но не са ми под ръка.

Имам силно подозрение, че при Фокус няма да е по-различно :) Та ако имаш възможност и време, разгледай ВНИМАТЕЛНО какво има в кутиите, които се продават. Нямам оплаквания от този чарколяк на INA.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

saggy

Бърза справка за МП Фокус 2 - амортисьор преден 396лв, пружина предна 338лв. Заден амортисьор 283лв, задна пружина няма данни. Тампоните са по 20лв/бр.

saggy

@ADiDimitrov, и моите в студеното време се поразтропаха сякаш. Проверявах ги преди няколко месеца в сервиз и ми казаха, че са ОК. Ако не те дразнят много, карай така. Доколкото разбрах има машина за проверка на амортисьори, даже май в МП София имало такава и давала графика за поведението на амортисьорите. Можеш да провериш там дали реално имаш проблеми.

ADiDimitrov

Цитат на: saggy в 03 Декември 2022 15:43:05Проверявах ги преди няколко месеца в сервиз и ми казаха, че са ОК. Ако не те дразнят много, карай така. Доколкото разбрах има машина за проверка на амортисьори, даже май в МП София имало такава и давала графика за поведението на амортисьорите. Можеш да провериш там дали реално имаш проблеми.
Същата работа, преди всяка зима я вдигаме на подемник и проверка на всичко. В сервиза викат всичко е бетон никъде грам луфт и като застудее се разкърцват тампоните! Фордови работи.

saggy

Със служебното Пежо имахме един такъв случай. Амотрисьорът работи коректно, но нещо похлопва. Като го свалиха и огледаха, се оказа, че единият му семеринг се е разбил и от него идва лекото потропване, което, ако не караш този автомобил постоянно, няма да забележиш. Колата беше на 90хил. км и се оказа, че гаранцията покрива амортисьори до 60хил. км пробег.

ivchotr

Ако се е скапал семеринг, трябва и да е изтървал маслото. Без масло освен тропането няма и да гаси клатенето нагоре - надолу. При вас имаше ли го това?


saggy

Гледах свалените амортисьори и не помня да имаше омазняване, но беше преди време и може да не помня. Иначе колата беше стабилна като цяло, само това похлопване дразнеше.