Тест на новият Фокус 1.5 ecoboost 150 к.с.

Започната от Ilian Petrov, 26 Септември 2019 17:29:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ilian Petrov

Работя в Капитал форт и днес по едно време, гледам от МП докарали коли за тест драйв. Вчера пък от VW имаше същото упражнение. Та имаше Фиеста автоматик, Фокуса от заглавието с ръчни скорости, Екоспорт и Мондео, но за тях даже не питах с кои двигатели са. Не го мислих много и реших, че момента е идеален за тест. Избрах Фокуса, който беше ниво ST Line. Впечатленията ми накратко:
- Приятен интериор, но не е нещо невероятно по моя вкус.
- Като за нова кола много приятна возия, но на хубав асфалт. На неравности ми се видя твърда возията. Почти като на моя Фокус  ;D
- Двигателят - ех, как хубаво си ускорява още от 1500-1600 оборота, с едва забележима турбо дупка. Бръмченето ми допадна, макар и да е някак си странно. Но най ме впечатли разхода по борд - 6.6, при изминати около 1230 км от зануляване. Чак не ми се вярва, като знам как се оплакват масово от разхода на екобууст... "сбогом дизел" май не е мит :)
Хареса ми колицата, но си мислех, че струва около 35-36 хил. Погледнах ценовата листа и... 44 500 лв. И моят Фокус пак започна да си ми харесва   (tooth)


Mondeicho

Е, тя ,,безплатна" почти :-) . Няма шанс да дам 50 хиляди за фокус  (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Ozzie

е тя 'щото е ST line, иначе сигурно ще има и по- евтинки  ;D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Ilian Petrov


Alexi

че те са паднали :D 36k беше подобна кола с 1.0 мотора преди 2г

Ozzie

след 4-5 години ще са на 1/2 цена, ако нямат дертове, тъкмо за приемлив лизинг
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

zloster

"Особени" моменти при пробни шофирания за Фокус мк4:

Едно време на рамата на велосипедите слагахме парчета от пластмасови чаши да се закачат в спиците и да "бръмчи". Сега на това автопроизводителите му викат "подобрения/нововъведения/иновации"...
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

Ilian Petrov


S2N1

Здрасти Илиян и аз бачкам там, и я покарах същата вчера. Доста е несериозна цената за кола, която нямаше дори парктроник.. Да не говорим за търговците, може ли да ми кажете нещо повече за колата, "ами правена е в Германия".  ST-то е някаква космическа сума също.

Ilian Petrov

Здрасти! Ами добра е колата и доста ми допадна двигателя, макар и трицилиндров. Ама много пара наистина искат... Аз пък попаднах на търговец, който горе-долу беше в час и доста си поговорихме.