Търсят се гумички за под капака на двигателя

Започната от Симчо, 19 Май 2023 09:07:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Симчо

Здравейте, прикачил съм снимка на въпросните гумички, които се опитвам да намеря. Поради някаква причина едната гумичка от снимката при мен липсва най-вероятно при някой ремонт не е върната, аз пък не съм забелязал и си е останало без този чарк под капака. Търсих на много места, но никъде не намирам подобна гумичка. Ако някой случайно може да помогне, ще съм много благодарен.
clipboard_image_ed870904dcc43462_1663564289.jpg



ivchotr

Има една пловдивска фирма, която произвежда най-различни гумени детайли за автомобили, където дори да я нямат като изделие, мисля, че могат да я направят - http://www.dbk-dimitrov.com/

Ozzie

Тези тампончета, като цяло са универсални. Представляват конус с нарязана "резба", чрез която с въртене се регулира височината им. Ползват се при предните и задните капаци (врати) на багажниците. Разходи се до някоя морга и помоли да ти свалят такива от няколко различни коли. Все някой комплект ще ти пасне.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Симчо

#4
Тази фирма ми е идеалният вариант, защото ми трябват пластмасови щипки за кора, щипката за щеката на предния капак също ми е счупена, имат и въпросния тампон за предния капак. Много благодаря!

ivchotr


Симчо

#6
Имам и още един въпрос, наложи се да сменя маркуча на горивния филтър, понеже забелязах, че при работещ двигател капе и се усещаше силна миризма на гориво, че нещо изпуска и взех от железарията маркуч за газ дето се връзват газови бутилки за барбекю или за котлони и две скоби колко да закърпя положението и да се спре теча. Обаче на този маркуч не му пише какво налягане издържа, а трябва да издържа 10 бара. Старият имаше оплетка и разни влакна и гледам в този пловдивския магазин предлагат и маркучи обаче нямам представа какъв да поръчам заедно с останалите чаркове накуп. С този сега не съм сигурен колко може да се кара и дали ще издържи за да не стане някоя авария  ^-^ 

F Focus

#7
Майтап си правиш с опасни неща-спирай от употреба автомобила, докато не монтираш, какъвто трябва маркуч-демек издръжлив на налягане и бензин, че току-виж всичко пламне и избухне!
10 бара налягане ли трябва да издържа...? Това го знаеш-откъде, от нет-а ли? Провери там и откъде можеш да се сдобиеш с такъв.

Симчо

#8
Колата не я карам ежедневно и предимно си дреме до блока, а откакто ми смениха маркуча не съм я карал, докато взема друг маркуч. Този ми казаха, че ставал https://markuchite.com/markuch-za-bezolovni-goriva-fub
и ще я карам пак на майстор да ми го смени. Тоя за газ е временно решение. И пак майстор ми каза, че е 10 бара.

F Focus

Ако не греша една съвсем различна тема се сля в първоначалната, с която няма нищо общо-на коя да се отговаря?! (tooth)

Ако нямате уважение към хората тук, задавайки хаотично и несвързани въпроси, на които разчитате за отговор и към Вас никой няма да има уважение!

Препоръчвам Ви да премислите добре какво и как точно ще попитате, както и дали друг въпрос трябва да се пусне в отделна тема, или сте си решили да питате всичко наред в една тема засягаща първото Ви питане и съвсем различни проблеми?! (tooth)


Симчо

Добре, извинявам се за хаоса. По основната тема си намерих части даже ги получих вече заедно с маркуча. Понеделник ще ходя на майстор да го смени. Ще отворя друга тема тогава ако се наложи.

ivchotr

Маркучите за газовата уредба се купуват от специализираните магазини за автомобилни газови уредби. Но дори и те не са вечни. Затова трябва периодично да се отваря капакът на двигателния отсек и да се проверяват не само маслото и антифризът, ами и дали се е размирисало на газ.