Улични гонки,гонки като цяло състезания и тем подобни.За?Против?

Започната от FuRoRR, 17 Декември 2013 18:52:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

FuRoRR

Така повлиян от поредната ми авария на "писта бухово" ,последното ходене на Баухаус,Драг Сливен,Дракон,от Пол Уокър,новия филм "Люси" на Блатечки и още много фактори ,ме изби на размисли по темата за хората с бензин в кръвта,които са се родили в България и нямат къде да го изгорят.Реших да видя какво мислят останалите по въпроса.
Като за начало,преди да обера лошите чувства на някой искам да кажа,че съзнавам опасностите по пътя и се стремя да пазя околните,но пък има го и момента когато някой друг решава ,че не ми се живее и се старае да ми помогне... ::)

Не говорим за уличните джигити с/без книжки,развинтено въображение ,черни коли с интересни номера ,толкова пари че да могат на момента да си строят 3та лента между две същеструваще и стил на каране тип Need for speed със клавиатура!Там е ясно че има 2 положения на педала и 3 на волана...

Та право на въпросите:
За или против гонки и състезания в родината ни?
Къде и как успявате да начешете крастата?
Къде и как трябва да се чеше въпросната краста?
Вярвате ли на глупостите по телевизията свързани с незаконните улични състезания?
Ходите ли по такива събирания?
Всякакви такива и други общи приказки биха ми били интересни,а предполагам и на вас  ^-^

Ако потръгне дискусията ще изкажа и свое собствено мнение  :-\

В темата присъстват елементи на нелегални мероприятия.
Всякакви прилики със съществуващи лица и събития е случайна!





Сивото Зайче - Powered by ВЪЪЪЙЙ!


moni74

Aз съм фен нa филми от родa нa Бързи и яростни. Обичaм гърбa ми дa зaлепвa зa седaлкaтa :))
Когaто ме удaри депресия или просто лоши мисли, се мятaм зaд волaнa. Обaче моятa стрaст сa изпревaрвaниятa, ускорението и кефa дa резнa някой, когaто не го очaквa. Стaрaя се дa пaзя околните, но обичaм дa изпревaрвaм отдясно. Не съм фен нa високите скорости (нaд 200км/ч), може би зaщото моятa не бягa повече.


----------------------------

Nikola

Цитат на: FuRoRR в 17 Декември 2013 18:52:10
Та право на въпросите:
За или против гонки и състезания в родината ни?
Къде и как успявате да начешете крастата?
Къде и как трябва да се чеше въпросната краста?
Вярвате ли на глупостите по телевизията свързани с незаконните улични състезания?
Ходите ли по такива събирания?
Всякакви такива и други общи приказки биха ми били интересни,а предполагам и на вас  ^-^

Ако потръгне дискусията ще изкажа и свое собствено мнение  :-\

В темата присъстват елементи на нелегални мероприятия.
Всякакви прилики със съществуващи лица и събития е случайна!


Отговорът според без е безспорен, ама само за интелигенцията... Искам да кажа, че трябва да имаш и малко акъл.
Затова вече ги правят официално - на писти. Хем за да не застрашаваш околните, хем като си счупиш колата - да си я плащаш само ти и да не разваляш деня на някой друг с изпочупени ламарини.
ПЛЮЯ на ограничени голфари и беемвари, които слушат до дупка някоя чалгария от типа на Преслава, отворил прозорците, сложил черните очила и кара леко приведен напред.
Ей такива ги "ям" хем с Мондеото (само ако съм на магистрала), хем с музика - малко и черно с нисък, долен, плътен бас да чуят завалиите.
Често ми се случва да "полодеиа" на пътя, но никога не правя лудории, особено в града!
Ако съм на по-усамотено място замирисва на съединител и ръчната се разтяга леко. : D
Като толкова ги сърби тази краста - ще дам пример и то доста грозен - като си се кефиш на супер бързата кола и не те свърта на едно място намери си път - ненатоварен - дали ще е ден или нощ той да си избира и се трепи. Ако искаш два пъти дори.
Примера е от скоро, където ако помните се размазаха мисля, че около София 2 момчета и 2 момичета с едно БМВ към 02:00 през нощта и ги намериха към 06:00 сутринта на парчета и 4-мата.

Ей го и сега ограниченият чалгар с 316-ка на газ долу върти близо до Ford-a, ама кво да му кажеш да простака?

P.S. Когато е безопасно и широк пътя и аз като Монката обичам ускорението и да изпреварвам, когато той не знае по 2 причини: хем е по безопасно т.е. знаеш, че няма да ти направи сечено и той да настъпи газта, хем да си погаля егото, че карам нещо уникално красиво и бързо. Но после като видя ЕVO IX и ми потъват гемиите.
"Двеста вдигам - мощност има. Не е лети, не е зима. Зарад тази служба гадна камерата в Монца падна. Тежко карам в моя стил - и немай грижи Форда яко движи!"

hotblooded

 Има хора които обичат секса със сигурност повече от колкото аз карането, но не го правят по улиците.  Обичам и да стрелям (единствено за удоволствие по мишени) - но не го правя по улиците... в същия дух и за състезанията и тем подобни по улиците и пътища - има си място за състезания - нарича се писта! Улиците и пътищата са за нормално придвижване!

hitrata_lisi4ka

Правила съм го, но в рамките на разумното. Не съм против, ако има малко мисъл. Въпреки това предпочитам пистата.
Искам нещо русо, може и метла!

FuRoRR

Често ми се случва да си правя среднощни разходки до Копитото точно заради спокойния път и почти винаги има кола със радиостанция пред мен да предупреждава ако се наложи.За 2 години шофьорлък явно надживях беснеенето в междублокови тесни улички.Прекалено рисково ми е честно казано.А и почти няма път където да ползвам 100% от мощността :D Но винаги се намира някой да ме псува на ум заради звука или песните които НЕ са продуцирани от планета пайнер :)) Получавал съм не малко груби определения и не малко пожелания насочени към семейство и сексуални наклонности.
Нека да погледнем реално на нещата,уличните състезания не са само при нас,те си съществуват навсякъде където има коли.Нито пък там участват само и единствено 20 годишни с порутени is-ки Civic-и и TDI та.Възрастовия диапазон е доста широк.Не съществуват наложените от медиите елементи като онези огромни залози които се съобщават по телевизиите или поне те не са масови. Най голямата сума за която съм се пускал аз е 3лв и 40ст просто защото после нямаше да имам бензин да се прибера а до нея стоят още около 400 старта  които съм правил без каквито и да е залози  ::)
Където и да се правят в света стремежа е възможно най-ненаселеното място с най-малко трафик и околни сгради.То в Студентски град в дискотеките се случват по-нелегални работи от тези на гонките  :D
В крайна сметка колкото и писти да се построят състезанията няма да спрат,ако се взима пример от другите страни,но със сигурност ще намалеят защото доста от хората които познавам предпочитат да имат писта на която да покарат спокойно.
Грубото в случая е че 90% от Petrolhead-ковците са свестни хора и рядко се случва нещо неприятно с тях.Само дето версията на огромна част от населението е ,че всичко с повече от 100 коня,всичко със задно предаване,и всичко случващо се по улиците вечер е табу и всеки който дори и помисли за него ще бъде наказан от Бог  :-[.Всеки човек с бензин в кръвта е престъпник,едва ли не.
Реално много по-опасно ,за мен и за другите ,е да си карам Ориона или някоя Дачия от колкото ако се кача на РС-а.
За простаците (останалите 10%) не говорим-те чоплят семки и заговориш ли им за нещо свързано с кола бягат като дявол от тамян.Все пак за взели книжка вчера и не им дреме ,те са мъже като са сами някъде в квартала.А за другите луднали дето не се знае кой им е дал книжка пък изобщо не коментираме.


Въпроса за пистите ми беше също супер интересен поради простата причина че единствената такава която става нещо е до Пловдив и не е със много много свободен достъп.Доста съм обсъждал въпроса с други от наща кръвна група и на повечето им се отразява дефицита на свястно място за каране в България.


ПС-Всичко това ме навежда и на друг ключов момент
Какво предпочитате да срещнете по пътя- див бесен голфаджия надул чалгата и неможещ да избере лента или някой рацер с който да се позакачите на празната магистрала и да се разделите на края с аварийни и усмивка на лицето?Обзалагам се че ви се е случвало...
Сивото Зайче - Powered by ВЪЪЪЙЙ!

hitrata_lisi4ka

Искам нещо русо, може и метла!

FuRoRR

Интересна новина.Това ако стане дигам банкет :D И от това което виждам е общински проект което е още по интригуващо.Дано да им се получи на хората.Това се чака от сигурно 7-8 години да се случи в България
Сивото Зайче - Powered by ВЪЪЪЙЙ!

Pyrhel

Фуроре, що не се включваш в нощните карания като си такъв фен :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

opex

И аз съм такъв фен като него и Мони и др., но се простирам според чергата си - карам ако мога да си го позволя.
Сори, ядосвам се, защото не-всичко е еднакво лесно/постижимо за всички.
Иначе се 'ръчкам' в границите на разумното, обичам като настъпя газта прогресивно да ме залепва за седалката, да усещам как колата стои залепена за пътя в завой и лицето ми да иска да отиде на страничното стъкло, да "изям" някой, който умишлено или не се прави на състезател или смята, че му върви четириколката.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique


toretosz

Темата е много на място,Автомобилен форум с обща идея да доработва и доразвива коли надали ще е за да ги гледаме.Мисля че е хубаво да говорим по темата.Лично за мен идеалното място да почустваш целия адреналин от карането и да се насладиш на колата е пистата.Където няма деца,насрещно движещи се коли зад завоя.Оставаш само ти, колата и трасето.След такова изживяване по 2-3 седмици ми държи влага.Моята страст е писта с  завой,минавайки с вратите.Препоръчвам на всички по често да ходят по ТракДаи,не е много скъпо(30 лв на ден)но поне ще си откарате карането на контролирано трасе с маршали и пр.Надявам се догодина все по често точно на такива места да се засичат потребителите от форума.

п.п може да се създаде тема  тип календар за свободни ТракДей и да се следи от потребители,да се оговаряме може да се увлекат и запалят още хора.
Настъпи звяра, кажи "добро утро" на целия квартал :P

FuRoRR

Цитат на: Pyrhel в 17 Декември 2013 21:02:56
Фуроре, що не се включваш в нощните карания като си такъв фен :)
Нощните карания на Баухаус и Бояна или някакви други?На Баухаус карах няколко пъти а след това си имам извинителна причина ,даже се чудех как никой не ме е видял по новините :D Имах едно премеждие в центъра.Счупих скоростна кутия на СУ и трябваше да си побутам колата до спирката на автобусите след Орлов мост.Че после са ме давали по телевизията във връзка с настъпилите зимни условия как колите закъсвали щото нямали зимни гуми (rofl)  :)) от тогава като се е заинатил го е страх да излезе на студа.А и със всичките тея колежки и курсови задачи не ми остава време да спя дори :'(
Сивото Зайче - Powered by ВЪЪЪЙЙ!

Pyrhel

Коврите са си коври, бараката зове ^-^
Не говоря за Баухаус/Бояна, а за около 120 км с много завои и почти без трафик :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

moni74

Тъй кaто не съм кaрaл досегa нa пистa, нямaм бaзa зa срaвнение. Порaди тaзи причинa мен ме влече не толковa високaтa скорост, колкото сaмото изпревaрвaне. Никогa не се дрaзня, aко някой ме изпревaри отдясно. Но ми кипвa кръвтa когaто някой ме зaсече умишлено.
В моятa колa тръпкaтa върви с гръцкa музикa :)


----------------------------

К.Методиев

Едно ще ви кажа пистата си е писта, само там може да се отпуснеш до краен предел.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.