Термостат- Каква е нормалната температура за Fusion 1.4 TDCi Снимки

Започната от Д.Димитров, 18 Април 2018 09:01:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Д.Димитров

Здравейте, колеги!
Имам проблем с разхода на автомобила, който стига до 9л/100 и си мисля, че проблема е в термостата, т.е. не загравя достатъчно. Имам колата от няколко седмици и не зная до колко точно трябва да се покачи стрелката - от 5 положения при мен стига само до второто и това е макс. дори само при градско шофиране. Прикачам снимки за да може и вие да се ориентирате.


zloster

Колега,
и според мен прилича да е термостат. Би трябвало да ти е на средата температурата на приборното табло.

Включи диагностичния режим на таблото. В него има позиция, която показва температурата на охлаждащата течност. Като е загряла и е изправна би трябвало да виждаш показание от порядъка 90 и повече градуса по Целзий.

Ето препратка към руския Фюжън форум с подробно описание за вградените в автомобила самодиагностики: https://www.fusionguru.ru/articles/index.php?dir=/articles/diagnostika_i_ustranenie_problem/samodiagnostika_fusion.htm
Имаш за приборния панел, който показва някои основни показания:

  • напрежение на акумулатора
  • температура на охлаждаща течност
  • действителна скорост на автомобила (а не тази "изкривената", която виждаш на скоростомера)
  • някои от грешките, които са записани в PCM-модула/ECU-то на двигателя
Пълно описание има в посочената препратка.

Също има за GEM-модула, който отговаря за функционирането на различните цъкалки в купето - управление на мигачи, аварийни светлини, отваряне на багажник и т.н.

Като гледам приборите ти, автомобилът е без бордови компютър и е първата версия/ревизия, а не освежения/фейслифт модел. Ползвай Гугъл/Яндекс преводачите, ако не се оправяш с руския. Справят се прилично.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/