Android - Google Play Services непрекъснато "awake"

Започната от Pyrhel, 15 Януари 2017 00:32:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Google Play Services има бъг, който се проявява при използване на WiFi и определена конфигурация на access point-а (рутерa, както му викат). Проблемът е в това, че Гугъл сървисите държат телефона буден, ако сте с Андроид 6 и нагоре Doze не се активира, процесорът е в състояние с по-висока честота и всичкото това води до бързо падане на батерията. Проблемът е известен от Андроид 4.нещо насам, но Гоглето го игнорират, докато при iPhone не се проявява.

"Рутерите" имат 2 опции, които са вкарани някъде в Advanced категориите на Wireless настройките - "Beacon interval" и "DTIM interval" - слагам ги като линкове, ако на някой му е интересно да прочете. Може да опитате да ги промените АКО имате проблем с лош standby. Обикновено Beacon е 100мс, а DTIM - 1 до 3. В момента все още експериментирам, но засега с Beacon 4000ms и DTIM 255 нещата са доста по-различни. Възможните стойности на Bacon и DTIM са съответно от 1 до 65535 и от 1 до 255.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


jo_jo

аз използвам https://play.google.com/store/apps/details?id=com.franco.doze , Francisco Franco си е сериозен от много години и поне аз му се доверявам. Реално форсе-вам doze-а при заключване с копчето.

Pyrhel

Влез в "Ignore optimizations" от менюто с батерията и ще видиш, че Google Play Services е маркиран да не се влияе от подобните програми и ако има какво да "разбутва" спокойствието - форсването на Doze няма да помогне :(
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.