Бензин vs. Дизел

Започната от Pyrhel, 02 Януари 2012 21:36:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бензин vs. Дизел

Бензин
29 (35.8%)
Дизел
46 (56.8%)
Я съм форумна нинджа, мене книжка ми не требе
6 (7.4%)

Общ брой гласове: 81

Alexi

да ,първоначалната разлика в цената трудно се избива ако взимах ново мондео щеше да е бензина още повече ,че беше на промоция по едно време и още по евтино

Bobi

И аз съм на мнение, че да платиш 50к за кола и да правиш сметка за 72 лв е нелепо. Друг е въпросът, че самото купуване на чисто нова кола си е набутвация. Предпочитам да взема кола на 2-3 години, на която болежките ще са се показали и няма да ми се налага да посещавам "гаранционния сервиз".

pAbLo

Дааа ГО разликата била 72лв
Дааааа и Каското на по-скъпия дизел е + 160 лв на година..
Даааа и дизела горял 4 на 100 а бензина 7 и видиш ли бил много скъп за каране...
И само от тези "пренебрежими" разлики заминаха едни 90 литра бензин...
Едно ходене някъде...
Пък нека дизела бил по-евтин и икономичен...
Не се хващайте за ситния шрифт ;D

"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Bobi

Аз не защитавам дизела, напротив, ако трябваше да избирам, бих избрал екобууста. Постът ми беше свързан с това, че е нелепо, когато плащаш един чувал пари, да правиш сметката за 50-100 лв.

ihovahi

В новият брой на Ауто Билд има сравнение на бензин срещу дизел. Резултатът е 3:1 за бензина, като в следващият брой борбата продължава.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

pAbLo

Четох го и аз..
И там включват ГО-то и каското като разход ...
Тъпите СТИСНАТИ ШВАБИ (rofl)
И победата за Дизела идва срещу новото поколение ДУРАТЕК ХЕ с повишена степен на стъстяване...
Турбо - няма :'(
П.С.
И мен ми е странна логиката да цицаш в тролея за контрола,а в същото време да туйтваш от новия си Ай Фон 5 на лизинг..
Е да ама има хора който го правят :-*

hotblooded

По-напред в темата е казано - кола от класа на Мондео, ако се взема нова - дизляка си струва ако ще правим 20к км годишно и повече или най общо казано - като знаем колко ще гори едната и колко другата, знаем и колко караме на година - дизляка трябва да си избие разликата в цената + разликата в обслужването докато е в гаранция...   Кола втора ръка - също зависи от поне 5 други неща преди да смятаме само колко гори..

Alexi

българина обича да вярва в безплатния обяд а такъв няма.. каквото платиш това получаваш ( при нова кола ) втората употреба е обширна тема ,след като хиляди са изгорели с комън рейли за по 3-5к лв вече се подхожда малко по предпазливо от ентусиазираните бъдещи собственици на много вървящи и малко горящи дизели и пазара се промени ,при доста коли се наблюдават по високи цени на старо при бензиновите версии особено мотори подходящи за газ

pAbLo

Цитат на: hotblooded в 09 Февруари 2014 18:24:50
... Кола втора ръка - също зависи от поне 5 други неща преди да смятаме само колко гори..
И аз това се опитвам да обесня,но се хванахме за ситния шрифт :)

Alexi

конкретно за мондео мк4 моето мнение е ,че в момента покупката му ново ще е финансово харакири .. наесен излиза новия модел ( цените ще са същите горе долу ) и стария модел ще се срине ценово ( както става при всички коли като излезе нов модел ) отделно ще караш нова кола стар модел .. хубавото е ,че ще почнат да изпадат почти нови мк4ки на добра цена ( както беше с мк3 като купувах аз моята преди време )

hotblooded

Алекси то вече има в Германия 2.2 TDCI за 26 к евро, новичко от магазина в наличност... в МП е над 30к евро... в Румъния вече може да поръчаш само 1.6 еко бууст и 2.0 дизляк - другите са свалени...

pAbLo

ЖОКЕР - Цените по сайтовете не са реалните нива при сделка ;)
откъде знам ли...

Pyrhel

Ехаа, каква тема изрових - последна публикация преди: 10 години и 4 месеца (wtf)

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Жоро Петков

Докато все още сме подвластни на законите на текущата ни физика спора е безсмислен...
Нормално е в Европа, бедна на изкопаеми горива да разчита на по-високо КПД, дори и при по-сложна конструкция.
Ако горивото не е фактор - ест. че по-евтиното и лесно производство печели.

Преди 2 или 3г Мерцедес предствиха дизелов агрегат с по-ниски стойности на NOx, COx спрямо бензинов, така че твърдението, че дизела е по-замърсяващ отпада...