Препоръчайте сервиз за Peugeot 206

Започната от tropper, 31 Юли 2014 09:56:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tropper

Дали е за този раздел темата не е много ясно, ама да си кажа какво ме тревожи....

На приятел с 206-ца се появи много тъп проблем. Лостовия механизъм между скоростния лост и кутията се счупи. По-точно - едно шарнирно съединение се отдели. В едната му част предполагам е имало гумен тампон, който да държи ябълката от другата част. От този тампон вече няма и следа. В резултат скоростния лост се върти свободно на където си иска, а кутията не разбира че искаш да смениш предавка. Колата ще я местим най-вероятно с репатрак или с теглене. В момента се намира в района на Южен парк.

Препоръчайте сервиз, в който да сменят механизма с нов или употребяван и да могат да го настроят кадърно, така че да влизат предавките меко, както подобава за една френска котка. ;)

Благодаря предварително.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/


Lucy

#1
Имаш ЛС!
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

tropper

Благодаря на Мони и Люси за контактите  (fri)

Първата събота след появата на проблема, разколачихме колата по-сериозно да видим какво се случва.
Оказа се че износваемите части на механизма са една по-дълга и две по-къси щанги с шарнирни съединения (като предни биалетки).
Късите щанги се износват и започват да се откачат откъм ябълките. Оттам идва проблема.

Моя човек след дълго умуване в крайна сметка намери приятел на роднина на .... (както и да е) и там свърши работата  (rofl)
Закачихме щангата и колата успя да мине известно разстояние и си стигна на ход до сервиз.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/