Странен проблем с централното и алармата

Започната от guarani, 31 Октомври 2013 09:54:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

guarani

Здравейте! От доста време имам един много странен проблем като тръгна да си отключвам колата. Забелязал съм, че като е студено времето и си отключа колата с алармата, централното се отключва всички врати, заключва ги, пак ги откючва и пак ги заключва... и трябва да си отключа централното с ключа на колата! Това го прави САМО ДОКАТО Е СТУДЕНО! Сутрин като тръгвам за рабита го прави, следобяд като се стопли времето, и си тръгвам - си отключва, всичко точно. Колата даже и загряла, студено ли е на вън, пак го прави... Попринцип алармата като запаля колата и заключва всички врати и като изгаса двигателя ги отключва, обаче ако времето е студено, ги откючва, заключва, ...абе прави каквото си иска. Логика не намирам, понякой път като отключвам с алармата отключва, заключва и пак откючва без да заключва най-накрая, както обикновено прави :))
В топлите летни дни това нещо не се е случвало въобще! Стана студено и не мога да си влезна в колата  :'(


artman

и аз имам подобен проблем на мондео мк3
паля колата и след няколко минути се заклю4ва и отклю4ва сама без зна4ение дали е в движение и винаги сутринта засега нямам решение

Стоян Чуков

Карам същото като теб, но бензин. Проблемът е хроничен при фордовете с оригинална аларма и централно. Отидох при ключар - смених батериите, казах му за проблема, той ме прати при алармаджия, който ми каза, че това е често срещано при фордовете при студено време. За да се оправи трябва да се разглоби врата по врата на съответните температури и да се тества. Разбира се, това никой майстор няма да се съгласи да го направи, още по-малко и на студено. Така че - оставаш само с централно от ключа през зимата и това е.

Petar 1966

Колеги при мен се появи следния проблем-онзи ден сутринта отключвам с бутона на ключа,паля тругвам на автомивка,мия и като се прибрах тръгвам да заключа,и се получава следното заключва и веднага отключва,викам си нещо се е намокрило, като изсъхне ще се оправи.Два дена съхна и ефект няма.Иначе с ключа централното заключване работи.
Притеснява ме алармата да не вземе нещо да прецака нещата,че да не мога да  запали.Най-верояно ще търся алармаджия(как звучи само),но някой ако е имал подобен проблем,нека сподели.
А и да ми препоръчате някой добър майстор,но да не е скъпчия,да познава парите така да се каже.
Животът иска жертви,но няма да сме ние!

Petar 1966

#4
Оказа се много странно нещо с централното заключване.Понеже не ми работят подгревните свещи (изгорели са),проверих и предпазите.Оказа се изгорял N3,60ампера.Смених го (свещите, разбира се не заработиха),но се оправи централното! Майтап!Или този предпазител отговаря и за централното?
Животът иска жертви,но няма да сме ние!