Фън, спам, шитня, тр, тд!

Започната от Bobi, 18 Септември 2011 20:29:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

#9000
Цитат на: Alexi в 02 Юни 2024 07:14:51то сега е актуално защото се коментират нови семейни коли в няколко теми  :D

Така е и е полезно, и много интересно-поне за мен.
Аз да си призная след много размисли и страсти (и сметки колко ми е "дебела" "чергата", както и други задължителни съпътсващи разходи при закупуване на друг автомобил) стигам до извода, че търся "Фокус"-2, или 2.5 комби 2.0 Дуратек уникално запазен-ако не се намери такъв, което е най-вероятно ще мра със сегашният ми 1.8 бензин, който си е супер-само дето яде масло, но инак няма троп-лоп и скръц, както казват джамбазите. ^-^
Не е по темата, но не се знае откъде ще изскочи заекът, та да напиша тук, че разчитам на инфо на ЛС. Ако се намери такъв автомобил черпенето е от мен ( за двама) ! ^-^

П.С. За Протокола-следя обявите в мобиле-то и загледах най-скъпата за "Фокус"-2, 2.0 бензин на 220Х. км. (уж), ама, като видях колко нескопосано е "претапициран" волана направо ахнах, та звъннах по обявата и попитах как не Ви е срам да продавате кола за 9000лв. и да не дадете 100лв. за качествено претапициране на волана?! Отговорът беше-така я купих..., ама жената я кара всеки ден по 200км. до работата си и обратно и няма проблем...Клапите тракат ли-ами чува се нещо....масло гори ли...800гр. на 10Х. км. (tooth) Ако на някой му се занимава да хвърли един поглед за какво говоря.
За уникално запазено комби на "Фокус"-2/2.5 2.0 бензин давам 12Х. лв., или малко повече, но не вярвам да се намери такава, но все пак...Замислям се и за читав дизел за модела, но там разчитам Алекси да каже има ли такова животно на под 200Х. км. пробег? Отделно, че съм много придирчив и към цвета-не ща чисто черна, светло-синя,, червена, или зелена-жълти надявам, че няма! ^-^
Надявам се да не съм бил досаден и Ви пожелавам лека нощ и...наздраве! ^-^


ivchotr

Ами щом си решил да е пак такова изчадие, оглеждай се и за Мазда с тези двигатели. Все пак са разработка на японците.

F Focus

#9002
Айде сега-изчадие?! >:(
КВо му е на Фокус-2? Здраво и качествено сглобено купе от качествена и добре обработена ламарина, добре обезшумено, добро пътно поведение...И да не се забравят максималният брой точки от краш-тестовете!
При Мазда и Волво доста неща по двигателя са пипнати така, че много по-лесно (и евтино) се сменяват вихровите клапи, например, но гният зловещо! >:( Преди Фокус-а заглеждах Мазди-6, ама бързо се отказах. А и ламарините са му по-тънки! Съгласен ли си?

Ozzie

@F Focus
я направо скачай на Мк3 фейслифт и не се занимавай с 15+ годишни талиги  :D
Вече почти пет месеца от както съм с комбито и лоша дума не мога да кажа.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

perun

Дали е на 10 или 15год. един автомобил няма никакво значение.Важно е техн. състояние, клас на автомобила, качество на изработка и т.н.

F Focus

Цитат на: perun в 05 Юни 2024 20:46:24Дали е на 10 или 15год. един автомобил няма никакво значение.Важно е техн. състояние, клас на автомобила, качество на изработка и т.н.

Точно!

F Focus

#9006
Цитат на: Ozzie в 05 Юни 2024 20:30:42@F Focus
я направо скачай на Мк3 фейслифт и не се занимавай с 15+ годишни талиги  :D
Вече почти пет месеца от както съм с комбито и лоша дума не мога да кажа.

Въпросният автомобил с какъв бензинов двигател е, че не съм в час?
Ако е с Екобуст го забравям!

Ozzie

е виж ми "подписа" под снимката
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

На Ози е дизел.

Маздите ги споменах като вариант. Щом не ти харесват, няма какво да ги обсъждаме. Имах предвид, че Фордовете понякога създават ел. проблеми с неизвестно естество, което кара някои механици да вдигат ръце и да се предават. При японците поне това трябва да им е по-добре.

F Focus

Цитат на: ivchotr в 05 Юни 2024 21:51:14На Ози е дизел.

Маздите ги споменах като вариант. Щом не ти харесват, няма какво да ги обсъждаме. Имах предвид, че Фордовете понякога създават ел. проблеми с неизвестно естество, което кара някои механици да вдигат ръце и да се предават. При японците поне това трябва да им е по-добре.

При японците електрониката е ТОП ъф Дъ ТОП-няма никакъв спор!
Инак тенекиите на купето са тънки, некачествени и не-добре обработени!!!! >:(  Заради което оценката им за краш-тестове някак не се намират-защо ли... ^-^
Дай ми резултат за краш-тест на "Мазда"-6, моля!


Жоро Петков

Фокусе гниенето беше на 1вите мазди 6ци. Съвременните та дори 15г вече нямат този проблем. Пак са с доста тънки ламарини, но не гният.

Сам можеш да видиш резултатите в сайта на euro ncap - https://www.euroncap.com/en.
Имай предвид, че твоя фокус с 5 звезди е с 5 за времето си. Ако удариш съвремен мк4 с твоя - мк4 ще изглежда като болид от Ф1 след катастрофа, но хората ще са живи. Твоя ще е доста по-добре изглеждаща, но удара ще си го поел ти.  Пластмасите на новите коли поемат огромна част от удара, защото са нови и са меки. На твоята пластмасите са загубили част от еластичността си.
Другото, което адски много напредна е развитието на системите - в момента последния ABS е многоканален - всяко едно колело си е само за себе си, същото важи и за ESP-то. Отделно имаш и други системи за активна безопасност.
А пасивната се подобрява след всяко едно поколение.

И като за финал - пожелавам ти никога да не разбираш колко е безопасна колата ти!

ivchotr

ФФокус, не съм се интересувал. Японците по принцип нямат достатъчно залежи на метални руди и когато не внасят метали от вън, просто си рециклират старите железа. При някои от марките им, като Субару например, корозията е наистина ужасяваща.

Разбрах, че не искаш Мазда, така че няма смисъл да ги сравняваме. Мен също не ме интересуват.

perun

Това което най-много ме възмущава в политиката на Форд от много години е да изоставя дълбоко вкоренени ценности на марката като пътно поведение и прецизно/балансирано управление.

F Focus

Това е интересно-можеш ли да споделиш по-подробно?

Жоро Петков

Цитат на: perun в 05 Юни 2024 22:39:32Това което най-много ме възмущава в политиката на Форд от много години е да изоставя дълбоко вкоренени ценности на марката като пътно поведение и прецизно/балансирано управление.
Новия фокус мк4 е с греда отзад и е по-стабилен от Голф 8 в завои - доказателство лосовия тест, та не знам за какво изоставяне говориш. Всичко друго е тотал щета, но поне това не са прецакали.

whaaazp

Не са всички на греда, предлага се и мултилинк заден мост.

Жоро Петков

Само на "комби" е мултилинк - не че има значение, то 99% от хората така или иначе не знаят как се кара кола, нямаме пътища, а и републиканската пътна мрежа не е място за "рацери".
Идеята ми беше, че въпреки, че е с по-просто окачване Фокуса пак е номер едно в класа си по пътно поведение.

ivchotr

Докато го има. Че след 01.12.2025 г. ще виждаме по пътищата само сегашните модели. Докато и те изчезнат  (bi)

Жоро Петков

https://www.autocar.co.uk/car-news/industry/best-selling-cars-uk

време е да спрат и PUMA-та и най-добре е и джим фарТли (от fart) и той да последва примера на тоз хубостник:

https://www.autocar.co.uk/car-news/business-corporate/ford-europe-boss-martin-sander-leaves-join-volkswagen

ivchotr

Може да е и търговски трик спирането на най-продаваните модели, ама кой да знае?!?


Alexi

абе нещата при Форд в Европа не отиват на добре .. то какво им остана в продажба .. закриха и най големия си завод ,даже май два завода

F Focus

Цитат на: Alexi в 09 Юни 2024 10:45:34абе нещата при Форд в Европа не отиват на добре .. то какво им остана в продажба .. закриха и най големия си завод ,даже май два завода

В тази връзка дали ще изчезнат някои оригинални части за по-старите модели?
Доколкото знам (ако не греша ме поправете) при спиране на даден модел производителят му е длъжен да поддържа к-ва от резервни части 10 години?

ivchotr

Ами то и за твоя модел производителят отдавна е спрял да произвежда резервни части. Затова има други производители, които ни снабдяват с каквото трябва. Ама и това в един момент ще спре. Особено, ако нашите гламундери вземат да приемат онези рестрикции за по-старите автомобили, дето ги обсъждахме преди седмица - две.

perun

Има но качеството и сега е с търсене.Последен пример-поръчвам задни спирачни маркучи.Естествено АТЕ при разлика 3-4лв.Взимам ги и гледам на тях отбелязано дата на производство-08.2023год.Казвам "Абе те много пресни".Отговора беше лаконичен, тъй като ги взимам от добър познат, но информацията която получих от него е, че такива и други подобни части в Европа не могат да се продават повече от 2год. от датата на производство.Естествено това у нас не важи...

ivchotr

Като тръгне спирачната течност през маркучите и така 10 - 15 години, дали ще им е по-добре, отколкото да стоят на рафта :D


Жоро Петков

Само предложение е и Гейропа никога няма да ни позволи да спрем да сме гробницата за автоиндустрията.

perun

Къде видя малка страна като нас като гробницата за автоиндустрията...Стига глупости...

Жоро Петков

Малка малка... виж колко са регистрациите на коли, е и Албания, Черна Гора и Македония и те са в кюпа, но ние бидейки в ЕС е по-лесно. Хич не е малък пазара за сбирщайни.

Често излизам я с кола я с мотор и на входа на България какви автовози виждам просто акъла не ми го побира как народа отива и "пазарува".
Убеден съм, че смърността в катастрофите ще намалее с поне 20% ако хората спрат да си купуват тотализирани в Европа коли.

perun

Като загубиш Русия като пазар с какво друго ще я заместиш..С Албания, Черна Гора и Македония ли ...