Теѕlа cтaнa нaй-cĸъпaтa aвтoмoбилнa ĸoмпaния в Щaтитe

Започната от Alexi, 11 Април 2017 08:18:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

(link)
тази новина мен лично ме изненада и буди размисли .. винаги съм смятал че ще си остане една бутикова компания правеща скъпи автомобили за маниаци на тема екология ,но нещата явно не стоят точно така с продадени 25к бройки за 3 месеца .. а и продуктите се разширяват постоянно , наскоро четох за соларния покрив - дано да го видим и него в масово производство


mike28

#1
https://www.youtube.com/watch?v=zSjYra7cYqY

Тъкмо гледах това.
Янкито казва, че в Щатите Тесла държи около 1% от пазара, обаче какво става като се озовава в Осло. Навсякъде тесли и всякакви електрически каручки. Силна държавна политика, огромни отстъпки ако караш електрическа кола... Ех, дали нашите внуци ще доживеят да видят подобна политика у нас?

Прости ли са норвежците? Тъй като са един от най-големите износители на природна газ и петрол в Европа, вместо да ги горят и да си цапат въздуха, просто ги продават, а с милиардите основават фонд, с който субсидират всичко това - Тесла не плаща данъци за продажби, собствениците на ел. колите също, зареждат безплатно (навсякъде има станции за целта), не плащат пътни такси и паркират безплатно. Демек това няма как да го видим у нас, освен ако ЕС не субсидира проекта и нашите не окрадат парите по него.