Citroen Cactus

Започната от escobar, 18 Февруари 2015 14:49:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

escobar

Видях едно такова бебче в движение




Определено се откроява от масата и за разлика от други модели, които само заради това, че се отличават  (като Опел Адам примерно), този Ситроен е на много прилична цена. Почва от 25000, а най-скъпият е 37000.
Има го с двигатели, които отговарят на ЕВРО 6 и разни джиджибички като тези балончета отстрани на вратите, които предпазват при леки удари. И за десерт е по-лек с 200 кг от С4.
Интересна концепция, не мислите ли?


Septerra

Карах такъв като излезе. Външния вид - въпрос на вкус, не е мойта бира. На каране - ужас! Бензиновия мотор PureTech VTi 82 е с три цилиндъра и без турбо - пълна скръб, напълно мъртъв. Като добавим и т.нар. "пилотирана" скоростна кутия, ужасът се удвоява. За незапознатите - нещо като автоматична трансмисия, която обаче се базира на обикновена ръчка и се управлява от електромотори, ако не се лъжа. Ако дадеш газ на това чудо, трансмисията осъществява едно мислене около 2 секунди, след това "преглъща" (включва на по-долна скорост супер бавно) и чак тогава имате някакъв резултат. Но и той не е задоволителен - просто колата влиза в по-високи обороти без да има видим напредък в ускорението. Дизел+ръчка е доста по-добре, вече се чувства като нормален автомобил.

Ако няма да ви липсват дръжки на тавана над вратите (не се предлагат в никакво ниво на оборудване), оборотомер (същото), бутони по централната конзола (всичко е на централния таблет) - може би това е вашата кола. :)

marti1996

на външен вид кефи много(въпрос на вкус) ама тея балончета примерно след 5 години в какво ли състояние ще са, незнам дали са плътни или въздух.

Septerra

Интересното е, че подмяната им с чисто нови ще струва около 45 лева на страница (2 врати), доколкото ми казаха от Citroen. Това поне са го измислили... :)

pAbLo

Цитат на: Septerra в 18 Февруари 2015 15:37:35
Ако няма да ви липсват дръжки на тавана над вратите (не се предлагат в никакво ниво на оборудване)
Дръжки няма и при новата Фиеста,ако това ще те утеши ;D
Просто там има айр-баг завеси вече.
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

marti1996

#5
Цитат на: Septerra в 18 Февруари 2015 18:40:39
Интересното е, че подмяната им с чисто нови ще струва около 45 лева на страница (2 врати), доколкото ми казаха от Citroen. Това поне са го измислили... :)
значи се явяват един вид като консуматив

някакво ревю https://www.youtube.com/watch?v=dez2TR9XYNQ

Alexi

не ме кефи тоя ситроен .. за 25к може да се купи истинска кола като Октавия 3 примерно ..

Pyrhel

Нещо и мен не ме грабва, а това със задните прозорци ме разби (omg)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.