Съвет за горивоустойчиво лепило

Започната от Pyrhel, 02 Март 2022 13:35:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Имам 2 резервоара, които имат клапани за изравняване на налягането. Резервоарите са пластмасови, а основите на клапаните са от гума, като самите клапани работят и затварят добре. Закрепването е подобно на вентил в джанта - гумената основа е стегната към пластмасата, но като е топло мирише на бензин.

За да избегна изпаренията трябва или да елиминирам клапаните, или да ги залепя за пластмасовата основа - търся идеи за горивоустойчиво лепило пластмаса-пластмаса или гума-пластмаса.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


ivchotr

Те това е лепилото:

https://www.youtube.com/watch?v=Z4I0xY2vRsM

Продават го в различни разфасовки и комплектовки. Обикновено ползвам комплекта от трите тубички. Не е много евтино, но пък буквално лепи всичко. Дето се казва, ще залепи и още неизмислени материали.
За пръв път гледах подобно представяне преди десетина години на мотоизложение в пловдивския панаир. Не бях сам, де. По едно време едни момци донесоха радиатора на един мотор да им го залепят, че се беше пробил :D След това му станах фен.
Лепил см резервоар на мотоциклет, който след дълъг престой без гориво, беше започнал да се пробива от ръжда. По метода с надупчената пръчка от клипа. Протичаше от нова дупка, но никога от там, където вече е бил лепен. Лепил съм и скършена дренажна тръбичка в поплавъковата камера на мотоциклетен карбуратор. Напълно прекъсната в основата си. Пак по метода за изграждане. Карбураторът си стана все едно никога не му се е късала тръбичката. И разни други връзки по горивните пътища съм лепил с него. Смятам, че ако спазиш указанията, ще си свършиш работата без проблеми.

П.П.
Из мрежата има и клипове на по-разбираем език  ;D

Pyrhel

Не съм попадал на него, благодаря!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.