Допълнително слагане на кейлес ентри на мондео мк4

Започната от Trichkoff, 17 Септември 2020 11:16:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Trichkoff

Здравейте, понеже не видях такъв пост реших да пусна този и понеже не ми даде да го пусна в Мондео секцията го пускам тук.
Въпроса ми е дали е възможно на мондео мк4 2009 с опция за безключово палене да се сложи допълнително безключово отключване и ако да сложно ли става и колко струва?


FoMo4

Възможно е ....

Трябва ти донор, от който да свалиш:

окабеляването на всички врати, бравите за кейлес ентрито са различни, трябва да смениш и тях, 2те предни дръжки, в които се намира антената и бутона за заключване плюс основата в/у която се закрепва дръжката вътре във вратата, задните дръжки също се сменят пак с основата ако искаш да отключваш колата и от задните врати, блока за управлението на цялата система, антената в задната броня (окабеляването за антената го има), бутона за заключване на цялата кола, разположен от дясно на бутона за отваряне на багажника, има заигравка с ключовете .... отказах ли те вече? :)

Trichkoff

Като се навия на няква глупост трудно се отказвам, а и много го искам като екстра. Ама сложничко звучи 😀

FoMo4

На предното Мондео бях със същата дилема. Реших си проблема с интерфейсна аларма и 2 датчика за допир в предните дръжки. Алармата е StarLine S96 BT GSM. Позволява идентификация през bluetooth (телефон) и няма нужда дори да носиш ключ. За паленето си има друг начин. 2та датчика в предните дръжки подаваха сигнал към алармата, която съответно отключваше или заключваше колата, като отделно има опция отключването и заключването да става при свързване на телефона с алармата или прекъсване на връзката. Беше наистина кейлес, отделно получаваш нотификации на телефона, ако колата е ударена (трябва да има сложена СИМ карта в алармата), вдигната с паяк или се движи, може да я отключиш, заключиш, запалиш от всякъде.

ivchotr

И ако си загубиш или ти гепят телефона, баш когато не си носиш ключа, как се справяш със задачата да се прибереш с колата ::)

FoMo4

Всичко е измислено. Пин код, който се "набира" с определен брой докосвания на дръжката или както е в момента, определен брой дърпания на дръжката.

Година и половина ползвам алармата на МК4, после на МК4.5 и не съм имал проблем нито веднъж.

ivchotr

Аха. Обаче този номер с дърпането на дръжката не е ли прекалено лесен за налучкване от крими контингента ::)

FoMo4

Цитат на: ivchotr в 18 Септември 2020 16:22:01
Аха. Обаче този номер с дърпането на дръжката не е ли прекалено лесен за налучкване от крими контингента ::)

4 цифрен пин код, например: 2917 (2 дърпания, пауза, 9 дърпания, пауза и т.н.) едва ли някой ще стои и ще брои, колко пъти си дърпам дръжката, още повече ще знае, защо го правя, а и за толкова време не ми се е налагало да използвам функцията.

FoMo4

Ето клип как действа алармата на Мондео с кейлес старт. Това, което е закачено на ключовете е нещо като bluethoot дистанционно (има 2 бр. в комплекта) и може да се ползва вместо телефон. Общо 5 bluethoot устройства мога да бъдат записани.

https://www.youtube.com/watch?v=k11u09ir4Wk

Мишо

На мен ми стана интересно, понеже моята кола е със заводското безключово палене и достъп. Обаче тая аларма е 870 лв. Наистина, че предлага много функции, но цената и е доста добра.


FoMo4

Мотото на българския таргаш е "Ден, година храни"!

Алармата с доставка от Русия (руско производство е), мито, ДДС излиза около 450лв, ако прескочи митницата, може и под 400. Иначе цената на самата аларма е 120Евро.

Мишо

Така вече е по-добре. Алармата е жестока наистина, и 400-450 лв. е добре.