Още едно Мондео 2.2 дизел

Започната от Мишо, 27 Май 2017 18:54:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Мишо

 Здравейте колеги, от няколко дни се развозвам с новата ми, втора любов Мондео 3, 2005 г., 2.2 ТДЦИ. Ето и малко снимки от преди малко.







.
Много ме кефи как върви, има много глезотии и дано да слуша, пък както е казал народа "Кот такоа"  :D


ekstremniat

Честита и безавариино.
Като гледам е претъпкана с екстри та даже и подгрев и обдухване на задните места.Браво

Мишо

Благодаря за пожеланията. На задните седалки има подгрев само, няма обдухване. Иначе екстри има яко, само дето радиото се скапа нещо и ще трябва да питам където трябва  :))

TourneoRS

Честито, но по правилата на форума, още във втория пост на темата, трябва да има снимка колко "дига"  :D :D , затова и ти се е скапало радиото.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Мишо

Да дига да дига, колко па да дига  (rofl)

Mondeicho

Хайде честито и много безаварийно шофиране! Колата изглежда много добре и наистина си има всичко необходимо. Аз доколкото съм запознат отзад не се предлага обдухване сигурно защото няма къде да сложат вентилаторите. (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Мишо

Благодаря за пожеланията и оценката​  ;D. За сега служи добре колицата, смених и маслото и филтрите, предните дискове с накладки и двата пистови ремъка с всичките му ролчици и обтегачи и така. Аз също мисля, че не се предлага като опция обдухване на задните седалки, поне не съм виждал де.

Симеон

Бая натъпкано с екстри. То май няма нещо дето да липсва!

Dmitarcho

Честито :) Само нафта и масло да сипваш :)
Ръца Пръца

didon80

Мондеото е много добро попадение. Прилича на моето.  ;D


Мишо

Благодаря на всички за топлото посрещане  ^-^. Май само алкантара и двузонов климатроник няма, но се преживява някак си........трудно, но се преживява  (rofl)

Mondeicho

Този модел няма двузонов климатроник, така че ти отпада като притеснение (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Vanko

 Супер е машината, с правилния мотор и екстри, само едни 18ки й липсват!

Мишо

Благодаря  ^-^. Исках да е точно такова, с тия екстри и с тоя мотор-като ще е гарга, то поне да възможно най-рошавата  :D. Сложих му лед светлини на номера, че старите едната не светеше а другата едвам мъждукаше, тая седмица ще свалям всмукателния колектор да го изчистя и да му сменя гарнитурите, ЕГР-а ще го махна изцяло, двата термостата и антифриза ще сменя, подгряващите свещи и тях нови и така. Май и алтернатора ще трябва да го видя, че се появи едно тракане на празен ход, но другата седмица ще махна пистовия ремък и ще я запаля без него да видя дали не е веригата. 18-ки много болят от към гуми, за зимата мисля 16-ки железарки с нови зимни гуми и така.

hotblooded

Не махай EGR-a,  моля те!  С изправен EGR се постига разхода извънградско по книжка, може и леко отдолу,  зимата загрява по бързо. 

Мишо

Ще запазя и тръбата и самия ЕГР клапан и ако трябва ще ги сложа пак, няма проблем. На диагностиката като я гледах за ЕГР-а имаше три стойности, но и трите стояха на 0 % без значение с газ или без газ, също и дали е загряла или не. Живи данни не съм гледал още, но тия дни ще направя едно кръгче с лаптопа да видя какво ще стане.

Mondeicho

За зимата помисли за 16 ки, но алуминиеви. Аз бях една зима с железни и ги разкарах-ръждясват бързо, купуваш им тасове те се чупят понякога, слагаш свински опашки да не избягат, отделно за мен лично се кривяха много лесно оригиналните тенекета.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

hotblooded

Оригиналните железарки ръждясват бързо, но проблема се решава със 8лв - спрей с боя 4в1 и са черни като нови.
Тасове - от морга, OLX, bazar.bg - но задължително оригинални - нито се чупят, нито падат лесно

didon80

Имам 3 оригинални за продажба. Точно защото не се губят.

hotblooded

Аз счупих един в дупка, от която ударих чак прага,  гумата също беше "аут" и в яда си изхвърлих таса, вместо да потърся падналото парче.... 
Лаещите тасове - ако не са "мейзерките" и без дупки не можеш да издържиш месец без загуби...


Mondeicho

Може да не губиш ментаците само ако сложиш свински опашки. Оригиналните са безумно скъпи...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Мишо

По принцип аз изобщо не се вталясвам и ми е все тая дали имам тасове и как изглеждат железарките. На другото ми Мондео зимните гуми са на железарки и въпреки, че ги изпясъкоструих в бачкането преди да ги боядисам, пак ръждясаха-повърхностно само, но пак. Сега се сещам за по-сериозен проблем-колата има гласови команди, но са на италиански и до колкото разбирам, мога да управлявам климатика, радиото, навигацията и май още нещо беше ама не съм сигурен  (rofl). Сега, на Фабрицио или Джузепе преди мен им е било екстра, ама аз само английски език знам и с един приятел се скъсахме от опити ( и смях ) да подкараме нещо, но никакъв шанс нямахме естествено  :)). Та може ли да се смени езика с който ми говори Моника или да ходя да се записвам за курс по италиански език, за да мога да си говоря с колата  (rofl) ?

Мишо

Както казва един колега-''Че има разтурание'' (rofl)

И стелчици-за багажника и купето.....да го пазиме ''златнио''  (rofl)



Mondeicho

Хубаво си взел гарнитурите за колектора, че моите изпускаха малко мръсотийка. На следващото почистване ги смених и сега е наред. Имаше ли проблеми с термостатите?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Мишо

Мисля, че нямам проблем с термостатите за сега, но в тая жега няма как да разбера. Превантивно преди зимата мисля да ги сменя и двата термостата, антифриза, подгревните свещи, да изчистя колектора и каквото още се сетя да отметна. Нещо не мога да намеря гарнитурата между ЕГР-а и всмукателния колектор, но ще потърся по сериозно тая седмица, че искам и нея да сменя и така.

Mondeicho

Не съм я търсил, но ето ти ориентировъчна цена ???
Look at this on eBay http://www.ebay.co.uk/itm/192224566834
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Мишо

Благодаря  ^-^. Явно ще трябва да я поръчвам от там, в БГ май няма........което е ебати тъпанарщината ???

Mondeicho

Питай в МП там със сигурност я има, сега погледнах че струва 22 лв. Скъпичко според мен, но ти си прецени.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

mirohristov

Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Mondeicho

Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.