Две питания за Форд Куриер 1.8D , 97-ми набор.

Започната от Батко Радко, 15 Януари 2018 21:51:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Батко Радко

Питане N1 - За какво служи второто жило за газ (това от задната страна на ГНП-то или в ляво на снимката) , на първата снимка ? При натискане на педала на газта реагира само жилото от пред на големия механизъм с амортесьорчето (в дясно на снимката). При работа на ниски оборота и топъл дв-л при принудително натискане с ръка на задния механизъм , дв-ля се изфорсирва до някакви средни обороти...
Питане N2 - За какво е червената ел. букса (женска) пред водния радиатор - снимка 2 ?


galinvayov

N1 Система за принудително повишаване на оборотите на празен ход. По ранната система е с парафинена капсула завинтена в охладителната система, повишава оборотите при студен двигател. По съвременните са с електро вакуумно управление.
A Lone Rider

Батко Радко

#2
Явно моето е от по-новия тип , защото другия край на жилото влиза в някаква кутия , която се намира под акумулатора и от нея излиза още някаква букса с 5-6 жици , които от своя страна влизат в сноб кабели и на там вече не знам къде отиват... Предполагам , че въпросната джаджа е за повишаване на оборотите се задейства при включване на климатика , който в момента не ми работи , май е за пълнене , но ще изчака до лятото. А за какво служи снопът жици , които са събрани в някакъв уред , отгоре върху главния механизъм за подаване на газ (рейката), не са ли те свързани с изместването на предварението на ГНП-то , при студен дв-л ?

galinvayov

Най вероятно е TPS. Чрез него се отчита позицията на педала на газта.
https://en.wikipedia.org/wiki/Throttle_position_sensor
A Lone Rider