Mondeo MK4 - Александър Божинов

Започната от AlexanderBozhinov, 27 Август 2014 08:21:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

AlexanderBozhinov

Да започна темата така :
След дълго чудене с какъв точно автомобил да заменя моят любим Форд Фокус 2001 г. 1.8TDDI  се сдобих с Мондео 2008г. (август) .Двигателят е 2.0 бензин 145 кончета . Автомобилът е на 65к км. .Закупен е от Мото Пфое ( Младост ) с любезното съдействие на Жоро ( бившия Polycar настоящ Аутосет ) . Спазарих го на доста хубава цена,защото автомобилът е сериозно градушков :) Но всичко ще бъде оправено от Мото Пфое за тяхна сметка , така че мен ламарините лично не ме притесняват. Важното е ,че колата вътре е изключително запазена,на нереално малко км. е , и няма никакви забележки (засега) .
Дълго се чудих за Пасат Б6 , Ауди А4 комби 1.8 Т , но определено Мондеото имаше много повече плюсове ( особено като цена консумативи,обслужване, здравина и големина (без пасата,той е огромен ) . Слагам малко снимки,защото нямах време да я снимам,все още нямам дори време да и се порадвам както трябва,но всичко с времето ти. Като цяло за колата - огромна разлика в сравнение с Фокуса(който е уникална кола в този ценови диапазон - буквално е безсмъртен) . Мондеото е много широко( леко ми е трудно да свикна все още) , вози много стегнато. Има уникална изолация , никакви странични шумове( Във фокуса винаги нещо се чува или трака :) ) . Като залепена е за пътя. Върви супер, кофти ми е ,защото досега съм карал само дизеляци .Гори стабилно бензин , снощи ме болеше коремчето като гледах колко гори , но кеф цена няма :)





Alexi

честито ,хубава машинка .. разликата с фокус 1 определено ще е покъртителна :)

hotblooded

Цитат на: AlexanderBozhinov в 27 Август 2014 08:21:25

Дълго се чудих за Пасат Б6 , Ауди А4 комби 1.8 Т ....


И аз се чудих колега, но избрах Мондео (макар и Мк3, тогава Мк4 още бе скъпо) и не съжалявам.  Честито и дълго да те радва. За разхода - ще го "обгазиш" и разхода ти ще бъде приемлив :) 

Иван Вълков

Честито колега, само радостни мигове и много километри с новата придобивка.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Dmitarcho

Честито ;) Уникален автомобил ;)
Ръца Пръца

martin1977

Честито да ти е и много километри да му навъртиш. А за разхода - и аз вчера за сефте подкарах новата си придобивка - Мондео МК3 2.5 V6 170 к.с. .... не само ме заболя "коремчето", ами направо инфаркт щях да получа. Но трябва да свикваме, като искаме съвременни, големи и мощни автомобили. Сега трябва да къткаме левчета за газифициране, че "Южен поток" скоро май няма да потече през България.

tha22don

Честито и от мен! И аз ги заглеждам редовно тези градушковите коли в МП Младост :)
Безаварийни километри и хубави моменти  8)

SICKandPROUD

Завиждам благородно, красавица е колата.


Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

AlexanderBozhinov

От няколко дни съм с газов инжекцион .Всичко е дело на Жорката (поликар , сега е друго има ,.забравих го) .Както много пъти съм казвал с ръка.на сърцето - много съм бос на тема коли , знам основните неща от първа необходимост,важното е ,че на Жоро имам пълно доверие.Газовото ми го монтираха изключително професионално .По нищо не си личи,че колата има газ.Сложиха бутилката на мястото на резервната гума.Зареждането сибстава от мястото,където се слага гориво(за мое огромно щастие нямаше дупчене на брони и др. Простотии).Най-важното колата върви както и преди.Изключителни благодарности на Жоро.Някой ден ще сложа снимки.

pAbLo

Честито за колата - със здраве да се ползва..
Обаче 2008ма година и вече лака на климатроника се е надул (angry) (af) (headbang)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D


ihovahi

Супер е колата. Със здраве да си я караш и само да те радва. Щом си я газифицирал, поне като парично отношение разхода няма да те плаши чак толкова много.  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!


LoGo

Честито колега! Много е хубаво мондеото :) Колко пари ти излезе газовата с тази конфигурация ?
Колкото до коментара за лака на климатроника - не си оставяйте колите за вътрешно миене по автомивките и няма да имате такива проблеми :) Само прахосмукачка вътре и външно безконтактно. Бърсането на таблото остава за мен  :-\

AlexanderBozhinov

За газовото дадох 1100 лв. ,а за таблото не разбирам много но според това какви са издутините ми прилича на това,което се прави за незрящи хора.Може и да не е пт това.Но важното е ,че колата ме радва и не ми бърка дълбоко в.джоба.

pAbLo

Не е за незрящи а проблем при Мондео Мк4/S-max.
Нищо фрапантно но дразни окото.
Това да и е кусура.Сипвай и газ и си свиркай  8)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

AlexanderBozhinov

#14
След като на баща ми БМВ-то изгоря(запалиха го )

... по спешност се сдобихме с Honda Accord 2.2 cdti 2005 комби г. .Малко е грозничко отзад , но го взехме от една женица,която имаше спешна нужда от пари и просто беше грехота да не го купим за тази сума . Колата е доста запазена,на реални 180 000 км . , салона е доста запазен ( кожа + алкантара ) , има Premium Soung + навигация,за която трябва да търся ДВД , но това не е болка и проблем.
Лошото бе , че колата трябваше спешно ( буквално за 2 дни я намерихме и купихме ) и не покупката не търпеше отлагане.Иначе със сигурност щяхме да добавим още един фокус в семейството .

Besniq

Хондата може само да те радва...това е първия дизелов мотор на компанията и е доста добър, държа няколко години подред дизел на годината !
Честито !

AlexanderBozhinov


ihovahi

Много хубава кола  (fri) Къде си я водил  ;D
Който фôрка "майстор" си нахôда!


AlexanderBozhinov

Най-накрая дойде време мондьо да посети мото пфое за следите от градушката.Като ми казаха 30-40 дни ми се сви корема,защото от Младост до Илиянци без кола съм загубен ,още повече с малката госпожица и взискателната й майка.Прибрах се до Ямбол да взимам фокусника...,но нали е фокусник помпата даде фира и колата спря да пали.Много го обичам този фокус,но като реши да се предава направо умира бе деба ...без симптоми ,без нищо.Сега тарлачкач една мазда 3 96г. .Чувствам се като фред флинстоун ... Много малка...тясна количка...но нямам право да се оплаквам.Надявам се поне чаканетп в мотото да си заслужава . Като е готова ще кача снимки. А снимката на мондьо е от панчарево.

Dmitarcho

Дано тамошните бояджии да разбират повече от Габровските в МП ;) Успех с чакането ;)
Ръца Пръца


AlexanderBozhinov

Ще стане по-добре отколкото е сега,поне това е сигурно.Реално си изпросих чисто нов преден капак,но всичко друго ще го правят.Здраве да е ,ламарини ...се оправят

AlexanderBozhinov

Днес си взех Мондьо - резултатът за мен е перфектен .Измъчих се с това чакане,но поне си заслужаваше.

Dmitarcho

На снимките изглежда повече от чудесно ;) Щом и на живо е пефектно за теб - още по-добре ;)
Ръца Пръца

AlexanderBozhinov


AlexanderBozhinov



Малко разходка до с.Белчин ,Цари Мали Град с жената и детето.Времето бе ужасно ветровито ,но голяма скука.

AlexanderBozhinov


Dmitarcho

Трудно се снима с такава скорост ;) То зависи и от пътя те ;)
Ръца Пръца

SICKandPROUD



Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

AlexanderBozhinov

Вечер фокуса с телефона не го умея :) iphone 6 не снима добре вечер :) иначе да кажем това ми е средната скорост София - Ямбол , с изключение на ремонтите и камерите.

Dmitarcho

Ръца Пръца