Счупен щуцер на въздушния филтър Focus 2 tdci

Започната от greenmoon, 11 Декември 2013 21:08:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

greenmoon

Здравейте колеги!Въпросите,които задавам по-долу,ги бях задал в другия форум на ФОРД,но все още нямам отговор.Направих си регистрация тук с надеждата за отговор.За колата от профила:при смяна на въздушния филтър бях забравил,че има лесна за откачане връзка на маркуча за картерните газове и го напънах маркуча откъм филтърната кутия.Всички се досещате какво се случи:счупих щуцера доста близо до кутията.Пробвах да го залепя със секундно лепило,ма не става.Сега картерните газове си излизат спокойно в атмосферата.Имам няколко въпроса:1.от тогава колата като загрее,започва осезаемо да трака-има ли връзка?т.е. тези газове дават ли данни на компа(гледам влиза някаква букса към филтърната кутия)2.има ли вариант за ремонт(мисля да изтегля още малко от остатъка на щуцера,който е в маркуча и да подлепя с изолирбанд)3.продава ли се по автоморгите само тази част-капака на филтърната кутия и каква цена да очаквам.Благодаря предварително за отговорите  ;D


Alexi

1. вероятно има връзка .. датчика във филтърната кутия е температурен но как го ползва ЕКУ-то е божа работа ..
2 и 3 - едва ли някой може да ти даде конкретен отговор .. дали подлежи на ремонт ,по описание - вероятно не .. сменя се .. от морга - за колкото го спазариш там няма лимити ..

greenmoon

Благодаря за светкавичния отговор ;D.Не ми харесва,защото ми потвърждава съмненията,че трябва да кихам на тия измекяри автоморгаджий,но поне ме ориентира към кой от двата форума да се ориентирам (rock)

Pyrhel

Там няма налягане, можеш да натикаш маркуча или парче пластмасова тръба и с монтажен силикон да я облепиш от 2та края, за да я закрепиш здраво и да я ползваш за щуцер.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

greenmoon

Дам,това за налягането и аз се присетих,че е така(иначе досега целия мотор да беше омазан в масло).Повече ме интересува отговор на първия ми въпрос,защото се притеснявам това тракане да не е от нещо друго и да е нещастно съвпадение със счупения щуцер :-\

greenmoon

Колеги,малко развитие по темата:щуцера е поправен с помоща на пластмасов маркуч и лепило за пвц ;D