Ford S-Max - Ръководство на купувача

Започната от Bobi, 23 Септември 2011 02:09:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

jonsix

Аз отдавна си мислех да немско, но трябва да имаш някого с когото да се разходиш, а аз нямам. И при мен покупката на "нова" кола се отлага за неопределено време - днес станах тати на една прекрасна дъщеричка...  (party)
Предполагам, че поне след 20-тина дена ще подновя търсенето. Колеги, ако имате търпение може пак да обсъдим някоя оферта  ;D


Alexi


Иван Вълков


Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Dmitarcho

Колата няма да избяга :) Да ти е жива и здрава дъщеричката, мамата и ти около тях :)
Ръца Пръца

krasi markov

Да ти е жива и здрава:)
Аз чакам за ноември-декември също момиче:)

krasi markov

Пращах човек да огледа кола №3 и  колата по неговите думи не е хубава.
Личало  пребоядисването старо-ново,ивица от лентата на отсичане,а и отпред може би е имала удар :D

Alexi

то дори на снимките си личат пребоядисваните детайли ,но за 10к толкова ..

spaun

Колега ако не ти е спешно изчакай. Хубав екземпляр изпада на 3-4 месеца веднъж, но трябва да имаш парите и да реагираш в деня на излизане на обявата. Направи си готови филтри за различните сайтове. Понякога изпадат много изгодни оферти. Говоря от порядъка на 9-10000, че даже и по-малко.

jonsix

Първо, благодаря на всички за пожеланията. За съжаление, колега spaun прав си че на 3-4 месеца изкача нещо. Уви не знам дали е така по-принцип, но забелязвам че е голямо мъртвило в момента. Някой може ли да сподели нещо за този модел с 1,8 TDCI двигател. Не е ли малко "хилав" за това купе?
Краси, на този екземпляр попадал ли си: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11439899300998405 ?

krasi markov

Не не съм го гледал,но се вижда ударено на калника:)


Dmitarcho

Това да му е кусура ;) Кола която се кара...все е чукната някъде някога ;)
Ръца Пръца

Alexi

не радва особено тоя мотор 1.8 ,но ако технически е ок и ти харесва може да се замислиш

Vanko

 Близо е до Варна, разходи се и го подкарай, тъкмо и другите ще разберат отзиви за тоя мотор.

Иван Вълков

Аз като му видях характеристиките са сходни с 2.0 TDDI/TDCI, но споделям мнението на Алекси че мотора ще е слаб.....но при мондео идват малко в определени моменти 115 - то коня.... Иначе мотора се слага и на Мондео Мк4. Всъщност това си е добри стар 1,8 дизел мотор на Форд, просто е "модернизиран" с команрейл технология, може би турбо с променлива геометрия та така.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Vanko

Ако колата е добра наистина, не виждам защо да не се чипоса след време ако " омалее" ?

jonsix

Колеги, в голяма заблуда съм живял.. До сега съм мислел, че повечето двигатели 2.0 TDCi са с верига. Уви днес говорих с потенциален продавач и като каза че бил сменял и ремъка направо забравих какво още щях да го питам. Иначе за тази колица става дума: http://www.carmarket.bg/ford-s-max-2.0-tdci-1330714?rn=11&brand_id=33&model_id=481&sort=1 Някой да е гледал? Бил я "обслужил изцяло" :)

Alexi

"обслужване изцяло" само срещу представени фактури може да се счита за нещо .. колата не е 2008 ,по стара е ,екстри - базови - това на първо четене ,по снимки не може да се каже нищо съществено

jonsix

Алекси, по какво се разбира че е по-стара от 2008? Едиствената разлика която аз виждам между тази и друга която уж е 2008 е управлението на CD-то.

Alexi

#48
модела излиза 2006 ,като още от началото на 2007 централната конзола е обновена с тази - цялата е различна не само СД-то ,виж дисплея на климатроника :



през 2008 има още едно леко обновление :


забелязваш ли разликите ? колата която гледаш по номер на рама ще излезе 2006г или най много началото на 2007 ,така че продавача я е "подмладил" с близо 2г което никак не е маловажно ..



hotblooded

Цитат на: jonsix в 25 Септември 2015 18:43:48
Колеги, в голяма заблуда съм живял.. До сега съм мислел, че повечето двигатели 2.0 TDCi са с верига.
2.0 TDCi - 90, 115 и 130 к.с  (Мондео Мк3, Мондео Мк4 (115 и 130), на S-max(130) са с верига. Която също не е вечна, нито обтегачите и водачите и ако купуваш кола (която ще е не по нова от 2007ма) - не е лошо да ги смениш. Монтират се в самото начало на производството. От 2008 - се слага нов 2.0 TDCi който е разработка на Пежо/Ситроен 140/163 к.с - той си е с агренажен ремък. Интервала на смяна (но може и да греша) беше 120 000 км. Важно условие е че тези 120 000 км са за оригиналния ремък, след това си зависи какво се слага и как се слага.


Alexi

200к или 10г го дават ремъка и няма смисъл да се сменя по рано ( ако е кола с ясна история ,ако не е - сменяш да ти е мирна главата )

krasi markov

Пращах човек да огледа и №1,вътре била много захабена и ужулена,а и цената е без ддс-то:)

jonsix

То не останаха коли за гледане и респективно читави :) :) :)

krasi markov

На Пловдив има една,ще ходя на панаир в понеделник и ще я огледам.Да прав си,колкото и да ми се иска s-maxа може да търся и друг ван.

jonsix

Аз във вторник ще посетя Пловдив и околностите с надежда да излезе заека от храстите :) . По път ще мина да видя: http://www.carmarket.bg/ford-s-max-2.0i-1371216?rn=4&brand_id=33&model_id=481&sort=1. Ако не ...  този s-max започва да ми се вижда като заветната мечта :) Днес обиколих тукашните джамбази и от разговорите с тях останах с впечатление че нямат изгода да внесът подобна кола. Скъпа им била, не можело да се продаде за около 10-11к и то да са на печалба и съответно гледали други които се пласирали по-бързо. Затова ми показаха една Мазда 5.. Та май това ще е дълбокия бекъп вариант...

krasi markov

Мазда 5 е по тясна от  s-maxa,а и на двойка дизел моторите им са слабост биелните лагери.Затова може да видиш мазда 6или5 на танкъна цена.Ремонта е 1000-1500лв.

На този s-max му загледай зареждането,там нещо е пребоядисвано:)

jonsix

Краси, къде точно те съмнява за пребоядисано? Аз колкото и да го гледах не ми направи впечатление. Вярно, няма снимка точно от страната на капачката за резервоара, може би нарочно. На място ще обърна повече внимание и ще гледам по обстойно. Определено s-max е по-широк и по-добрият избор, но .....  Иначе за мазда5 единствено 2.0i бензин (шшшш ... вътрешно инфо от мазда сервиза) ;)

krasi markov

Вътрешната част по периферията долу в ляво има някакви наслоявания,горе дясно сив цвят:)

Alexi

10 годишна кола без боядисван детайл няма :) гледа се да е направен добре и това е

krasi markov

Е да няма как,но те толкова некъдърно направени че няма как да ми хареса.Парите им не са малко,това е дразнещото. :D
Разбирам цената да е според вида,но не е така.