Смяна на BMS модул

Започната от Kolev89, 29 Септември 2023 22:14:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Kolev89

Здравейте,

Отскоро съм собственик на Ford Focus 1.0 ecoboost st line от 2019г. Това ми е първият Форд, който притежавам. Още като го взех старт-стоп системата неработеше, малко след това и безключовото отказа. Порових се в интернет и разбрах, че BMS модулът е проблемен. Във вторник 26.09.2023 оставих колата в мото-пфое и днес 29.09.2023 си я взех, наистина се оказа, че BMS модулът е бил за смяна. Проблемът е, че въпреки смяната на модула старт-стоп системата продължава да не работи, изминах около 10 километра, а колата си загря до работна температура.
Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем ще съм много благодарен, ако ми разясни нещата.
Възможно ли е проблемът да е друг, не само в BMS модулът?

Поздрави,
Колев


KoCMoHaBTa

#1
Освен хардуерната смяна на BMS-a, задължително трябва да се ъпдейтне софтуера на колата и да се ресетне калибрацията на BMS-a с напълно зареден акумулатор. За детайли - чети тук https://fordbg.com/forum/index.php?topic=12311.msg144689#msg144689

Като допълнение, ще вметна че това лято ми окъси акумулатор и ми го смениха гаранционно. Не ми се е налагало да правя никакви процедури след това, нито съм имал проблеми. НО при всяко обслуужване оставям не малка сума за труд за ъпдейт на софтуера на всеки един модул по колата, където има наличен ъпдейт. Така си гарантирам, че ще съм получил всеки един софтуерен бъгфикс, защото по принцип софтуер ъпдейтват само и единствено ако има сервизна акция или технически бюлетин, че това би оправило проблем за който си се оплагакал.

Щом са ти сменили BMS-a гаранционно - отивай пак се оплаквай, че да вземат да ти ъпдейтнат софтуера и да ти направят калибрацията.