Фокуса започна да вдига неконтролируемо обороти

Започната от Водниядух1, 08 Декември 2022 07:19:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Водниядух1

Здравейте колеги. Фокуса е ТДДИ. От време на време фокуса започна да вдига обороти-около 1200-1500 ей така както си работи на празен ход. Преди като беше студен мотора се е случвало,но в по-малък диапазон,но сега се случва и на топъл мотор. Примерно като спра на кръстовище и започва .Има си тяга,пали без проблеми. Къде да ровя? Не гасне.Няма пушеци и предърпване.


ivchotr

Ако гасне с високите обороти, ще трябва сериозно да се притесняваш :D

Не съм сигурен, защото не ми се е случвал такъв проблем с дизеляка и не съм проверявал, но ако имаш датчик за температурата на двигателя, какъвто има при бензиновите модели, проблемът може да е в него. Имал съм такъв проблем с предишната кола. Държеше се досущ като твоята. Оказа се, че датчикът за температурата на двигателя не подава коректни данни към компа. При мен се беше прекъснал кабел и компът не е виждал температурата, при което е решавал, че е ниска. Съответно е вземал мерки колата да не гасне, като увеличава оборотите. Да, ама когато двигателят загрее, става кашата и се получават тези високи обороти на празен ход.
При мен датчикът е забит в главата на двигателя, но на дизела може да е другаде. Ако въобще има такъв, де.
Освен това този модел е с електронно управление на гориво-нагнетателната помпа и в най-лошия случай може то да прави проблеми.

Водниядух1

Има един датчик за температурата на входящия въздух,който е набит до филтъра. При някои печки ,това е дебитомера,но в моя случай не е. Не е много скъп и ще го сменя за да видя.

Nicko97

Колега , може и педала за газта да ти прави чакмаци!