Разход на Фокус 1.0 EcoBoost

Започната от Toper, 25 Август 2022 20:21:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Toper

Здравейте, отскоро сме собственици на Фокус 1.0 екобууст комби, 2012 г. Разходът ни на бензин е 8,5 градско, дали това е в нормите?


Ozzie

Напълно!
Само децата в детската градина вярват на данните на производителите.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Alexi

даже е нисък ,на колегите им гори 10

ivchotr

Зависи как го настъпваш. Като за градско обаче е добре.

Alexi

ако искаш 5/100 градско е трябвало да вземеш 1.5 дизела

To4kata

Относно градския разход, ако карате на къси разстояния разхода е около 8, да. Любопитно ми е обаче, този Фокус дали е обслужен по отношение на ангренажен ремък. Тъй като колата е на 10 г., а Форд препоръчва на 8 г. или 160 000 км да се смени. Преди препоръката беше 10 г./200 000 км, но понеже ремъкът трудно изкарва този русурс /затова на Запад му викат Екобуум/ сега скъсиха сервизния интервал. Самата смяна пък е доста трудоемка и скъпа, в МП цената на ремонта е около 1500 лв.

toto

Аз ако стигна до такъв разход ще черпя ;D

F Focus

#7
Разходът на бензин на Форд с Екобуст двигател ви е най-най-най малкият проблем, защото докато е ок всичко е добре, но впоследствие, като се наложи някакъв ремонт(смяна на ремъка, например) става страшно! :'(
Мислете за това, а не колко гори колата!

toto

Е то не е ли с верига? Моят поне мисля, че е .

ivchotr

И веригите трябва да се сменят от време на време. Разтягат се, плъзгачите на обтегачите се протриват... Все причини да се окучи двигателят.


Alexi

с верига е май 4-ката чак .. а 3ките таман станаха за ангренаж ,като знам цените на МР почвайте да събирате парици

To4kata

На 4-ката ангренажа е с верига, но маслената помпа пак се върти от wet belt ... Чак пък да става страшно, в Русия/Украйна ги сменят тези ремъци като за добър ден - технически нации, кво да праиш. И у нас взеха да ги сменят тук-там, въпросът е всичко да се направи като хората!

toto

Верига на 100к се натяга нали

saggy

#13
Цитат на: toto в 31 Август 2022 16:51:56Верига на 100к се натяга нали
Провери във Форд Етис. Там има пдф със сервизните интервали и там сигурно пише, ако се натяга и на колко километра. Може да е със самонатягащ се обтегач и да не трябва натягане, макар че нямам идея.
https://fordbg.com/forum/index.php?topic=90.msg143159#msg143159

Иначе за смяната на "мокрия" ремък, гледам този форум и другия форум и не виждам някой досега да се похвалил със сменен ремък. Не знам дали Фордманяка сменя такива ремъци, поне не е казал в някоя от темите. Но неминуемо скоро ще почнат да се сменят, защото моделът стана на 10+ години и идва този момент. Ако трбява да сме честни, дори при сухия ремък на Дуратека, пак не навсякъде го сменят правилно, защото изисква фордовски комплект за зацепване, а не навсякъде знаят и ползват такъв. Та, пинизи има при Форд и трябва само в проверен сервиз да се правят такива ремонти.

Alexi

е колко е смяната в МР .. скоро сменях на пежото в СФА ,900 лв с всичко - пълен комплект ангренажен и пистов ремък ,оптегачи ролки и водна помпа - хората дават и гаранция

saggy

ПИжо са по-добрият сервиз от Форд като цени и като услуги. Казвам го, защото вече почти 10 години сервизираме служебните   коли там и сме "почти" доволни :). А от МП гледам само оплаквания в двата форума, а и личните ми впечатления не са много добри. Иначе ремък на Дуратека - 900-1000лв в МП, на Екубуста чувам 1500+лв. Има идентичен бензинов двигател при Пежо с мокър ремък (1.0 или 1.2) и следващия път като посетя София Франс Ауто за смяна на мясло, ще попитам на каква цена сменят този  мокър ремък. 
А, ако трябва да си говорим по-сериозно, дали при по-нова кола след 2011-2012, примерно бензинов голф TSI, смяната на веригата ще е под 1000лв, особено в оторизирания сервиз. Като знам цените при VW и колко е скъп оторизираният сервиз, не се учудвам за МП и мокрия ремък. Новите коли станаха по-скъпи за обслужване и по-чупливи. Има и изключения, но това е трендът от доста време.
Иначе относно разходът при 1.0 Екубуста - ако е под 10л/100км според мен е много приемливо, особено за градско София.