Galaxy 2.0tdci - проблем

Започната от Мик888, 09 Март 2021 16:16:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Мик888

Здравейте. Собственик съм на Galaxy 2.0tdci, 130 к.с. От известно време се появи следния проблем: Когато поддържам една скорост (например около 2000 оборота), започва да придърпва все едно не и достига гориво или въздух, а като настъпя педала си ускорява без проблем, иначе всички консумативи са сменени, не свети чек, и на диагностика нищо не показва, ДПФ и АГР са отстранени. Някой идея?


ivchotr

На мен така ми прави на бензинката. Не съм обръщал внимание с какви обороти, но при скорост почти без газ между 80 и 100 км/ч. Натисна ли педала се оправя. Като го пусна, пак се оправя. Извън този диапазон в скоростта не го прави, при все, че натискам педала по същия начин. Сменях сензора за скоростта в скоростната кутия - никакъв резултат. Презаписахме компа с програма от МП - пак никакъв резултат. Някой преди време обясняваше за евентуален проблем в таблото на километража, но не съм го разглобявал, така че не мога да дам отзив за тази идея.
При теб обаче педалът май е електрически и е възможно да имаш износени пътечки в потенциометъра му. Ако е така, в скоро време в тези обороти ще започне да те вкарва директно в сервизен режим, защото компът започва да губи връзка в каква позиция е педалът. Ако не си с електрически педал, виж дали има потенциометър на дросела. В общи линии и той е възможно да е със същия проблем. Но може и да е нещо друго.
По дизелите Алекси е човекът и ще е добре да се включи.

Alexi

да ве :)) хабер нямам аз ,прост ползвател съм .. бях ги поразучил покрай фордовския дизел де  :D

Мик888

Не го прави само на тези обороти, и при по високи също го прави стига да се поддържат.

Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Мик888


Didooo

Малко разбутваме стари теми ,но и аз като новобранец забелязох, че при 2000 оборота със същия двигател като колегата Мик888 имам същите симптоми, ако може колегата да сподели дали е отстранил проблема . ::)
"Не може да се държиш с колата като с човек - колата се нуждае от любов"
- Валтер Рьорл

Didooo

Цитат на: Didooo в 06 Септември 2022 12:28:49Малко разбутваме стари теми ,но и аз като новобранец забелязох, че при 2000 оборота със същия двигател като колегата Мик888 имам същите симптоми, ако може колегата да сподели дали е отстранил проблема . ::)

При мен се оказа че има малка дупка във входящия маркуч към горивния филтър и е засмуквало въздух полека лека и те така.
Леко се разминах за сега.  ::)
"Не може да се държиш с колата като с човек - колата се нуждае от любов"
- Валтер Рьорл