Променливо напрежение на генератора

Започната от atanasov_adroit, 31 Декември 2019 15:51:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

atanasov_adroit

Здравейте,
Смених акумулатора с нов тъй като стария на темп.под 0 едва завърташе.Старата варта е произведена 2015г и вече си и беше време за смяна.
В магазина след като сложиха новия замерват с мултицета зарядното напрежение и то се мени постоянно от 13,4 до 14,5 волта.Според тях има проблем с генератора и ме карат на сервиз да го ремонтирам.Трябвало зареждането да бъде с постоянно напрежение,а моето много се променяло и спадало под 14V.
Има ли проблем според вас или това е заради т.н.р смарт чардж и генератора храни според моментната консумация? Напрежението се мени и при високи и при ниски обороти, днес си играх с мултицета и когато аварийките работят се вижда най бързо промяната.Ако отида на сервиз за генератори веднага ще ме метнат за смяна на един куп неща за сума ти пари без реално да има причина.
Колата е s max 2.0 duratech


ivchotr

Ти сигурен ли си, че баш твоята е със смарт зареждане? Щото ако пада под 13.6 волта не ми се струва много смарт. А пък чак и аварийките да ги усеща...

zloster

Тази би трябвало да е с "управляемо" зареждане - LIN сигнална шина между алтернатора и ЕБУ (ел.блок за управление) на двигателя. Ще имаш на алтернатора допълнителна букса с 3 проводника (поне на Фиестата са толкова, ако си спомням добре) - там минават сигналите за LIN шината.

А относно наблюдавания проблем: подобно на описаното от теб е документирано да се е случвало заради окисления/оксидация в таблото с предпазителите. На руски е, ползвай онлайн преводач (Гугъл, Яндекс). Ако има неясноти питай - https://ffclub.ru/post/15195924/

Поразгледай бушони, табла и т.н. и се моли малко да е бил разсърден инж. Тоци Бегали. Подозирам, че става нещо подобно на цветомузиката от стоповете на някои по-стари автомобили - примерно цъкаш спирачката, пък светват мигачи или други подобни "магии". Лекува се с почистване на контактуващите повърхности на цоклите.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

ivchotr

Ми ако е със смарт зареждане, няма начин да пада под 13.6 волта. Под тях няма зареждане на практика.