Нестабилен S MAX

Започната от Ivan_cz1, 13 Май 2018 11:28:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ivan_cz1

Здравейте колеги. Од както съм купил колата е нестабилна, най вече в завои, когато завива като че ли всеки момент ще поднесе, бил съм в няколко сервиза но не могат да намерят нищо, правих геометрия-ок, в единия сервиз казаха че датчик на волана е изместен с 60 градуса, може ли да е от това?


Ozzie

Предни амортисьори?
Проверявано ли е състоянието им?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Те всички амортисьори са от значение в завой. За поднасянето и гумите са от голямо значение.

Ivan_cz1

Малко подробности които не съм писал.
Когато запаля колата и тръгна да завива наляво ми дава грешка, ако завия надясно - не. На ляво завива много леко, почти без никакво съпротивление, надясно не е така, мисля че това е свързано с проблема. Когато спирам  дърпа наляво.

ivchotr

Когато спираш и дърпа на някъде, това обикновено означава, че от тази страна спирачките държат повече.
Не си писал за каква грешка става въпрос, когато завиваш наляво.
Каквито и грешки да показва, в крайна сметка връзката с пътя става с помощта на една торба механични части като носачи, шарнири, амортисьори, лагери и щанги. Тези неща с компютърна диагностика може и да не ги хванете, ако има проблем в тях. На първо време се уверете, че всичко по механиката е наред - няма недопустими хлабини, чукания, потропвания, скъсани оси на биелетки (и това ми се е случвало) и т.н.
После оправяте градусите на датчиците и си в джаза.

Ivan_cz1

След дълго ходене по мъките най накрая проблема е решен,неправилно поставен датчик за завиване,явно старите собственици са го сменяли и са си оставили ръцете