Последни публикации

Двигател / Скорости / Re: Питане за двигатели 2.3 Ду...
Последна публикация F Focus - Днес в 21:19:13
Такива вече няма и няма, и да има! >:(
Ще глезим новите двигатели белким изкарат повече.
Focus / C-Max / Re: Проблем с акумулатор, или....
Последна публикация F Focus - Днес в 21:15:44
Точно този проблем не вярвам да е свързан със спойките на таблото.
Накрая от много светене на символа "аку" ще му изгори крушлето и проблемът ще се реши! (tooth)
М/у другото крушлета ли светват зад различните символи, или светодиоди? Ако са крушлета ще се окажат много издръжливи! ^-^

П.С. Саги-вчера около 11 ч. да си пътувал по "Тракия" за Пловдив...? (wave)
Нормално е налягането да бъде по-високо от атмосферното, но за да сравниш, трябва да следиш и атмосферното.
Може да пробваш и друго - в движение на 4-та предавка и 1500 оборота, натискаш газта рязко до ламарината и задържаш. Трябва да отчетеш пик между 2,3 до 2,5-6 бара.
Сервизно обслужване / Re: Как да проверя колко струв...
Последна публикация Ozzie - Днес в 20:32:43
Лееееко да издухаме праха на темата:

Резервни части МП - https://www.motopfohe.bg/serviz/rezervni-chasti/?brand=1
Информация по VIN за OEN номера, оборудване и пр. - https://www.catcar.info/ford/?lang=en
ford.7zap.com/en/ вече е платен и не е опция.
Здравейте, мога ли да попитам какво трябва да бъде налягането нормално. Имам блутут накрайник и с програма на телефона по време на каране гледах сензори. Турбото от стойности в минус минаваше в плюс. За ЕГР-стойността варираше в проценти, на моменти стигаше 100%.
Последна публикация saggy - Днес в 17:04:34
Да нямаш проблем със спойките по таблото? Че са проблемни таблата на Фокус 2 и това странно светене, без да имаш записани грешки и при читави стойности на акумулатора, може и да в проблем в таблото. На стария ми Фиат лампата за маслото просто спря да свети при контакт. Проверявахме датчикът с пробна лампа, всичко беше ок, но лампата так и не светваше. После и стрелката на температурата почна да играе странно, и най-вероятно беше таблото. Доста километри изминах така с него, без да е имало проблем.
Последна публикация F Focus - Днес в 16:51:59
По темата-от вчера до преди малко изминах около 500 км. по магистрала и червеното символче "аку", колкото време не свети, толкова и свети...Като светне зарядът става 14 В., после пада на 13.9 В и след време символът изгасва-и така непрекъснато! Като не свети символът напрежението на заряд е 13.5-13.6 В.
Аман от фокуси, значи! >:(
Focus / C-Max / Re: Скапан патронник за отваря...
Последна публикация F Focus - Днес в 16:33:44
Няма да го пренареждам-не ми е за парите, но не ми се обикаля по ключари. "Моят" майстор предложи да пренареди патронника, ама бързах, че трябваше да пътувам и му казах да не се занимава. Патронника се продава с един ключ и всичките пластмасарии след него, та ключа за предният капак ще го държа в колата.
Като отидох вчера да го взема от "Елит-Карс" ми излезе 37лв. ...Ама на физически лица не продават-само на фирми с достигнат обем покупки.
Понякога се чува едва доловимо изпускане и когато газираш рязко и яко двигателя, той не откликва. Наскоро отстранихме подобен проблем с Хлопела - имаше малки "отдушници" в радиатора на кулера и в сервото на спирачките :D
Авточасти / Нова горна помпа Sachs за съед...
Последна публикация доницети - Днес в 08:59:52
Чисто нова. 80лв