Проблем с габарити

Започната от galiosh, 12 Март 2024 06:59:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

galiosh

Колеги габаритите минават ли през реле? Имам проблем като завартя ключа не се включват, и осветлението на таблото и т.н, няколко пъти като го вкл/изкл. светват, фаровете чувам реле и винаги светват. Сменях ключа с такъв втора ръка изкара няколко месеца и пак същият номер, предните габарити са диодни, задните са заводските, на регистрационния номер са диодни. Днес сложих и нов акомулатор, че стария се спомина. По инсталацията не са правени никакви интервенции.
Ford Focus 1.6 TDCI 90к.с 2006г


F Focus

Намирисва ми на т.н. клеморед-демек контактите в патронника, но може и да греша, де.
Същият го смених профилактично в МП, щото на три коли съм брал ядове с него. Преди 4 години години в МП струваше 52 лв.

Ozzie

@galiosh
Релета има за дългите и късите. За габаритите, по схема не се вижда веригата да минава през реле, но минава през някакъв  "Multifunction control module" (A11) на screenshot-a.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

А пробва ли да върнеш стандартните крушки на габаритите и на осветяването на номера и да видиш дали ще светнат?

galiosh

Те светват някой път от първият път, но в повечето случай трябва няколко пътибда превключа, когато за първи път ми го направи, на номера бяха изгорели и едната отпред, смених всички. Като извадих старият ключ с пробната лампа замервахме когато не се включат нямя плюс, когато светнат има, взех втора ръка, докато го сложа всичко работи така няколко месеца и преди месец пак почна да ми прави магарии, лошото е е моят модел ключ много рядко го има а оригинален така и не успях да намеря. Мисля да разглобя старият да му видя карантията да не е омекнала някоя пластина, но още не съм се престрашил че е голям филм сглабянето
Ford Focus 1.6 TDCI 90к.с 2006г

ivchotr

Ами не му се чуди много. Макар, че релетата и модулите в МПС, предвидени да работят със стандартни крушки, не улавят лесно диодните и цялата верига заспива.