Great Wall - поредният китайски боклук или нещо повече ?

Започната от Bobi, 26 Октомври 2011 15:35:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi



Bobi

Китайците вървят в правилна посока според мен. Новият H6 са го пипнали доста добре.

Ревю:
Hover H6




ihovahi

Даммм така си е и като цена е добре. Само язък на големия екран... няма навигация.
Който фôрка "майстор" си нахôда!


Marlboro

Ревю на човек, който казва на "Хемус"-първокласен път, няма стойност за мене...  (rofl)
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Bobi

В интерес на истината е прав. В нормалните държави магистралите имат по 3 ленти за движение.

mitakinen

Отвън 90% копие на Toyota RAV4, отвътре мишмаш от няколко модела. Но важното е да има прогрес.
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

Bobi

H7 е 99% Tuareg. Но щом Киа и Хюндай копират на поразия, на китайците им е простено.  :))

Alexi

той Н6 не е нов модел имаше го на миналия есенен панаир ,гледах го на живо не е лош но май беше към 50к по спомен инак много екстри вече колко ще изкара не знам и тоя мотор 2.0д е леко слаб за тая голяма кочина .. модела е в различен от РАВ клас ,доста по голям е като Ланд Круизер е

TourneoRS

Какво стана с тази марка родно производство ? Някой знае ли колко автомобила се произвеждат на година, и колко се продават в България ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Pyrhel

В София срещам доста повече Бентлита от тия (rofl)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


TourneoRS

Ами най-много джипки и пикапи  се срещат, новият Волекс нещо не се прие радушно, най-вече заради цената сигурно.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

мда джипки и пикапи се срещат главно ,дори колега си взема пикап с дизеловия мотор за сега е доволен от него.. и аз мисля че цената на тая малката кочинка как и беше името дето е като ярис ,е малко височка .. 15-16к е почти колкото базова фиеста ..

escobar

Въшката си я има - един приятел кара такава служебна.
На 10,000 отива в сервиз с диагноза - за смяна на рейка. Не я сменят.
На 15,000 отива пак с диагноза - за рециклиране на рейка.
На 30,000 са му казали - карай си я така със същата рейка.

Като цяло каза, че не е връх, но върши работа.

TourneoRS

Линк

май наистина ще се окаже боклук  ::)


да го постна да не изчезне
Уважаеми г-не/г-жо
НА 11.02.2013 С Договор за финансов лизинг аз Станислав Бачев закупих автомобил Great woll vollex c10 с рама-lgwca2a44ce9353,двигател номер-1201067299.
На 03.03.2015г. около 18 ч. е реализирано ПТП по пътя Е79,към общ.Перник по посока пътен възел към град ДУПНИЦА.Управляваният автомобил Great Wall vollex c10  с рег.номер  Е0822 КМ МОЯ СОБСТВЕНОСТ ,като към дата  на ПТП е управляван от моята приятелка ГЕРГАНА ИВОВА БОНЧЕВА.След ПТП-то автомобилът е закаран със патна помощ във оторизиран сервиз на GREAT WALL  ВЪВ БЛАГОЕВГРАД които е София Ауто .
След огледа и по мнение на вещо лице ,ангажирано от мен !,се твърди че  птп-то е настапило във  следствие на фабричен дефект в оста на задната дясна гума -изразяващ се в некачествен метал ,поради което и оста се скъсва и гумата се откача във движение на колата ,поради което и шофьора губи контрол върху автомобила и се удря във мантинелата на разделителната ивица в лява по посока на движението ,след което се преобръща на дясната странична част!
За горното на 17.03.2015г. с нарочен емаил информирахме представител на GREAT WALL  Г-ЖА Мая Панчова ,като уведомихме за дефектът и  изложихме претенцията си и предложижме да сключим  извънсъдебно споразумение .След запознаване със случая г-жа  Панчова изпрати представител на great wall г-н Fritz Coetzee да направи оглед на автомобила .Огледът се извърши на  20.03.2015 г.
На 07.04.2015 г. изпратихме покана  за доброволно изпълнение  до ЛИТЕКС МОТОРС АД  СЪС  СЕДАЛИЩЕ И АДРЕС  С. БАХОВИЦА ,ОБЩИНА ЛОВЕЧ,УЛ.ГЕОРГИ ДИМИТРОВ 105. С писмо номер 244/09.04.2015 Изпълнителничт директор на Литекс Моторс  АД ни покани на среща да обсъдим претенцията  ни !ТЕ НЕ ПОЖЕЛАХА ДА ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРОИЗВЕДЕНАТА ОТ ТЯХ СТОКА, КОЯТО СЪДАРЖА СМЪРТОНОСЕН  ДЕФЕКТ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ !!ИЗЛЪГАХА МЕ ,ЧЕ СА СЕ СВЪРЗАЛИ СЪС GREAT WALL MOTORS CHINA ,ТОВА РАЗБРАХ ОТ НЯКОЛКО РАЗГОВОРА С КИТАЙ .На 06.07.2015 получих отговор от Китай .Те ми отговориха ,че  са казали на Литекс да се справят със проблема така както трябва !!Но отговор от Литекс  Моторс още няма .Само тишина !!!ИЗТЕГЛЕТЕ  АВТОМОБИЛИТЕ -ЛИТЕКС МОТОРС !!

IVECO -  с него не се ходи надалеко .

TourneoRS

IVECO -  с него не се ходи надалеко .

m_focus

Дачия им е конкурент на ниския ценови клас, а като качество едва ли литекс ги стига, все пак зад онези са рено, не че те са нещо супер, ама все пак ... Иначе е супер да си имаме автомобили произведени в България, ама то си е вече държавна политика ...
карай форд и бъди горд :)

Alexi

само дето дачия за 12к има като екстри волан ( без хидравлика в 21 век  ) и педали .. като сложиш някакви базови екстри отива на 20к .. не че хваля Китаеца ,но определено бих го загледал ако избирам малка нова кола до 20к (  което няма шанс да се случи в близко бъдеще де )

m_focus

Те пък греат уол цъфнали и вързали с екстри за 12хил. ...
Бих си купил кола правена в БГ за 15к, ако е проверена, че отговаря на някакви що годе нормални мерки за безопасност и има достатъчно екстри, а не да е като обрулена дачия (просто за пример), най-ниско ниво на изпълнение.
Новата лада xray например ми допада и като визия и като цена, доколкото разбрах, ще ги пускат в европа с 1,5 дизела на рено,който според мен не е зле. Изглежда ми симпатично автомобилче, за градско, непрекалено извънградско и разни малки баири.
карай форд и бъди горд :)

Alexi

1.5дци ако не го жалиш си върви доволно но разхода доста скача .. освен това горивната система е Делфи ,което принципно не радва .. а китайците серийно са с доста екстри ,но откъм надеждност не знам как са .. отскоро имаме служебен пикап с 2.0 дизела ,но още е рано за впечатления ..

m_focus

да, добре е 1,5 дизела, пробвал съм го на клио, дъстър и флуенс, за малък двигател върви доволно, а ако не го настъпваш прекалено и разхода също радва.
сега погледнах С30, излиза към 24к с 1,5 бензинов двигател и макс екстри, които по принцип са нещо нормално да ги има. Не мисля че много хора биха го взели... виж ако беше за около 20к пари с 1,5 или 1,6 дизелак двигател и опция за 5-6 степенна скоростна кутия, мисля че повече такива коли щяхме да срещаме по улиците.
карай форд и бъди горд :)


Alexi

хм ,аз що си мислех че е около 15к базовия и около 18 с екстри .. за 24 ще ме извиняват .. че то фиеста тренд е там някъде ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 29 Декември 2015 15:52:31
хм ,аз що си мислех че е около 15к базовия и около 18 с екстри .. за 24 ще ме извиняват .. че то фиеста тренд е там някъде ..
18 500 e базовката, дизляк поне нямаше, само 1.5 бенз с опция за фабрично гЪзово.. Познавам трима с "Грейт Уол" - 2ма с "жипка" и една мадама с С30 - тя няма оплаквания, обаче от жипките едната е постоянно в сервиза...

TourneoRS

IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Septerra

Ихуу, пускате линкове от мои новини!  (party)

Ето и официалното становище на компанията:

http://autoclub.bg/index.php?menu=16&id=31885

Alexi

понеже дължат 57 милиона ( другаде четох че са 75 ) вместо да почнат да ги плащат обявяват фиктивен фалит .. ми като ще фалирват да им се изземат всички активи в полза на държавата и това е .. тия милиони реално са взети от нас всички данъкоплатци ,понеже държавата покри загубите на КТБ (с нашите пари ,тя собствени няма )

TourneoRS

https://www.24chasa.bg/novini/article/6144337

Продали 500 автомобила на година. Тоз където е пипнал досега тухла не е оставил. :-[
IVECO -  с него не се ходи надалеко .