Първoначално обслужване на Ford Focus 1.6 TDCi

Започната от Bobi, 21 Септември 2011 05:21:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Пускам тази тема, за да бъде в полза на чудещите се колко излиза първоначалното обслужване на Фокус 1.6 TDCi, 90 и 110 к.с.Предварително искам да кажа, че долупосочените цени не се  отнасят за Мото Пфое. Също така неща от списъка като подгревни свещи, обтегач, демпферна шайба и др. е възможно да не се нуждаят от смяна. Пиша ги за всеки случай.

1. Ангренажен комплект с прилежащите към тях ролки - от 150 до 250 лв , в зависимост от марката. Оригиналният ремък се сменя на 150.000 км. За останалите погледнете какво препоръчва съответният производител. Препоръчани марки : Motorcraft, SKF, Dayco, Ina.
2. Горивен филтър- за съжаление този филтър е скъп. Оригинален такъв се търгува за около 100 лв.
Не правете компромис с този компонент на двигателя!При съмнителното качество на горивото, внасяно у нас, един качествен горивен филтър може да ви спести сериозни главоболия като инжектори и помпи, както и сериозни суми.Сменя се през 30.000-40.000 км или през смяна на маслото. Други качествени филтри са: Bosch, Mann, Mahle, Hengst.

3. Маслен филтър - от 10 до 30 лв, в зависимост от марката. Сменя се при смяна на маслото. Препоръчани марки: Motorcraft, Mann, Mahle, Bosch, Champion, Hengst.
4. Филтър за купето - от 15 до 50 лв, в зависимост от марката и дали е с активен въглен или не.Сменя се, когато ви е кеф.
5. Въздушен филтър - от 10 до 30 лв. Аз го снемям на 5000 км. Motorcraft, Mann, Mahle, Bosch, Champion.
6. Масло - Оригинално Ford Formula F-1 5w30 - около 75 лв за 5 литра в магазините на Моторкрафт, около 60-70 лв от търговци и www.ebay.co.uk
Имайте предвид, че една туба от 5 л. е напълно достатъчна, защото този двигател побира точно 3.6 литра масло.Смяната е през 20.000 км, но е добре да се сменя около 12-15,000 км.

7. Подгревни свещи - от 80 до 160 лв за комплект от 4 броя. Препоръчани марки: Motorcraft, NGK, Beru, Bosch, Champion.
8. Комплект предни и задни накладки/дискове - около 150 лв-300 лв.
9. Пистов ремък - от 20 до 50 лв. Препоръчани марки: Motorcraft, Contitech, SKF, Dayco.
10. Проверете си обтегача и демпферната шайба. Ако са за смяна, цените са около 60 - 120 лв за обтегач и от 60 до 300 лв за демпферна шайба. За обтегач заложете на SKF, Motorcraft, а за демпферна шайба - Motorcraft, Febi, SKF, Dayco и в краен случай Corteco.

Темата Евтини онлайн магазини за Форд може да ви е полезна да си закупите необходимите части и консумативи.

mrmef

Опитвам се да проверя в ebay колко излизат оригиналните филтри. Може ли някой да потвърди FINIS номерата за 1,6 TDCi?

FINIS
Маслен   1359941
Въздушен   1232095
Горивен   1543178
Филтър купе    ?

Bobi

Оригинални части от ибей можеш да закупиш от :

1. National clearance center : http://stores.ebay.co.uk/nationalclearancecentre

2. Paynes Part Shop : http://stores.ebay.co.uk/paynespartsshop

П.С. Оригинални части има в раздел "Продава" на форума

mrmef

Мерси полезни линкове :)

Трябва ми малко помощ колко масло събира 1,6 TDCi (3,6L?) и какво и колко масло за CVT aвтомата?

Bobi

mrmef

Цитат на: Bobi в 19 Юли 2012 15:27:22
Виж в тази тема :Обем на флуиди в различните марки и модели
Toчно щях да пиша за нея :) Току що я намерих и е супер полезна. В Микрокат не намерих, ще слагам и Autodata за проверка.

http://www.olyslager-lubricants.nl/FuchsEurope/Advice.aspx?Lang=eng&type=8c07606127991076

Чакат ме към 9л масло за скоростите, което по книжка изкарва 30 000км ... лошо  ::)

п.п. в холандския сайт казват, че се сменя на 120к км, а в етис 30к :)

Bobi

Нещо  хич не ми се вярва да се сменя на 30.000 км. Я дай линк къде видя това?

В сайта на Fuchs си пише да се сменя на 120000 км и да се проверява през 20000 км. Не вярвам, че производител от световен мащаб ще си измисля.

mrmef

Не знам и аз къде съм гледал (hammer), абсолютно си прав - точно на 120к км си е и в Форд Етис.

Бъркам се с 30 000км за горивния филтър.

martin_krastev

Здравейте,
Въпрос на който може и да е отговаряно, но не намерих нищо, а разглеждам форума от доста време.
Относно смяна на ангренажен ремък и прилежащи ролки кой каква марка би препоръчал?
Става въпрос за FOCUS 1.6 TDCI 109Hp

Bobi

Оригиналният комплект в Мото Пфое струва над 450 лв, ако я вземеш без водна помпа и около 400 лв, ако я вземеш с водна помпа.

Добрите алтернативни марки са  SKF,  Dayco, Ina, от които аз ти препоръчвам SKF.

moni74

Един въпрос - тези двигатели 1.6 tdci 90 и 110кс са на Пежо. Консумативите им не са ли идентични с тези на Пежо? Защото ако са еднакви, имам чувството че в СФА или АМК някои цени ще са наполовина.
Пример: за Ситроен С8 2.2 HDI купувам от СФА ангренажен комплект за 190лв, а горивен филтър от Автомотор за 48лв!!!
При вашите двигатели поне масления и горивния филтър, ангренажния комплект трябва да са еднакви.

----------------------------

Pyrhel

Всичко е 1:1 :)
Не съм сигурен само за въздушния филтър.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

moni74

ОК, това е много добре. Ако искате, мога да ви свържа с 1-2 фирми, които продават оригинални части. Има един, който редовно прави разпродажби от 30 до 60%! Лошото е, че продава само налични части, но пък понякога са на много изгодни цени :)

supertorr

Цитат на: moni74 в 02 Януари 2013 17:26:02
ОК, това е много добре. Ако искате, мога да ви свържа с 1-2 фирми, които продават оригинални части. Има един, който редовно прави разпродажби от 30 до 60%! Лошото е, че продава само налични части, но пък понякога са на много изгодни цени :)
Давай де...от кога те чакаме :)

moni74

1. Оригинални френски части с големи отстъпки - проблем е, че имат само каталожните номера на ситроен, и се разпродават само определен брой части. Но пък ако на 1,4 или 1,6 тдци има само по един вариант за част, то тогава ще е по-лесно да се намери номера в ибей. В момента отстъпката е 50%! Трябва редовно следене. Говорих с него, на тези цени може и вие да пазарите.

2. Масла, филтри, части по ходова част и спирачна система - проблем е, че е в Симеоновград и Харманли и праща по Еконт. Писал съм му дали проявява интерес, чакам отговор.

3. Акумулатори Banner - вносителя /или представителя/ е стар ситроенаджия. Писах му и на него дали проявява интерес да проявява и тук с отстъпка.

emkata

Ако искате още утре мога да говоря с човека , който продава маслата, филтрите и т.н.

moni74

Аз съм му обяснил ако иска да продава във форума какво да направи. Нямам представа дали се е свързал с някой от УС.

emkata

moni74

Но това не значи, че ако някой иска нещо, не можеш да му донесеш :)

Bobi

Едитнах първия пост.