Обороти на празен ход

Започната от ForeverFord, 06 Януари 2015 14:48:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

Това "задържане" нормално ли е ?
Проверявал съм дали не смуче от някъде въздух,имам и ново стъпково (при което нещата са по зле,т.е задържа на още по високо място)
На  клипа в началото съм на газ,после обръщам на бензин (след 0:20 )

Ford Focus idle problem
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Alexi

нормално е Кирчо, същото задържане на оборотите от ЕКУ-то имаш и при смяна на предавки но се забелязва по трудно

ForeverFord

Сега тия дни като е студено,и това задържане се получава при по високи обороти.Не ми се струва да е нормално.Сменял съм стъпково моторче и потенциало метър,без никакъв ефект

ForeverFord

Проблема все  още си го имам и е лека казано дразнещ.Доста даже
Проблема се появява при студено време и  при най-малкото застудяване,и фокуса веднага почва да държи по високи обороти.В движение на неутрална 1500-1700,някой път като тръгнеш да спираш и стигаш до 2000 ,и като спра оборотите падат на 1100.Когато е горещо на неутрална държи 1100 и като спра падат на 900(което е нормално).Прави го и на газ и на бензин.Вчера разкачих акумулатора за цяла нощ,на сутринта го свързах и оставих колата да работи 10 минути с включени всички консуматори(така някъде четох ,че се обучава стъпковото моторче) и след това като карах на бензин ,нещата бяха много добре.Днес като запалих, пак 1500-1700.Не е болка за умиране,но  адски много ме дразни.
До сега съм сменял
-стъпково
-потенциометър
-кабели и свещи
-PCV клапа и маркуча който отива в смукателя
-проверявал съм дали не смучи въздух от някъде
-проверявал съм всички маркучи на смукателя
-изчиствал съм не веднъж дросела

ПС. всеки път като изчиствам дросела на дъното на колектора имам локва масло.Мислех че е от PCV клапата ама пак си се събира.Не знам дали има нещо общо с това.

ForeverFord

Ето и един клип,през повечето време съм на свободна.
Ford Focus 2.0 idle problem

chokolino771

Изобщо за мен не е нормално,за 140 000 км. Берлингото взе да ми прави същите номера като твоите.Смених стъпково моторче , ламбда сондата ако така се пише  ^-^  и дроселчето и пак същото.Сега на моменти изгасва,направо заковава сякаш съм врътнал ключа , някой път е на 1500 оборота.Утре ще я закачам на компа и ще гледам Кире , ако даде нещо ще пиша.