Павета

Започната от escobar, 25 Август 2014 16:50:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

escobar

Махат паветата на Дондуков

За мене паветата са супер гадната работа. Дано останат само в пешеходните алеи и улици с малък трафик.
Всеки път по Цар Борис, на Руски паметник, Гоце Делчев, Любляна и Дондуков си късам нервите.
Предпочитам да заобиколя и да навъртя повече километри пред това да минавам по път с павета.
Навсякъде където ги замениха с асфалт става по-приятно и тихо...

А преди някой да спомене за римляните и вечните настилки, да се замисли дали са джиткали с нископрофилни алуминиеви джанти... То с колесница все тая.

Dmitarcho

Много зависи как са нареждали паветата ... В Габрово, на места където има павета /вярно, малко са/ наскоро заради водния цикъл, разкопаваха улиците и след това пренареждаха паветата на ново. Едната улица е за градината на келеша, и всеки ден минавам от там. След пренареждането на паветата ... еми извинявай - но се кара без никакви проблеми, една идея по шумно е от асфалт ... но няма друсане, няма глупости - идеално си е. ВЯрно, след година или две - може да е ужас :)
Ръца Пръца

escobar

В София на такъв булевард аз не съм попадал...
На Цар Борис до Околовръстното асфалтираха десните ленти и когато няма трафик и може да се кара с 50-60-100 всеки се натиска на асфалтиранато. Вечерно време на фарове гледката е потресаваща.
За малки улици и алеи съм съгласен, то с 20 километра все тая.

mike28

Павета не понасям, ако беше по-добрата настилка, целият свят щеше да си кара още на тях. Когато са мокри, заснежени или заледени, сцеплението на тях е в пъти по-малко от асфалта. ;)

Мишо

И аз супер много мразя гадните паваци. То не стига,че са павета и едно с едно няма да са равни,ами и 2 метра няма равни без всевъзможни форми. Около Руски Паметник може спокойно да ти падне мотора ако не лазиш с 5 км/ч,което пък от своя страна води до по-бавното изтегляне на колите и въобще поредната абсурдна малоумщина в тая държавичка отвратителна. Релсите на трамвайте където се пресичат с пътя също са  (poop) (mad). Стърчат арматури,бетона супер изровен после купувай накрайници и шарнири всЕка сутрин като банички и боза. А данъците потъват У кацата на тия дето ако си изкажа мнението за тях ще ме изхвърлят от форума за винаги.

Pyrhel

Коментарите под статията... (omg)

Много ясно, че трябва да се махнат, Майк е много прав - "ако беше по-добрата настилка, целият свят щеше да си кара още на тях". Борис, Дондуков, Баучер, Руски паметник - ужас. Единствено не мога да избегна Баучер и Жълтите, за всички останали улици са едни схеми "откъде да заобиколя, за да не мина през шибаните павета". Хем ги редят калпаво, хем са супер натоварени булеварди и то по най-централните части на града.

Според мен с асфалт и оправяне на линиите трафикът няма да е толкова монотонен и едвам пъплещ.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Мишо

Трябва да си изпросят финансиране от ЕС говедата,схемичка как да откраднат колкото може,после ще замажат супер некадърно с остатъка от кинтите колкото да отбият номера и да се бият в гърдите ''Ето НИЕ оправихме пътищата за овцете (гражданите)''. След първата зима-дупки гарантиращи постоянни ремонти за краднене на още кинта  (batter)

Pyrhel

Последните ремонти на пътищата в София не мога да си кривя душата - доста по-читаво са направени от замазването на очите, доволен съм. Само да ги нямаше гърбиците през 100 мтра...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

SICKandPROUD

Паветата са си здрава настилка, но за съжаление в наша татковина подръжката е нулева. В Пловдив като карам по паветата дъх немога да си поема от псувни.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

escobar

През павета е приемливо с кола размер - Мондео (и нагоре) и по възможност с въздушно окачване. Как се отразява на окачването е друг въпрос - един юнак ми раздуваше, че карането по павета износва автомобила 2 пъти повече. Гледал го е по Топ Гиър или 5th Gear, а там заключението се базира на каране по нормално поставени павета. Тукашните павета износват минимум по 4 :)

За Т-90 няма значение каква е настилката :)