Съединителя на Мондео мк3

Започната от Pyrhel, 26 Октомври 2011 22:38:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Карам си днеска и по едно време педала на съединителя ми остана натиснат :) След няколко напомпвания се поосвести малко, но на полусъединител издава странни звучи и нещо не включва като хората.

Та, моето предоложение е, че лагер-помпта се е предала. Съединителя не приплъзва, маховика не трака. Мился да поръчам пълен комплект, обаче... Че колата да седи не в движение докато чакам доставка не ми допада хич.
И мисля пак 2-масов да поръчвам, разликата е 220 лева при 6-степенната скоростна кутия. Двумасов на ЛуК - 970 лева, едномасов - 750. Ще го помисля малко и ще поръчвам от УК направо, пък за смяната... Мисля да си пея "хей ръчички, хей ги 2" :)

Само се чудя как бих могъл да тествам цилиндърчето на педала...

ЕДИТ: ГРЕШКА! Това са цени за 2.0 дизелче. За 2.2 са:

едномасов комплект: 1000 лева
двумасов комплект LUK: 1500 лева
двумасов комплект от МП: съединител (1018.08) + лагер-помпа (450.13) + маховик (1513.69) = 2968 лева (rofl)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

Ха, че за 220 лв изобщо не си струва да се замисля човек... Сега въпросът кой ще издържи след интервенциите по колата ти е друга тема  ;D

Pyrhel

Опа, горе казах само за "оригиналнтие" варианти. Аз мисля да не ги ползвам :) Само лагер-помпата, де... А от там нататък да мина изцяло на heavy duty карантия (stage 2), като съединителя да е карбон/кевлар :)

petermitkov

Кофти късмет, май по талк форд не се оплакват много от лагер помпата? Мислех че би трябвало да са проектирани да издържат на каране и по тяхното околовръстно (магистрала м25) в час пик :)

Мойто мнение е да взимаш перформънс съединител/маховик или масивният им вариант. Като си наясно си че евентуално може да има вибрации.
Смяната май не е много лесна и после май иска реглаж на преден мост?

Имаш ли идея как са цените на  2.0 5 степенната кутия.
sapienti sat

Pyrhel

И аз това се чудя, тя лагер помпата уж издържа повече от живота на маховика и съединителя... Вибрации не трябва да се появяват :)
Смяната не е крива, защото трябва да се разкачат милиони глупости, но не бих я оставил да го сменят в сервиз, където не мога да им бая на главите (да се разбира МП), особено с перформънс кит-а...

За 2.0 5-степенната цените са същите като в първия ми пост (по-ниските).

Сега почвам да се замислям обаче дали да не рискувам да сменя първо мастър цилиндъра (тоя нa педала). То принципа на действие е, че той прави налягането, а долу помпата се мърда под това налягане. Педалът ми остана в натиснато положение (не се върна нагоре), не мога да включвам гладко предавките, следователно няма достатъчно налягане. Както казах - налягането го прави главния цилиндър (затова се казват и master/slave). Мисля да рискувам с 260 лева и да сменя първо него :)

petermitkov

Да заслужава си да опиташ да смениш само цилидъра на педала.
sapienti sat

Alexi

както казах и вчера - кофти късмет .. правилно си забелязал ,че за 6 степенна кутия са по скъпи карантиите ,а за 2.2 отделно има малко по височка цена но пък маховика е като на форд транзит ,предполага се че е доста корав ,аз не бих го сменил на твое място щом не хлопа  .. относно пропадането - то е ясно че е или лагер помпата или мастер цилиндъра ,порови се по форумите и ще стане ясно кое точно прави проблем

Pyrhel

Мастъра е поръчан, утре ще е тук, вероятно няма да имам време и другиден ще го сменя. Трябва да намеря откъде да бръкна към пробката за обезвъздушаване само...

Alexi

той обща течност със спирачките ли ползва .. щото на някои коли е отделна

Pyrhel

Обща е, да. Пробката за обезвъздушаване на съединителя е долу при скоростите - където е лагер помпата. Някаква гума като кибритена кутия имало, която криела дупката...

Alexi

според мен виж да не е глътнал въздух нещо .. изчерпи евтините варианти ..
ЦитатIf the clutch will let you sometimes change gear then it's the master cylinder that's gone. If the clutch pedal is stuck to the floor all the time then it's the slave cylinder that's failed.

Pyrhel

Това "If the clutch will let you sometimes change gear then it's the master cylinder that's gone." нещо не му разбирам правилния смисъл, какво значи ако съединителя понякога ми позволява да сменя предавката ;D

Как и да е, днес смених мастъра и обезвъздуших... Педалът вече не засяда, даже е по-твърд от преди, натиска се като истински... А и помпите на сухо като ги сравних - старата вървеше нещо много леко, новата се плъзгаше като истинско буталце в цилиндър.

Хубаво, обаче нов проблем се появи след смяната и обезвъздушаването. Първа се включва сравнително трудно, а задната - доооста трудно... Като съм на първа на полусъединител и колата се движи се усеща чукане (af)

miri4

И  аз сменях скоро тази помпа но си я купих от    и- бей за 120 лв. п.При мен просто протече.Но следващите симптоми не са добри и за съжаление може да се наложи да слизаш към съединителя. Все пак опитай отново да обезвъздушиш. понякога стават чудеса. :-[ :-[

Pyrhel

Вече няма съмнение какво е. Преди малко (добре че нямаше движение особено) на един светофар при включване на първа изчатка от скоростите нещо, педалът на съединителя стана твърд и останах на неутрална. Наложи се да я дръпнем. Ще поръчвам комплект съединител :)

Сега остава само дилемата дали да е двумасов на лук, двумасов на sachs или heavy duty едномасов с карбон/кевларен съединител...

Bobi

Еее, да му се не види!Как е въпросът с маховика? И той ли щесе сменя?Аз съм за Sachs, но ако приемем, че ще ги направиш нещата, за които сме си говорили, третата опция ми се струва най-разумна...

petermitkov

Кофти късмет.  (angry) :'(
Очаквам да видя какво ще решиш.
sapienti sat

Alexi

недей поръчва маховик нищо няма да му има на него .. най вероятно си само за слейв цилиндър

Pyrhel

Тая грешка да се поскръндзя я направих с един обтегач... Сменям всичко, за да съм сигурен, че каквото тропа, скърца или чука - няма да е от съединителя. Така и така ще се свалят скоростите, може би ще се възползвам да видя защо ми изключва от време на време 3та :) Частите с доставката ми стъпиха на 1,337.69 лв. Поръчах LUK (за оригинално вграждане). Имаше вариант за около 300-400 лева повече да пише на тях не LUK, а Моторкрафт, което си е (nut)

Ето и поръчката:

Alexi

здраве да има .. все пак ще видиш ,че повечето неща ще са ок и може да ми ги запазиш :)) :)) то добре че е тоя магазин инак цената е кажи речи х2 ..

sparky

колега откъде поръча съединителя

Pyrhel

От eurocarparts.co.uk. Скоро ще говорим с тях за отстъпка и за нашия клуб :)

Pyrhel

Ей-сега ще покажа стария как изглежда... Преди да ме оплюете, че е посинял - запецна в натиснато положение помпата, разпаднало се е феродото и нитовете са застъргали в притискателя... И докато се прибера така, после и тегления... И е осрало работата. Маховикът е здрав, който го иска - да ми драсне.

Чебурашка

На колко километра е?Предварително се извинявам ако си написал някъде и не съм прочел.

Pyrhel

В момента на 114к, колкото и лошо да звучи - предния собственик му разказа играта. Караше точно както днешните иструктури учат - спираш на светофар и независимо, че до зеленото остават 75 секунди - включваш на първа и чакаш с натиснат съединител (headbang)

Англичанките няма да ти казвам след какъв огромен пробег сменят, аз направо съм за смях... Поне знам, че и това мина и няма да ме остави някъде на пътя. Не съжалявам за инвестицията защото живот, здраве и безаварийни километри - искам да я карам още дълго...

Чебурашка

Щом ще я караш определено си заслужава да го  смениш 
Офтопик:не много отдавна аз карах курса и понеже съединителя беше тръгнал инструктора ни караше да включваме когато светне жълто.Аз свикнах и с повече газ не съм имал проблеми с потеглянето,но някои отнасяха клаксони защото потегляха след 10 сек;същите тези на изпита(гледах само вътрешния) не си махаха крака от съединителя  и съм сигурен че и сега чакат на светофарите с натиснат. :P

Иван Вълков

честито, нищо да не се чупи вече (thup) само десние крак до дъно

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Alexi

е ,маховика не се знае кога ще ни затрябва :))

Artur_111196

Цитат на: Pyrhel в 21 Ноември 2011 20:08:09
Ей-сега ще покажа стария как изглежда... Преди да ме оплюете, че е посинял - запецна в натиснато положение помпата, разпаднало се е феродото и нитовете са застъргали в притискателя... И докато се прибера така, после и тегления... И е осрало работата. Маховикът е здрав, който го иска - да ми драсне.

И аз така бих се "оправдал"....  Добре че никой не видя моя... Всъщност "Мирафьоритата" го видяха но те са инструктирани да мълчат... >:D >:D >:D

Pyrhel

Да вземем да се местим в спамърската тема :))

Kozaro

Здравей, Колега.

Попаднах в почти идентична ситуация. Зимата, след като изтърках корема на колата в една преспа, съединителя омекна. Напомпах го няколко пъти и всичко се оправи.

С времето, обаче, почна да освобождава трудно от скорост при смяна на предавките (и да издава странни звуци). След време се появи и оня гаден шум при полусъединител.

Въпросът ми е:

1. Дали смяната само на помпата има вероятност да реши проблема?

2. Ако не - може ли да се смени само съединителят и помпата (тъй като при теб маховика се оказа здрав, а на мен ми обадиха цена от 1270 лева за комплект съединител и маховик, които според сервиза не може да се сменят поотделно)?

Моите впечатления са, че съединителя си държи (има тяга), ама знае ли човек :|

То, ако се наложи, шсе сменява всичко, ама по-добре да не се налага :)

Благодаря предварително.