Дезинфекциране на климатик Mondeo MK4 2007-

Започната от amplified, 11 Юни 2013 19:30:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

amplified

Нужни инструменти:
плоска отвертка, спрей за почистване на климатици и клещи  ^-^

Vesel

Какъв е спрея и от къде може да се вземе. И най-важното - колко е ефективен. Миналата година взех от тия дето се пръскат през всмукателя и колата работи 15 мин. с включен климатик ( докато аз чакам отвън разбира се :) и изкара 2 месеца. Искам нещо да изкара поне година.
Миналата година като допълвах климатика , "майстора" ми каза за някакъв сив спрей с тръбичка който се пръска директно през духалките и пълни всичко с пяна. Не му се сети името, но бил много ефективен.Имам малко притеснения от този метод за електроноката и тук показания ми се струва по-безопасен и ефективен. Та въпроса е кой е спрея и колко е ефективен.
Благодаря предварително.

Pyrhel

Нищо не правят тия, по-скоро служат като ароматизатори. На Мотип има такъв, за който говориш, но го ползвам по малко по-различен начин - радиаторчето е долу, където е филтъра - свалям филтъра и пълня там с пяната, после мия обилно с вода. Задължително трябва да имаш някакъв съд, в който да тече мизерията откъм педалите... Ефектът е далеч по-добър, отколкото разни пръскала.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

vvas

-

Vesel

А колко струва спрея и колко време горе-долу пръскаш. В смисъл как разбираш че е половината?
И климатика включваш ли го или на изключен климатик пускаш вентилатора само?

vvas

-

Mondeicho

Изпревари ме за този спрей. Аз пръскам цялото съдържание през всички отвори по таблото и съм доволен от резултата, защото после като пускам само вентилатора я няма неприятната миризма на чорапи. Също така е важно преди да паркираме автомобила да изключим климатроника и да оставим на вентилация за да се подсуши изпарителя. Няколко дни мирише доста свежо от аромата на флакона.
Спрея го купувах от Кау....нд миналата седмица за около 8 лв.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Vesel

Благодаря за информацията. Ще пробвам кауфландския, щото 50 лв за спрей не ми се дава определено. За тия пари някой ще ми разглоби колата и ще измие каквото трябва , както си трябва. И на тоя вариант се бях замислил, защото колата я имам от 4 години и първите три въобще не миришеше от климатика. Явно преди продажбата всичко е било старателно измито, за да няма неприятно изненадани купувачи.

Vesel

Може би е рано да докладвам за ефект от препаратите, но мога да споделя мнение.
Кауфландския препарат на снимката по-долу го използвах и найстина върши работа до известна степен, но като че ли има по-скоро дезодориращ ефект отколкото почистващ. Затова като сменях филтрите преди 2 седмици накарах майстора да пръсне изпарителя с Мотип и като че ли нещата си дойдоха на мястото. Ще видим до края на лятото дали ще се задържи ефекта, но сега няма и помен от неприятна миризма.