Проблем с централното на Фокус

Започната от petrov_belota, 12 Април 2013 10:59:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

petrov_belota

Като заключа от шофьорската седалка се закл и всички врати нещо не мога да отключа после нито една от всички ?!? Предният и собственик 2/3 пъти ги отключи и заключи пред мен централно ,но без да обърна внимание какво прави. Сега се чудя късмет ли е било или има някакъв чалъм при фордовете :O пък и гледам ключа е адски странен :O

supertorr

Колко странен е този ключ- дай снимка
Нормално е когато заключваш от шофьорската врата да се заключват всички врати, но и после да се отключат по същия начин.

G_o_c_e_v

Привет, първо не става ясно, за какъв Фокус става дума, второ не става ясно от вън или от вътре се опитваш да заключиш/отключиш.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

petrov_belota

Това беше оффтопик към друга тема и не става много ясно, но ето по-подробно какво става.
Ключът е подобен на този: http://img692.imageshack.us/img692/6116/keyfordlarge.jpg
Кръгъл в началото, а към края си става елипсовиден със правоъгълни сегменти разположени напречно.
При вкарването на ключа и със заключването нямам никакви проблеми нито отвън нито отвътре !
Но когато ми се наложи да отворя си играя 5 мин да човъркам в ключалката с ключа за да си отворя самия патрон като трябва да завъртя наобратно неще да иска ... (Нямам ии дистанционно да я отварям и затварям :( )

G_o_c_e_v

Проблема, както се досещаш сам е в самия патрон. Аз също съм с проблемна ключалка, заключва на дясно лесно, но на ляво (отключване) си има определен трик, за да отключа. Още в КАТ като разтоварихме колата разбрах за проблемната ключалка, но беше вече късно. Сложих аларма с централно, за да не си играя постоянно с ключа и не съм си играл да оправям ключалката. Другия начин, ако не искаш да слагаш аларма е да прехвърлиш дясната ключалка на мястото на водача (само предполагам, че са еднакви) и лявата да я сложиш на дясната врата без да я свързваш.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

petrov_belota

Аз му Фанах пиниза :) и по-добре така да остане :D че колкото по-малко хора могат да го отварят, толкова по-добре ;]]]

teoto

Сигурно е сменян патрона или са се е износил. С твоя ключ може да заключиш всеки Форд, но отключваш само твоя

pi4o

Аз имах същия проблем. Взех фокуса само с един ключ и с неработещо дистанционно и за капак се отваря само от пасажерската врата (до шофьора). От шофьорската врата не ще и да чуе. Поразгледах във форума и намерих едйн колега - Любо, който е ключар и фордаджия фокусник :) Звъннах му и се разбрахме когато съм в София да го намеря да ми направи друг ключ, че на моя, единствения доста са му заоблени зъбчетата. Намерихме се с Любо  и човека се оказа толкова отзичив, че чак ми беше неудобно да го занимавам с моя проблем. Направи ми два ключа и сега съм по-спокоен. Също ми обясни, че форда можеш да го заключиш с всеки ключ за модела, но се отваря само с твоя. Та за да не ми се прецака единствената работеща ключалка си сложих аларма, която отключва и заключва с централното да избегна отварянето с ключа.
Сега обаче като захладня времето като се задейства централното  да отключва и шофьорската врата не се отключва - само другите три. Ако е по-топло обаче нямам проблем с отключването на четирите. Само когато е студено шофьорската не се отключва с централното, а трябва с ключа.  Някой може ли да ми каже къде може да е проблема.... ще съм благодарствен ;)

Alexi

ganador

Преди 2 зими и моето централно си прояви характера. Тогава взех някакъв силиконов спрей и пръсках обилно във
всички дупки на ключалки и заключалки и до сега няма отказ. А спрея става и за гумените уплътнения на вратите и не замръзват в студа.