Преки впечатления от Focus 3

Започната от Alexi, 07 Септември 2012 17:45:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

След любезното предоставяне за събора на 2 Фокуса от страна на Мото Пфое предлагам всеки да сподели мнението си за тях .. аз лично съм приятно изненадан от това моторче 1.0 екобуст ( 125 коня )  .. много тихо и приятно ,тегли добре ,а с 6 степенната кутия е и бързоходно при ниски обороти .. определено бих го предпочел пред 1.6 дизела (115 коня ),предвид че е с около 4к по евтино по ценова листа .. 1.6 дизела ми се стори .. ами .. точно като 1.6 дизел ,няма никаква промяна съществена в него спрямо Фокус 2 ,единствено ,че вече има и вариант с 6 скорости- той беше и такъв . Купето - има напредък спрямо Фокус 2 ,добре обезшумено ,добри спирачки ,малко твърдичко стъпва въпреки високите гуми 215/55/16 .. позицията на водача не ми допадна някак си много на ниско стоиш но това вероятно се регулира .. бензинчето беше титаниум и наистина имаше много копчелък вътре ,не го загледах съществено .. има какво да се желае от сглобката на купето ,фугите са малко големички на места .Като цяло ми харесаха фокусчетата  ,определено ще има успех модела .

Pyrhel

Преди каквито и да е впечатления искам да благодаря за уникалната възможност която ни предостави Мото-Пфое:

Целодневен ТЕСТ ДРАЙВ на най-новият Форд Фокус Мк3. На разположение на посетилите националната среща на клуба бяха ДВА автомобила - 1.6 TDCi 115 к.с. и най-коментираният напоследък 1.0 EcoBoost 125 к.с. Пълни резервоари и свобода за каране!!! (fe)

Накратко за дизеловия автомобил. Форд Фокус Мк3 1.6 TDCi 115 к.с. 270 Nm с 6-степенна ръчна скоростна кутия. Разход на гориво по каталог: 5.1 градско, 3.7 извънградско и 4.2 смесено. Старт-стоп система.

Бензиновият Фокус - 1.0 EcoBoost 125 к.с. с въртящ момент от 170Nm и 200Nm при overboost. Също с 6-степенна ръчна скоростна кутия. Разход на гориво по каталог: 6.0 градско, 4.4 извънградско и 5.1 смесен. Старт-стоп система.

Като оборудване бензиновият превъзхождаше дизела. Ще започна с най-видимите неща отвън - ксенонови фарове и дневни светлини. Дневните светлини през деня се виждат много добре, а нощно време създават "намръщена" физиономия отпред. Тази вечер ги върнахме в Мото-Пфое Люлин по тъмно и го гледах по пътя в огледалото, много добре изглежда. Другата разлика отвън е наличието на хромирани детайли - рингове около халогените и около прозорците.

Откъм интериор беше мнооого доволно оборудването. Веднага се забелязват двата цветни дисплея и Sony аудио системата, aмбиентно осветление, по-приятно осветяване на уредите на таблото, темпомат, гласови команди, bluetooth и т.н.

Дизел:

Бензин:

Осветление в дръжката при затворена врата:

При отворена:

Време е за личните ми впечатления. Ще започна с отрицателните.

Първото ми влизане във Фокуса беше стресиращо. Разстоянието ми от главата до тавана беше доста малко. Не съм особено висох - 180 см и след по-сериозно спускане на седалката се почувствах по-добре. При всички по-компактни коли се наблюдава това и не може да се каже минус за модела, но все пак това бе първото ми негативно впечатление.
Второто се отнасяше до капака на Easy Fill капачката - не се заключва. За нашето БГ ежедневие не е особено подходящо :)
Третото - нормалните фарове на дизеловия Фокус. Покарахме доста километри нощно време и ако трябва да съм честен, нормалните фарове с халогенни крушки не ми допаднаха как осветяват. Нито късите, нито дългите.
Последното нещо - ESP системата. Държи се странно и определено има недостатъци. Според мен на фона на други автомобили реагира като че ли по-късно.

Започвам с плюсовете за модела и най-вече спирачните възможности на Фокусите. Спират НЕВЕРОЯТНО добре!!! Купето както каза Алекси е добре обезшумено, шумове не се чуват от мотора нито при бензиновия, нито при дизеловия. Като се пътува е доста тихо. Фокус Мк3 е видимо е на доста малко разстояние от земята и стъпва изненадващо добре на пътя въпреки не много големите/широки гуми. Сонито в бензиновия изкарва доволно добър звук! Ксеноновите фарове на бензиновия са на светлинни години пред халогенните на дизеловия.
Интересен момент са дългите на бензиновия - до колкото видях си е обикновена халогенна крушка, а при премигване светват и изгасват рязко и светлината им е бяла като на ксенон! Седалките са много удобни и "хващат" гърба супер при завои.
Умната електро-хидравликата си казва думата и управлението е много приятно и еднакво при ниска скорост и маневриране напред-назад, както и при висока. Воланът е с прекрасна големина и е много удобен. Другото много удобно нещо е позицията на скоростния лост спрямо подлакътника - точно както трябва да бъде. Педала на съединителя е еднакво твърд по целия ход и се натиска леко, хареса ми. Старт-стоп системата в началото преди да свикне човек е малко странна и се шашкаш защо ти гасне колата, но след няколко загасвания се свиква и вероятно доста гориво пести по задръстванията и светофарите.
И нещо малко, на което се зарадвах много - предният капак вече не се отваря с ключ зад емблемата!

По повод двигателите и динамиката - от дизела може би мааалко повече очаквах, но е доволно добре и така. Много нисък разход на гориво. Шум в купето не се чува, но ги има леките вибрации при работа на място.
Бензиновия... Тук съвсем честно и откровено казвам, че очаквах да е кенеф... Не беше - много ми допадна и определено ме изненада приятно. Като си говорихме после с хората - не само моите очаквания и после реални впечатления са били такива. 6-та скорост определено му е нужна и се радвам, че я има. Оказа се, че определено не е само "градски" двигател. Държи се съвсем прилично и на далечни разстояния и ако някой познат, който се чуди дали да се спира на него при избор на кола, бих го подканил да го пробва, защото изненадва с възможностите си за 3-цилиндрово моторче.

След всичи писаници горе искам отново да благодаря на Мото-Пфое за възможността за целодневен тест-драйв на 2 автомобила с конкурентни бензинов и дизелов двигател. Посетителите на срещата определено останаха изненадани когато пристигнаха Фокусите, а крайните впечатления със сигурност казвам, че са много положителни!

Засега толкова от мен по темата, като се сетя още неща ще се включвам пак. Подканвам всички, които пробваха Фокусите да се включат с коментари и мнения!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

viksata

Имах възможността да пътувам и с двата автомобила  (happy)

МООООГО съм изненадан от 1.0 EcoBoost  (thup) много добра динамика, отговаряща по мое мнение на 1.6 двигател!

За автомобилите с малка кубатура на двигателя е характерно да се превключват често предавките, за да компенсираш загубата на мощност........ 

:D Е да ама не 1.0 EcoBoost си има страхотен въртящ момент и това не се налага, забиваш му 6-та и забравяш!!! 

Климатика на 1.0 би трябвало да е убиец на мощността, но не може да се усети разлика с AC/ON и AC/OFF .Климатика остава да работи и при спрял двигател от старт - стоп системата! 

Прекрасни спирачки !!! Тествано   :P

Има още много неща да споделя и малко по малко ще допълвам!

Благодаря на MOTO-PFOHE за прекрасните Focus 3 (thup)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Danchev

И двата Фокуса се предсвавиха отлично и на пътя и на пистата и определено бяха атракция и повод за дълги разговори.
За мен най-важното в случая беше наличието на контролирана затворена среда, което даваше възможност за тестване на двете коли на едно друго ниво от хора с отлична автомобилна култура, знаещи и можещи зад волана.
Покарах и дизела и екобуста и определено съм впечатлен от новата генерация на Фокус. Продължавам да не харесвам някой черти от екстериора, но на живо изглежда доста по-приятно от снимки ... дано за фейса разкарат тези ужасни стопове, които просто съсипват дупето. Не обърнах много внимание на глезотиите вътре/вън ... за мен беше важно как се чувствам аз седнал зад волана и как се чувства самият автомобил. Удобна седалка, позицията на волана и педалите е добра, отлична видимост във всички посоки. Пропорцията интериор/екстериор също е супер, което дава добро усещане за външните размери на колата докато си вътре ... единственно не ми хареса големината на централната конзола и колко е широка и изпъкнала в най-горната си част ... идва ми малко прекалено.
Първо за Фокуса като цяло ... две много открояващи се черти за автомобил от този клас и таргет ... брутални спирачки и много здраво стъпил на асвалта. При първият ми досег със средният педал просто онемях ... това нещо наистина спира.
Колата е смъкната доста в сравнение с това, което сме свикнали до сега ... като не забелязах това да е повлияло на проходимостта ... няма ги гадните фуги по една педя гума/калник.
При скорост от около 110 км/ч с изключено ESP и поредица от сериозни отклонения в ляво и дясно ... отличен контрол, дупето не мръдва, недозавиване в рамките на нормалното за кола на предно, фийдбека от волана е чуден.
При спокойно каране колата се чувства много лека и приятна за управление, добра маневреност, леко воланче, меки педали ...
Моторите ...
Дизела ... каквото очаквах ,това се и случи, приятен градски мотор, нищо ново и нищо интересно ...
Екобуста ... е те тука след хранилката дето му метнах наистина се изненадах. Много пъргав още от ниски, не очаквах толкова малко лаг от литровка с 3 цилиндъра ... кара се като атмосферка, почти не се забелязва кога сритва турбото, всичко се случва много леко и спокойно ... малко поумалява на високи. Като му пуснеш бобчета се настригва доста приятно ... нищо впечатляващо, но впечатляващотото в случая е че тази динамика и ускорение идват от тоя миксер. Върви си точно като 125 коня в купе с тези килограми ... нито повече нито по-малко :) Очаквано за мен за 3 цилиндъра двигател труден за баланциране, на място мотора си потрепва доста.
За почитателите на малките хечове като мен, този мотор във Фиестичка ще е приказка, дано да имам възможност да покарам и този вариант ^-^
How about a magic trick?

Pyrhel

Забравих горе да кажа, че всички снимки на/с/от/във фокусите можете да намерите в албума във фейсбук страницата на клуба.

pantata

И аз да се разпиша за екобууста, че го карах както в селски малки и разбити пътища, така и по първокласен. Уникално върви за такава кубатура! Изобщо не очаквах, даже доколкото разбрах ще се монтира и в следващото мондео. Работи много тихо и има добра тяга на почти всякакви обороти, турбо дупката я усетих само веднъж, беше сериозно нагорнище и оставих оборотите да паднат до 1000, нямаше шанс да продължи така и се наложи да върна 1-ва. Това както коментирахме може да се окаже недостатък при зимни условия. На извънградско обаче е страхотен двигател. На 6-та при 80 км/ч няма никакъв проблем с изпреварванията, реагира бързо и ускорява доста прилично. Функцията която подканва да качваш предавките за мен се оказа полезна, доста е тихо в купето и ако не беше тя можеше да си бича до 120 км/ч на 3-та :)

Чебурашка

И на мен ми хареса фокус 3 с новия екобууст.Доста по-тих е от МК2 и малко по-тесен е от него,но остава впечатление за по-качествен продукт.Двигателя въобще не се усеща като 3 цилиндров,но разхода му е супер.Нямахме варианта 100 к.с. който ще е доста по-популярен според мен и който сега  с ниво Trend 1.0
е на промоция за 26990,но предполагам че и той ще върви приемливо, за разхода съм сигурен че ще е най-ниския в класа си.Малко са колите в този клас които имат и 6-та скорост.
Старт-стоп системата заслужава отделна похвала за скоростта с която пали двигателя.

Bobi

Покарах доста и двата автомобила във всякакви условия и ще споделя преките си впечатления.

Focus 1.6 TDCi, 115 к.с.

Минуси:
  • Доста мудна на 1-ва и 2-ра скорост. Явно по-тежкото купе си казва думата. Карам същият двигател и мога да кажа, че Фокус 2 тегли доста по-пъргаво и бързо.
  • По-тесен от Фокус 2
  • По-нисък от Фокус 2
  • Абсурд да паркираш, гледайки през задното стъкло, понеже нищо не се вижда
  • Понеже съм висок 187 см, гредите на предното стъкло доста често ми ограничаваха видимостта
  • Прекалено големи отвори на въздуховодите

Плюсове:
  • На живо колата не изглежда толкова зле, колкото на снимки
  • Перфектен волан
  • Страхотен разход и работа на мотора
  • Въпреки, че колата sux на ниските предавки, над 3-та се представя повече от добре
  • Шеста скорост
  • По-качествени материали и обезшумяване спрямо Фокус 2
  • Големите и широки странични огледали. Буквално виждаш всичко зад и встрани от теб
  • Тасовете  :)), които не можеш да различиш от джанти. Перфектният вариант за БГ пътищата.
  • Страхотни спирачки и поведение на пътя. Имам чувството, че колата е залепена за земята!
  • Добър звук,. въпреки липсата на Сони
  • Старт-стоп системата - много е добра и бързо реагираща- докато натиснеш педала на съединителя докрай, колата вече е запалила

Focus 1.0 Ecobbost, 125 к.с.

Минуси:
  • Прекалено много копчета. Трябваше да карам от Междене до Стара Загора без радио, понеже ми трябваха 20 минути, докато намеря откъде се търсят радио станции. Много излишни копчета, поне за мен, за незначителни функции като часовник и др.
  • Неудобни седалки за разлика от дизела
  • Недоразумението, че колата беше много високо оборудване, а колата нямаше затъмняващо се огледало за задно виждане, което го имаше дизелчето Тренд
  • Скърцащо табло  (omg), а колата е на 15к км.
  • Тесен, нисък и другите неща, които съм споделил като минус за дизела, но са характерни за модела като цяло
  • Грозни джанти за високото оборудване, но това е субективна преценка

Плюсове:
  • Като яростен "трол", който хранеше този двигател във форума, ще си призная, че ме накара да се засрамя. Супер приятно изненадан съм от този "миксер"
  • Невероятна тяга още от 1500 оборота.
  • Брутални спирачки и поведение, тествани и в реална ситуация!  ;D
  • Уникални дневни светлини и ксенон! След малко почвам по-усърдно търсене на лупи за моята кола, защото след като се качих на моята каруца имах чувството, че карам на габарити..
  • Красив и удобен волан
  • Сонито  (clap). Перфектен звук
  • Много добре обезшумено купе и качествен материал
  • Амбиентното осветление кърти мивки
  • Високото оборудване привлича погледи и на живо колата е доста добра.
  • Шестата скорост определено прави колата много добра и на дълги разстояния
  • Мисля, че колата е перфектен избор за градски автомобил и по-редки дълги пътувания
  • Старт-стоп системата, която споделих по-горе за дизела

Ще допълвам с времето нещата, че в момента си забравих мислите. Но искам да благодаря на Мото Пфое, че бяха така любезни да ни предоставят автомобилите и много хора имаха възможност да добият реална представа за тях! И тук е моментът да направя призив към всички, които имаха възможност да ги карат, с няколко думи изразят впечатленията си. По този начин могат да се отблагодарят на Мото Пфое за възможността, която им беше предоставена.

Накрая ще кажа и най-големият минус на екобууста. За съжаление аз все още не мога да кажа "Сбогом, дизел". Всичко в колата е перфектно, но разходът от 4.8 л е силно оптимистичен. Поствам направо една снимка, тя говори достатъчно. Снимката е направена на входа на София след пътуване само по извънградски маршрут и магистрала със скорост, ненадвишаваща 135 км/ч.

Marlboro

Благодаря на Мото-Пфое за двата автомобила, които предоставиха на клуба.
Много ми беше любопитно да седна зад волана на EcoBoost-а. Най-хубавото беше, че можехме да направим преки съпоставки на двата мотора, 1.6 TDCI и 1.0 EB.
Покарах двата автомобила извън пистата, по селски пътища с завои и ме впечатли, колко са стабилни и колко добре спират. Дизела си ускоряваше както очаквах, но бензина определено ме изненада. Миксера бъркаше яйцата доста сръчно.  :D
В нито един момент не усетих, че карам автомобил с толкова малък мотор. Двигателят е страхотен, но самия фокус не ми хареса. Външно си е грозен, особено стоповете, вътре е тясно и има твърде много копчета. Изключително глупаво е направено и спирането на страничните въздуховоди в купето!

Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

amplified

Към обобощението на Боби бих добавил, че и аз съм изненадан, че миксера се дърпа яко.
Копчетата са много и са кофти разположени, поне на червения Титаниум.
Друса доста, усещането е все едно си в кола от класа на фиеста, корса или аурис. Някак ... вътрешно е стеснен и създава усещане за малка кола.
Аз лично изпадах в паника като се возих във Фокуса и видех някаква неравност на пътя, ама аз с моя кораб съм разглезен.
Спирачките всички ги хвалите, а пък на мен ми се сториха като на кола с автоматична скоростна кутия(т.е. слабички), явно е субективна преценката :) На кораба като натисна малко по-енергично средния педал и ми се връща храната от преди 3 яденета.

Друг минус са хромираните лайсни на прозорците. Бяха пред тотална загуба на покритие! Кола на 1 година и едва 15к!
Дисплеите ме кефеха, щото са с готини менюта и добра резолюция, не пъновете на мондео мк4, дето от 1 метър им виждам едрия пиксел.

Като градска количка и за кратки пътувания е просто перфектна, но за нещо по-дълго и по неравни пътища ме губи отвсякъде.

На отворен капак се забелязва как мотора работи на място доста неравномерно, но пък в купето това не се усеща, шум от двигателя също липсва.

BIGFORDFAN

Аз имах удоволствието заедно с Боби да карам и двата автомобила по около 300км във всякакви условия: по Хемус (което не е АМ от доста време според мен), после по междуселски пътища с добра настилка, на писта, през високопланински проход и накрая през АМ Тракия до София. Въпреки това мисля че ако наистина трябва да се изпита напълно даден автомобил, ще е нужна поне една седмица да ''живея'' с него като евридейка. Може би затова впечатленията ми са прекалено положителни...

Ще започна с най-обсъжданият автомобил напоследък, а именно 1.0 125к.с. Ecoboost Titanium:
1. предварително очаквах че щом има boost в името, този мАтор ще ми допадне  :)) ;
2. с първото ми сядане в колата, на мен лично ми ''пасна'' като ръкавица, след лека корекция на седалка и огледала всичко си дойде на мястото, много важната за мен позиция на подлакътник и скоростен лост е перфектна, а този волан за мен е еталон по ергономия;
3. за мен глезотийките са МНОГО важни, а тук имаше доооста от тях: темпомат с ограничител на скоростта (незаменимо за мен, просто е перфектно), USB вход (стандарт за Фокус 3), bluetooth връзка с телефон, управление на аудиото от волана (доста удобно и интуитивно за мен), пълният трип компютър също е голямо удобство;
4. премиум аудиосистемата от Sony ''кърти мивки'' с дизайн, на мен лично звука ми хареса страшно много, ако пък си бях поиграл повече и с настройките сигурно може и още по-добре. Многото копчелък по панела не са чак такъв проблем, управлението от волана е перфектно и напълно интуитивно. Аз не бих заменил тази аудиосистема, перфектна е за акустиката на автомобила;
5. външно автомобилът за мен е много ''стегнат'', предницата е доста ''злобна'', задните светлини не са чак толкова зле, като цяло дизайнът е отличителен и запомнящ се;
6. окачването за мен е перфектният компромис между комфорт и стабилност, ако го сравняваме с S class със сигурност Фокуса ще загуби, но пък аз харесвам да карам по-стегнати коли, нямам забележки към комфорта наистина;
7. стигаме и до най-важното: ''миксера'' под капака  :)). ОЧАРОВАН съм от лекото и неусетно развъртане на мотора, напълно безшумната работа до 3000об./мин., неусетното набиране на скорост на висока предавка, наложи ми се да гоня колоната по едно време и наистина не усетих недостиг на мощност по нормални пътища с ограничение 90км/час, някои може би очакваха по-нисък разход, но мисля че е не никак зле;
8. и един минус: съединителят имаше по-дълъг ход за моя вкус, но това явно е тенденция в новите автомобили.

Накратко да спомена и дизелчето 1.6 TDCI 115 к.с., Trend или Trend Sport:
1. по-малкото ''глезотийки'' определено намаляват удобството за всекидневна употреба, но не мога да кажа че оборудването е ''спартанско'';
2. слизайки от Екобууста и качвайки се на дизела, първата ми реакция беше ''Сбогом дизел'', отчетливи вибрации при работа на място, мудно ускорение от място, климатикът доста го спъваше,не го очаквах от модел 2012 година;
3. аудиото е прилично, най-хубавото е че си е вградено в таблото, не се свалят панели и т.н.
4. разходът беше около 5/100 с магистрална скорост, преди това не съм го засичал;
5. може би след 200км по АМ Тракия с 130-140 дизелчето ''живна'' и като захладня привечер и изключих климатика взе да ми харесва повече...

Като обобщение на написаното по-горе искам да подчертая че Фокуса е среден клас автомобил, някои хора тук го сравняват с Мондео мк4, което е нелепо... За мен автомобилът е перфектният всекидневен избор, бих казал че с шестте предавки и добра тяга няма никакви проблеми за извънградско движение, и двата мотора на ''финалната права'' ми допаднаха (това е все пак е икономичният мотор за Фокус), но ако нафтата ''на черно'' не е вариант за новите дизели, то определено избирам ''миксерчо''. СБОГОМ ДИЗЕЛ! Здравей ECOBOOST!  (clap)

П.С. искам да благодаря на екипа на МП Люлин и най-вече на Бела, наистина се изненадах от топлото им отношение към съвсем непознати ''Фордаджии''. Дано това да е началото на едни плодотворни отношения между Форд Клуб БГ и Мото Пфое!

Pyrhel

Хайде и останалите, включете се по темата с отзиви!

Ето още няколко снимки, този път много представителни:

Виктор Велев

Аз лично бях впечатлен от динамиката на бензиновия фокус от тези 1000 кубика и 3 цилиндъра няма какво повече да се желае.Вътре  беше срашно тихо колата е добре обезшумена и много комфортна като цяло бих си купил такава кола за всеки ден  8) Благодарим на МОТО ПФОЕ за предоставената възможност. ^-^

Alexi

все пак разхода по борд от 6.7 навън ми се струва височък .. не може да се мери с дизелов мотор

hotblooded

Относно разхода - предполагам че сте ги "измъчили" подобаващо  >:D

jfs

Аз като тествах екобууста въобще не съм го мъчил. Въпреки това също неостанах впечатлен от разхода. Иначе за вървенето съм очарован дори бих казал възхитен като се има предвид кубатурата и броя на цилиндрите. За нисък разход обаче всеоще ДИЗЕЛ. (fri)

Alexi

ако трябва да избирам нов фокус 1.0еко  или 1.6д ще е екобуста .. все пак е с 3к по евтин ,нямат избиване от икономия на гориво... и се кара по приятно от 1.6д ... но на моя стил по би паснал 1.6 еко или 2.0д - и разхода им няма да е много по висок ,за съжаление цената на фокус с тия мотори е доста по висока ...

petermitkov

1.6 eko ще е 180 коня - определено ще е добре на кола с такова тегло - ако въобще пуснат 1.6 еко за фокуса.
sapienti sat

supertorr

Цитат на: petermitkov в 11 Септември 2012 18:18:40
1.6 eko ще е 180 коня - определено ще е добре на кола с такова тегло - ако въобще пуснат 1.6 еко за фокуса.
Ще видим за Мондеото;D

Alexi

то има такъв фокус даже го имаше за тест драйв миналата година .. мотора е 2 варианта ,150 и 180 коня .. в мондео е един вариант ,160 коня

pantata

От към разход, като ходихме за мръвките се качих на среден 7,6 (нямам представа кога е зануляван) и до Севлиево го свалих до 6.4. Доста покарахме със 120 км/ч и моментия разход се въртеше около 5, което е повече от добре.

Радко

Аз лично карах двата автомобила само на пистата и гледах единствено динамиката. Бях много любопитен за този прехвален СВЕТОВЕН РЕКОРДЬОР и първото ми каране беше " Та това нещо има ли турбина"  ??? Оказа се обаче че има и няма почщи никакъв лаг  (thup) Можеби очаквах повече от дизела, но не съм карал много коли с турбо. Определено обаче екобууст-а си заслужава всички награди и признания.  ^-^ Добра динамика и бих казал разход, защото след можеби 1 час каране със залепен на пода педал за газта, на драга показа малко под 8  C:-)
Това което нямаше как да не забележа беше добре изолираното купе от звуци. Като влезнах в екобууст-а неразбрах че работи мотора. За дизела се отнася същото  ;) Като цяло ... купето е добро, екобууст-а обира всякакви овации  (happy) Въпреки това бих предпочел 1.6 Екобууст за това купе. Разликата в разхода не е кой знае какъв, но удоволствието ще е определено по-голямо  (thup)
пп Да не забравя да добавя извънземните спирачки ... като се качваха други хора когато карах аз им казвах да си слагат колана  :D

Alexi

спирачките си бяха нормални ,просто прилични .. дизела имаше някои вибрацийки и шумове ,абе дизел :)

Радко

Можеби не съм карал толкова нови коли и затова да са ми се сторили толкова зверски спирачките  (thup)