Не купувайте антифриз "Приста"

Започната от Bobi, 02 Февруари 2012 20:48:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Натъкнах се на един много обезпокоителен факт, а именно това, че "Приста" продават антифризи- менте. Поствам линк към цялата статия, а коментарите и преценката оставям на Вас.

Проверка на OFFNews : 3 от 5 антифризи - менте!

Иван Вълков

От както тоя антифриз замръзна и пукнахме блока на Жигулката на чичо ми неща и да чуя за него. Аз лично съм доволен от антифриза Fusch, продаван в ауто+.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

supertorr

Ауул, а аз точно такъв карах 4 гидини ??? добре че не имало толкова големи студове, а максимум до -14

Bobi

Късметлия си ти :)

supertorr

Е то понякога е и до партида, но защо се допуска ::)
А може да са направили някакво менте (stir)

escobar

След късо проучване и малко по-дълго обмисляне си закупих Антифриз Приста Long Life.
1 литър концентрат ми струва точно 9.99 от бензиностанция Петрол. Отговаря на спецификациите на Форд и всички основни производители, включително на тези за тежкотоварните машини. Дават му експлоатация 5 години или 250,000 километра.
Разредих го 1:1 с вода и не се пресече при доливането, на цвят е червен. Засега няма проблем.

Като правих проучването установих, че въпросната статия направо е заляла автофорумите, а много се дразня като се подценява и плюе българското безпричинно.
Това, което извлякох като информация е следното
1. Приста произвежда много добри продукти, но силно се подценяват особено в България
2. Има вероятност робувайки на чуждите марки, пак да се гризне дръвцето, ако някой ги е почерпил с водица или ментосал
3.  Мото Пфое продава антифриза на 12 лева значи го купува най-много за 6, а шансът Моторкрафтския антифриз да се произвежда от подизпълнител в 5-тия свят също го има.
4. В публикацията за антифриза става дума за синия антифриз на Приста, купен от конкретна бензиностанция, сипан на някаква джипка последен сезон...
5. Попаднах и на сравнение на Приста Лонг лайф с някакъв висококвалитетен американски и Приста изостава в рамките на статистическата грешка, а като цена е 4-5 лева надолу.
Та така, времето ще покаже...

Alexi

при условие ,че литър червен концентрат на Лики Моли е 12 лв .. познай аз кога бих сложил Приста .. същото важи и за маслата им .. карал съм служебен автомобил с Приста ,за 150к мотора се издуха и взе да гори по 2 литра масло за 10к км ..

escobar

За маслата нямам представа, но пък спрямо антифриза нямам кой знае какви очаквания и мисля, че ще върши същата работа като Лики, Игат, Моторкрафт и така нататък...

Едно мнение от Фиат клуб

dimmX написа:
Хубава темичка се заформи, та и аз да питам каква е в момента цената на Paraflu и какво е съотношението антифриз-дестилирана вода и колко от едното и колко от другото за колата от подписа ми!
Какво мислите за антфриза на Prista-long life, стрували си парите и качеството?

Това е доста добър антифриз.Във фирмата в която работя сме дистрибутори на Американския антифриз "Флидгард" който е световен лидер в производството на филтри и антифризи.Направих ме тест на Prista-Long Life и се оказа че има същия процент ДЦА само две десети от процента по-нисък от Флитгард-а при една и съща концентрация  Това показва че този антифриз е на доста високо ниво и родния ни производител доста се е постарал. Едно пояснение ДЦА е добавка която има антикорозиони свойства и също не позволява образуването на микровъздушни мехурчета които водят до кавитация и са враг номер 1 на всички метални детайли. Това е основната добавка която прави антифриза по скъп. Няма да коментирам други марки антифриз които тази добавка липсва , така че не е все едно какво слагате че било важно да не замръзва във фризера  Този антифриз на Приста трябва да се държи в концентрация -30 -35 градуса ако се разреди под тези стойности се губи свойството на ДЦА-то. Този тест на Приста го направихме защото клиентите на двигателите които продаваме искаха да знаят дали може да ползват този антифриз защото американския им идваше скъпо.Ние като фирма която държи на реномето си направихме този тест от случайно закупен от бензиностанция антифриз Приста Long life след положителния тест клиентите бяха уверени че при използването му няма да бъдат нарушени гаранционите условия.

PS. Ликито е с 20% по-скъпо, а дали е с 20 % по-хубаво?

Alexi

20% са 2 лв на литър .. няма да обеднея ..едните са световно известен производител ,другите - световно - неизвестен .. де да беше при всички неща само 20% разликата нямаше да се чудя дали БМВ ,Мазерати или Фиат и т.н. ..при антифриза не се чудя :)

Bobi

Ти.....сериозно ли наля тоя бълвоч? Аз бях останал с впечатление, че си обичаш колата.

escobar

Ако ми се преебе колата, в Русе ще почернее :) Бобокови ще трябва да ми вземат Фиеста със салон от алигатор албинос и да се самобичуват докато ми се извиняват...
А като говорим за марки Приста прави и Тексако, а без много да шуми и Лики Моли може да произвежда.

Първият път долях с Лукойл червен с изтекъл срок на годност, после долях с Моторкрафт. Не меша антифриз с масло, няма течове, нито върви повече, нито по-малко. На 7-8,000 се налага да доливам...
Най-много да се пукне нещо и да стане интересно, че Да види тая Фиеста ремонт, не само мивка и смяна на масло ;)