Електрическа ръчната спирачка през зимата?

Започната от Lakokara4a, 12 Септември 2014 09:08:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Lakokara4a

Колеги, тази сутрин се замислих нещо докато  паркирах. Колата ми има електрическа ръчна спирачка. Като изгася колата се пуска сама. Това добре, ама идва зима. Притеснявам се  ако стане много студено да не замръзне и да няма освобождаване сутрин. Как го  решавате този проблем? Има ли начин да не се пуска ръчната зимно време? И изобщо може ли да замръзне, има ли жило?
Ford Focus Cmax 2000 куб. 136 к.с


hotblooded

 Зимата 99% от проблемите са с барабанните спирачни апарати  (като падне температурата, барабните се свиват и още по силно се притискат към накладките (при дисковете е обратно - от студа дисковете охлабват и за това има едни тресчотки по апаратите (когато ръчната не е отделно на барабни) да компенсират това) и в крайна сметка - залепват. И ако сме опънали ръчната докрай - става сложно.  Не твърдя че е невъзможно, но все още не съм имал случай на кола с дискови сп. апарати да замръзне ръчна до степен да не може да тръгне или да провлачва колелото по снега.  Познавам 2ма човека с ел. ръчна която е пуска сама - не са се оплакали до сега.

Pyrhel

При мене на Мондеото замръзваха жилата за броните ако е било киша/дъжд през деня, а после отрицателни температури.

По повод ел. ръчна при гасене - предполагам, че е настройка и може да се промени.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Lakokara4a

Лично съм виждал на един с- макс как му се влачат гумите. Онзи обясни, че били ръждясали, не бил каран дълго, ама не вярвам. Явно проблема не е изключено да се появи зимата. Ама как мога да не я пускам зимата?!
Ford Focus Cmax 2000 куб. 136 к.с

Mondeicho

Имам приятел с Рено Сценик и при него в багажното отделение има приспособление за ръчно освобождаване на жилата, ако замръзнат.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

К.Методиев

Това няма как да не може да се промени, при ваг ако е кодирана за щатите при гасене се пуска ако е за европа не се пуска, та въпрос на кодировка е за мен.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

G_o_c_e_v

Малко късно виждам темата ама все пак да обясня.
Преди да се извади ключа от патрона се натиска с лявата ръка копчето за ръчната в посока надолу, вади се ключа и тогава се пуска копчето. Така Не се активира ръчната.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

redchampions

Цитат на: Mondeicho в 27 Април 2015 22:30:14
Имам приятел с Рено Сценик и при него в багажното отделение има приспособление за ръчно освобождаване на жилата, ако замръзнат.

На C-Max-а тази ръчка за освобождаване се намира под подлакътника - отваря се капака и се маха дъното, то е подвижно. Помага ако моторчето на ръчната откаже, иначе за замръзнали жила май няма да помогне.