Последни публикации

#1
Focus / C-Max / Re: Почистване и ревизиране на...
Последна публикация perun - Вчера в 22:21:02
Наскоро познат се изказа,че на дърт таралясник колкото повече му се престараваш толкова повече проблеми си навличаш.В тази връзка и по темата като сваляш дросел за чистене всяка година, какво е състоянието на уплътнението и може ли от там да дърпа въздух...?!?
#2
Общи приказки / Re: С по-добър бензин ли карам...
Последна публикация perun - Вчера в 21:56:23
От 2001 до 2015г. имахме поне две командировки до Германия и една до Полша всяка година.Случвало се е и по-често като имаше период дето всеки месец пътувахме до тези две дестинации.Пътува се с автомобил.Сега са много по-рядко, нещата се оптимизираха.Та още от 2001г. съм напълно убеден, че разлика в горивото у нас и и това което сме зареждали по пътя няма.Всякакви митове и легенди за това колко е лошо горивото у нас са ми напълно чужди.
#3
Общи приказки / Re: С по-добър бензин ли карам...
Последна публикация saggy - Вчера в 21:26:50
Честно да ви кажа - не знам дали има значение какъв е нефтът. Важното е цената на крайния продукт да не е по-висока. В момента не е руски, това е сигурно, но другата седмица като дойде нов танкер не се знае. Има си стандарти за качество на бензин и дизел и те се спразват и следят всекидневно в производството. Иначе не можеш да си продадеш стоката в ЕС, каквото прави нашата рафинерия.
#4
Така, де-ама белким (ужким) им удължим животеца-ако може.
#5
Focus / C-Max / Re: Почистване и ревизиране на...
Последна публикация F Focus - Вчера в 10:54:47
Де да беше само пенсията, ами има и заплата... ^-^
Както казва един набор: най-трудно е да накараш комсомолец да работи и пенсионер да се откаже да работи ^-^
#6
Общи приказки / Re: С по-добър бензин ли карам...
Последна публикация Alexi - Вчера в 09:29:50
защо мислите че петрола сега не е руски ? същия си е ,просто минава през прекупвачи .. същото важи и за газта както знаем
#7
Общи приказки / Re: С по-добър бензин ли карам...
Последна публикация ivchotr - 17 Април 2024 23:28:23
По-малък разход, щото пооправиха не малка част от пътя :D
#8
То пък нашите двигатели едва ли могат да се определят като нови. Все пак са по на 20, че и на повече години откак са ги направили.
#9
Focus / C-Max / Re: Почистване и ревизиране на...
Последна публикация ivchotr - 17 Април 2024 23:03:28
Цитат на: F Focus в 17 Април 2024 12:17:15Не споря -може и да си прав , ама що на бензин не го прави, както и  на газ без вкл. климатик също?

Ами защото при двете горива симптомите не се проявяат по един и същ начин, особено, ако хлабините не са съвсем изчезнали.
При това само подхвърлям идеята, а не твърдя, че е точно такъв проблемът. Работата е там, че хлабините могат да се видят само с директна проверка. А ти така или иначе се чудиш за какво да си харчиш пенсията, та една проверка за лично успокоение и за отхвърляне на тази причина едва ли ще те занули финансово (fri)
#10
Общи приказки / Re: С по-добър бензин ли карам...
Последна публикация perun - 17 Април 2024 21:38:52
Много отдавна преди да спрем руския петрол рафинерията на OMV в Австрия е собственост на Лукойл...