Въпроси за Фокус МК2

Започната от envo, 27 Ноември 2015 20:53:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

envo

Здравейте колеги. Това ми е първият пост в този форум. Днес си купих Фокус МК2, 2005год., 1.6 16V Ti-VCT 115 к.с. Ghia. Колата е на реални 113 000 км. Мисля да й слагам газ. (ако можете помогнете с избор на модел и ценови диапазон за газов инжекцион и читав майстор разбира се-около и в гр. Русе). Някой, който е газифицирал - доволен/недоволен, разход, проблеми и т.н. Интересува ме също и поддръжката от тук насетне - на колко хил. км. какво се сменя (маслото на скоростната, ангренажен ремък и др.). Предстои ми смяна на масло и филтри - на какво масло и какви филтри да се спра? Очаквам всякакви препоръки и мнения. Извинявам се предварително, ако темата не е на мястото си. Благодаря!
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.


Pyrhel

Ti-VCT-то е много сладко за каране, усеща се разликата от VCT, честита :) Някой ден като не те домързи може да ни я покажеш в дневника. А, да, и добре дошъл :D

Автоматик ли е? Ангренажният ремък го дават да се сменя на всеки 8 години или 160к км. Маслото й го дават 5w-30, спазвай си го, Форд Формула е достатъчно евтино, че да да не се мисли за друго :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

envo

Не е автоматик. По нататък ще кача снимки.  ^-^
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.