От коя бензиностанция да зареждам?

Започната от Pyrhel, 17 Септември 2011 11:59:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lemon80

Вече 7-8 пъти пълня резервоара на една бензиностанция до суходол /няма име/, карали си нафтата от ГДР-то, евро5. Нямам борд компютър и не мога да хвана разликата в разхода, но на дим и ускорение е по-добра от всичко, което съм сипвал. От Авиото съм зареждал два пъти - не намерих разлика, освен на касата  :D . По принцип зареждам на Еко и когато мина покрай суходол, задължително пълня до горе. Миналата зима не ми се занимаваше но сега ще отлея от Суходолската, та да направя един опит на т. на замръзване, защото зимата, когато зареждах на фокуса /на който сменях помпа и бях много наплашен от такива места/ шефчето на бензиностанцията ми се кълнеше, че тяхната била до -33 без проблеми, немско качество, не я разреждали и куп други глупости..... 

Бих ги класирал така/сипвал съм на ЕКО,ОМВ,Шел,Петрол,Лукойл/:
1. Суходолска
2. Еко - безспорен фаворит от всички вериги в БГ
3. ОМВ - ама само моушъна
4. Другаде само при нужда и по малко :) 

п.п. Наблюденията са ми само върху дим и ускорение :)



Vanko

До Суходол се сещам само за Лукойл, къде точно е тази малката?

escobar

Да не е GO Petrol?
Води се на ул. Бойчо Бойчев № 97? За там имам карта за солидна отстъпка. Един познат сипва дизел на съвременен Рендак там и няма оплаквания.

lemon80

#213
Цитат на: escobar в 02 Ноември 2015 12:09:14
Да не е GO Petrol?
Води се на ул. Бойчо Бойчев № 97? За там имам карта за солидна отстъпка. Един познат сипва дизел на съвременен Рендак там и няма оплаквания.

На  GO Petrol-а завиваш в ляво, ако идваш от Люлин, кръстовището е Т-образно. След около 500-600м е "бензиностанцията", която представлява 2 колонки и навес.

Някъде тук се пада

VENTCI





Отстъпка дизел 0.05 лв.
Отстъпка бензин 0.07 лв.
Отстъпка газ 0.03 лв.

Dmitarcho

И карти ли раздва вече :) Супер. В петък се прибирах от Добрич .. и викам, ще мина през Варна да заредя евтино ;) Минах през ЛикОйл-а където са автокъщите ... нафтата беше на 1.71 лв. но имаше доооооста голяма опашка. Насреща имаше Ромпетрол /или нещо подобно/, трам цената беше около 1.90 и се отказах да ходя там :) На много други бензиностанции, цената си беше "висока" - около 1.90-2 лв. Накрая заредих на Еко-то преди магистралата, на около 1.80 лв.
Ръца Пръца

Vesel

В момента в 4 бензиностанции във Варна - 2 на Лукойл и 2 на OMV дизела е на 1,71. И там зареждат сигурно 2/3 от Варна. Аз обаче мисля да продължа да зареждам при Марешки, нищо че е малко по-скъпо, защото благодарение на неговата бензиностанция цените станаха такива. До преди неговата поява дизела беше 2.09. Сега целта им е да го съборят и после пак да си направят цените с 40 ст. нагоре  (angry) 
Трябвало 2 години за да се установи имало ли картел ?! Марешки го разкри за 2 седмици. Не съм му фен по принцип , но евала му за смелата постъпка. Щял да отваря и втора бензиностанция и се надявам и там цените да се задържат такива. Принципно и цените в аптеките са му по-ниски от останалите и то от няколко години.

V.Buzev

Мен ми е много чудно как може цената на гореописаните бензиностанции във Варна да падне толкова, а пък в другата част от страната да си чешат на високата цена?

Dmitarcho

В другата част на България нямат конкуренция останалите бензиностанции .. и си държат цените високи :( Макар, че вчера на Круйз в Габрово нафтата беше 1.85 лв. , а на останалите бензиностанции си е на около 2 лв.
Ръца Пръца

VENTCI

На Круиз като извадим отстъпката от 10 ст. цената значи става 1.75 лв. - трябва ти чипче.
Всеизвестно е че ни скубят яко с цените - във Варна като ходя си зареждам на Марешки - с отстъпката дизела е на 1.69 лв.


Dmitarcho

Ръца Пръца

Alexi

ми маржа е 50 стинки ,малко ли ви се вижда :) а има станции продават по 25 тона на ден .. вие смятайте :) с такива пари се плаща на произволно правителство за да не бара картела ..

Vesel

Цитат на: VENTCI в 25 Ноември 2015 12:56:10
На Круиз като извадим отстъпката от 10 ст. цената значи става 1.75 лв. - трябва ти чипче.
Всеизвестно е че ни скубят яко с цените - във Варна като ходя си зареждам на Марешки - с отстъпката дизела е на 1.69 лв.
Днес заредих на 1.74 с отстъпката, т.е. нормалната цена е 1.79. Обаче нещо ми даде голяма разлика м/у разхода по борд и по колонка. Малко ме осъмни това, но може проблема да идва от предното зареждане. На следващото зареждане ако пак даде такава разлика, значи нещо не е читава работата. Иначе опашки никакви. Вече има доста бензиностанции с неговите и под неговите цени. Дано се разпространи това и извън Варна, но гадовете са си свикнали да си правят големи пари на наш гръб и не им се пуска аванта.

Bobby97

#223
Прочетох почти всичко свързано с 100-октановият бензин и явно всеки си има своите предпочитания, но днес на влизане в Пловдив посока новият път към Хаджията Груев за секунди видях видях табелка 100-1.94 (грубо, не помня), дефакто се пада бензиостанцията точно след Хаджията, та някой от Пловдив и не само да е слагал от там и някакви впечетления? Сипвах месец от Лукойл 98 2.00лв литъра разлика не съм усетил пред обикновенния 95, сипах наскоро от Еко 100октановият им и единствената разлика пред 98 на Лукойл е, че карах 30тина километра по-малко (Лукойл-10л 90-100 км 20.10лв;Еко 10л 21.10лв 80-90км)

Riddle

Аз лично съм фен на Еко и то нормалния дизел. Две години карах Капа 2,4 TD само с него, приятелят от който взех колата беше минал 50 000 км за други две години пак с него. Нямах никакви проблеми, сравнително нисък разход за големея петак, много добра динамика и комфортно ниво на шума. Само една зима ми направи номер, рано сутринта при минусови температури се чу осезаемо тракане на помпата....след първоначалният ми шок се усетих и сипах 50 грама масло в нафтата и след десетина километра тракането изчезна и не се появи повече. Има вероятност дизела на Еко да е леко сух за зимните ни условия, но 50 гр. масло в един резервоар или някаква добавка решават проблема. Следващите две години бях на газ и пак от ЕКО. Те ме възнаградиха с безпроблемна работа на стария таралясник и 7л/100км смесен разход. Сега напълних Фокусника в София от бензиностанцията на мой приятел в Захарна фабрика. За около 200 км от тогава ми даде 3,8 на трипа, след два дни здраво градско на климатик вдигна до 4,2. Още е рано да се прави извод за реалният разход, но трипа ми показва оставащи 860 км. Вероятно ще се включа в тях защот ме очаква отиване на море, но като изпразня резервоара ще се върна при ЕКО, че София ми е много пристрани :) Зимата ще си взема добавка, за да не си правя експерименти.
Винт, забит с чук държи по-здраво от пирон, завъртян с отвертка.


martin1977

Цитат на: Riddle в 16 Юни 2016 23:06:14
За около 200 км от тогава ми даде 3,8 на трипа, след два дни здраво градско на климатик вдигна до 4,2.
Какъв е този висок разход, колега. На мен ми харчи 3,3 - 3,5/100, а тук във форума има колеги дето и до 3/100 им пада разхода.

Riddle

Цитат на: martin1977 в 16 Юни 2016 23:47:03
Какъв е този висок разход, колега. На мен ми харчи 3,3 - 3,5/100, а тук във форума има колеги дето и до 3/100 им пада разхода.

Браво на вас (clap) Аз очевидно не знам още как да карам Форда икономично! Ама компа може и да греши - като ида да заредя ще лъсне истината - може и аз да падна под 3  8)
Винт, забит с чук държи по-здраво от пирон, завъртян с отвертка.


infomar

Поради липса на друга бензиностанция по пътя който обикновено пътувам, най-близка се оказва от реномираните  ШЕЛ до практикер в Плевен. За момента съм доволен от бензина - не ми е правил проблеми, за разхода 95% извънградско колата се очертава да гори 6.7-6.9 л/100 по компютър. Предлагат един по-скъп, ама го дигнаха над 2 лв. и вече не наливам от него. 95-ката е на цена 1.78 вчера.
Последни мнения за Лукоил-сковият бензин - доволни ли сте последният месец?

BillyBADBoy

В момента най-качествения дизел се предлага от ... Ромпетрол.

Всичко друго (без някои премиум дизели) е с марка Лукойл. Включително Еко, Шел, ОМВ, Марешки и т.н.т.

infomar

#229
А за бензина как стоят нещата - както с дизела ли? Ако е така, то директно да зареждам от ЛукОил ::)... имам и отстъпка по Сребърната карта  :)) :))

Ihovahi edit - няма нужда от големи и удебелени букви!!!


BillyBADBoy

Нямам конкретни наблюдения за бензина, но предвид силно ограничения алтернативен внос на светли горива последните няколко месеца най-вероятно положението е същото (за А95).

sinnerman

#231
Цитат на: BillyBADBoy в 21 Юни 2016 20:33:29
В момента най-качествения дизел се предлага от ... Ромпетрол.

Всичко друго (без някои премиум дизели) е с марка Лукойл. Включително Еко, Шел, ОМВ, Марешки и т.н.т.

Е, купуват в момента дизел от ИНСА в Белозем. Товарят го на ЖП и го вкарват в депото в с. Мартен. И после излиза от там с документи на Ромпетрол. Ама щом  ти харесва и колата ти върви добре. Обикновения дизел на ОМВ, в Пловдивско също е от ИНСА. Рафинерията на Рома в Констанца продава голяма част горивото в Турция в момента за повече пари. Няма сметка да го продава в  България.

BillyBADBoy

Значи товарят в Белозем и го карат в Мартен на 400 км., само за да го закарат пак в южна България за да закръглят километрите на 700-800 ... доооообре.

sinnerman

#233
Щом колата ти харесва горивото на Рома, няма значение от къде е.... Поздрави от Мартен.

BillyBADBoy

Имам въпрос тогава. Ако горивата идват от с.Мартен и Ромпетрол България, защо в документите за съответствие и качество на горивата се споменават румънските рафинерии? Възможно ли е горивата да кажем за обектите във Варна да идват директно от Румъния или минават задължително през данъчния склад в Мартен?

Следващият път като заредя ще ги снимам.

infomar

Дори и да продават турско гориво, няма начин да ги хванеш на колонката. Би трябвало документално да са си опекли нещата.

opex

Цитат на: sinnerman в 22 Юни 2016 08:53:48
Е, купуват в момента дизел от ИНСА в Белозем. Товарят го на ЖП и го вкарват в депото в с. Мартен. И после излиза от там с документи на Ромпетрол. Ама щом  ти харесва и колата ти върви добре. Обикновения дизел на ОМВ, в Пловдивско също е от ИНСА. Рафинерията на Рома в Констанца продава голяма част горивото в Турция в момента за повече пари. Няма сметка да го продава в  България.
На ОМВ обикновените дизел и бензин са също от Белозем. Максмоушън бензин и дизел обаче са им от Австрия.
Като качество на бензина, от обикновения поне до преди две години омв беше на 1во място, след това не знам, понеже карам само с макс моушън. Но гарантирано на абсолютно всяка друга верига, на която се е случвало да заредя по нужда, бензина е бил лайно и колата само бучи и по-трудно набира докато не го изгори. Заредя ли пак на омв всичко се оправя.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Alexi

около Австрия :)) отдавна не се внася ,представлява обикновена нафта/бензин с добавка

sinnerman

Малко скъпо идва вноса от Австрия. В Белозем няма бензин. Бензина на ОМВ е от Сакса и от Лук.Горивата по големите вериги отговарят на БДС. Всички вериги си брандирт горивото  с цел маркетинг и реклама. Блъскат добавки. Иначе навсякъде са все едни и същи лайна.И клиентите така купуват марката. А това с авиодизела е ебати простотията.

Ilian Petrov

Да си кажа и аз мнението за пропан-бутана. Някои казват, че намират разлика в зависимост от това от къде зареждат. Досега съм зареждал от ОМВ, Круиз, Газпром, Газтрейд. Не намирам разлика нито във вървежа, нито в разхода.