Последни публикации

#1
Общи приказки / Re: Да сменя ли FF 2009 г. 2.0...
Последна публикация Pyrhel - Днес в 22:49:23
Разчиствам темата от тъпотиите и моля стоп на чесането. Има тема за спамене.
#2
Focus / C-Max / Re: Почистване и ревизиране на...
Последна публикация perun - Днес в 21:54:55
Оборотите на празен ход при загрял двигател ги дават 700/+/-30.Важно е друго-налягането в маслените пътища при определени обороти.При 800 до 850 об./мин. налягането е 1.3 до 2.5bars.Долната граница за нормална работа и смазване е 0.5-0.8bars и то за кратко време...
#3
Общи приказки / Re: Да сменя ли FF 2009 г. 2.0...
Последна публикация saggy - Днес в 21:36:06
Може би трябва да доразчешим тая тема за 1.0 Екобуст веднъж-завинаги и да се спре повече обсъждането на слабите места или скъпата поддръжка на двигателя. Факт е, че Екобуст е цяла гама от двигатели, които вече 10+ години се произвеждат и скоро не се вижда да се прави друга серия фордовски двигатели.
#4
Намалява работната температура на двигателя... хммм това ми се струва, че по-скоро е минус. Той двигателя ако е разчетен да работи при едни температури... Примерно новите бензинови Мазди дръжат 100+ градуса, а не 90.
Другата част от описанието е като на добавка Юнак на д-р Мермерски.
Аз съм пробвал и двете. Разлика не видях.
На Бардал ползва BDC-то - има ли ефект, няма ли... няма как да кажа. Там поне е доста по-евтино излиза няколко ст. на литър гориво отгоре. Тука 80лв - то си е направо една смяна на масло това.
Като цяло повечето добавки са т.нар. "snake oil", но надали има човек, който да не си е взимал поне 1-2 пъти.
Ако имаше някоя универсална и супер добавка всички други щяха да са фалирали.
Според мен най-голям смисъл имат тези добавки ако започнеш на чисто нов двигател.
За машинката за триене имай предвид, че тая добавка може да е като Мотул В300 - при едно загряване да е СУПЕР, а след това да става на водичка...
#5
Поздрави от мен-отново! ^-^
Скоро смених двиг. масло и всички филтри, освен горивния. Впоследствие стана дума за качеството на различните масла и добавки с масларя, на които съм върл противник. Та, човекът каза, че скоро идвал търговски представител на "Бардал" с машинка за тест на триене (който не е гледал такива да цъкне в Тубата-ще му е интересно). Та търговецът демонстрирал качествата на различни модели масла "Бардал", относно триенето, които се представили кои по-добре, кои по-зле, ама накрая въпросната добавка буквално избила рибата! И понеже съм психически подготвен за по-основен ремонт на двигателя, а и се чудя за какво да си похарча парите си купих тази добавка (80лв. за 400гр.) (tooth) Ясно е, че за двиг. масло са важни и много други параметри, ама нали съм подвижна и истинска лаборатория за масла... ^-^
Ще се наложи да поизчакам, докато мотора "изяде" част от новото масло, щото, докато е ново и качествено двигателят не го бара много, но после ще пиша, ако никой друг не е използвал въпросната добавка с толкова гръмкото  име "Плазма"! ^-^
#6
Focus / C-Max / Re: Почистване и ревизиране на...
Последна публикация F Focus - Днес в 19:22:28
Ами, както писах оборотите се заиграваха преди ревизията ма дрос. клапа 2-3-4 пъти от 400 до малко над 1000 об./мин., докато се стабилизират на 800. Както също писах този ефект се проявява бързо тамън след около година от предишната ревизия на дрос. клапа.
#7
Правни въпроси / Re: Дължим данък при получаван...
Последна публикация jijo99 - Днес в 15:18:04
имаше нещо в закона записано че за година имаш право до 3000 или 5000 лв беше да получиш средства без данък, над тази сума дължим данък мисля 10% печалба.
Преди време бяха ударили Еконт и всички който въртяха "Куфърна" търговия светнаха и съответно НАП ги привика.
#8
Focus / C-Max / Re: Почистване и ревизиране на...
Последна публикация ADiDimitrov - Днес в 12:22:57
Нещо с дросела ти не е наред /ако това което описваш се случва и на бензин/. Загрял Дуратек на 90 гр. държи празен ход 680 оборота. Дросела е електронен и това го задава компа. Треперене на тоя обороти в 90% е от хлабините в клапаните. Но падане до 400 оборота говори за сериозен проблем в самия дросел. Но като цяло той записва грешка когато. Нещата не са наред с него.
#9
Общи приказки / Re: Фън, спам, шитня, тр, тд!
Последна публикация Ozzie - Вчера в 21:48:12
Цитат на: Pyrhel в Вчера в 00:22:49Засрами се ти, от колко време не си писал в нея?!?
'ми няма за какво
смених масло и филтри, само за горивния не съм намерил време все още
през останалото време нафта и газ
140 км по магистрала не се усещат в купето.
#10
Focus / C-Max / Re: Почистване и ревизиране на...
Последна публикация ivchotr - Вчера в 21:30:42
Опитва се да гасне. Така прави и при нерегулирани клапани. Обаче ФФокуса упорито отказва да ги погледне.