Mondeo mk3 - не пали

Започната от Enev, 08 Октомври 2015 19:30:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Enev

Здравейте и от мен , отскоро се сдобих с Ford Mondeo 2.0 TDCI , 2004г.. Преди около седмица започна много рядко да не иска да пали , след въртене около 10-15 мин. запали и нямаше проблеми.След ден два пак същата работа и така все по често се появяваше проблема.В момента го прави всеки ден и започна понякога , много рядко да изгасва в движение.При изгасването свети лампата за подгрев.
Видях във форума че може да е от горивния филтър и макар да беше само на 1 000 км. го смених пак , но проблема остана.Отидох на диагностика , показа грешка на датчика на разпределителния вал и на коляновия вал.Като човека който ми прави диагностиката ми каза че според него е от датчика на разпределителния вал.
Някой имал ли е проблеми с този датчик и може ли от него да имам такива дертове ?


chokolino771

аз имах проблем с него ,като изгаснеше колата трябваше да поизтине за да запали и мигаше лампата и така 7 8 пъти ,докато един ден изгасна и повече не запали.Взех си един от моргата за 20 лева ,можеш и сам да си го смениш,грешката се самоизтрива.Колегите да кажат какъв е цвета на датчика, че при вашите е с друг цвят.

Pyrhel

Новите след фейса са сиви, старите - черни. Търси от сивите, там проблемът е оправен.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Enev

Thx , ще го сменя да видя дали е от него и ще пиша.

Alexi

тоя датчик съществува в много цветове ,аз съм си купил един син ( виждал съм и бял ) да си имам резервен че е едно от малкото неща заради които можеш да останеш на пътя а е евтин

Enev

Моя е черен на цвят.От една морга намерих един но пак е черен ,нямаше в друг цвят.Смених го и сега 2 дни не съм имал проблем.Надявам се ,че е било от него , защото ми беше дало грешка и на датчика в коляновия вал при диагностиката.

Pyrhel

Не дава проблеми обикновено той, но можеш да го свалиш и почистиш. Често има топка стружки по него от маховика.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

V.Buzev

Тази грешка за датчика на коляновия вал я набива защото не иска да запали. И при други марки е така. Грешката се води перманентна и само с диагностика на дадената марка може да се изчисти до следващия път, в който не запали по някаква причина :).

EMM Service

А има ли налягане на горивото??
EMM Service
Ремонт на спирачна и горивна система
Диагностика
Смяна на консумативи
Резервни части
0886316097

Enev

Вече 10 дни без проблем си пали и не гасне значи при мен проблема е бил датчика на разпределителния вал , благодаря на всички за помощта.


lemon80

#10
Цитат на: Enev в 18 Октомври 2015 15:55:47
Вече 10 дни без проблем си пали и не гасне значи при мен проблема е бил датчика на разпределителния вал , благодаря на всички за помощта.

И аз съм в начален стадий на симптомите които описваш ..... направо ще го сменя от сега! Дано и при мен да се окаже от него. Ти от къде го купи? Чудя се дали да го взимам от МП или не е от голямо значение ..... Откривам на Delphi,FAE,Hella всичките са сиви.

Enev

Аз го взех втора употреба от автоморга за 20 лв. и засега нямам проблеми ...  стария си го държа в колата за всеки случай  ::)

lemon80

Смених го, миналата събота. Стария също се оказа сив. След 2-3 седмици ще знам дали е от него. За сега да ..... но и преди това с паленето се случваше рядко.