Чистачки S-MAX

Започната от spaun, 11 Октомври 2015 23:28:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kaloqn



pAbLo

Цитат на: valyo08 в 26 Ноември 2015 08:39:38
Опитах се да дам тази евтина идея на някои колеги в нужда,но те не ме разбраха,заслепени от цени от 100лв. за чистачки.От години сменям перата на около 50 коли автопарк,и съм се убедил в евтиния вариант,стига да знае човек какви перца са хубави-трайни,да не скърцат и да карат поне година.Освен това,като се поразрових,открих,че има предлагане на маркови чистачки за модела,доста под 100лв.-към60лв.комплекта.Спрях да пиша но следях темата ,защото ме убеждаваха,че е невъзможно това ,което предложих,че и взеха да ми ги пращат да се уверя.
За да не се цупиш другия път - снимка 1.
Това се прави така.
Снимка 2 - това така и така и така.
Иначе за мен са празни приказки  ^-^
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

TCP/IP


pAbLo

Тази е шофьорската,другата колко струва ::)
https://mot.bg/predna-chistachka-bosch-mt012779-c6918
И чифта пак трясна 60лв :'(
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Mondeicho

Все пак си е с 40 лв. по малко. Ще има и за скара (rofl) с бира (popcorn)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

jonsix

Колеги, тъй като и при мен дойде момента за смяна на чистачките и лудото им търсене. Само пера не можах да намеря които да са 70+ см или поне в магазините които обиколих само комплект т.е. цяла чистачка продаваха. Някой от или около Варна да сподели адрес или gps насоки, че под 30лв парчето не намирам. Другото което ми мина през главата има ли връзка дължината на чистачката със странната работа на чистачките при автоматичен режим. Това с по-дълък и кратък период между сработванията ама въобще не работи.

jo_jo

#36
Аз си взех една 66см (оригиналната шофьорска за мондео мк4 се води 65см (за макса не знам)) от кауфланд, имаше промоция за 4лв. Сега мисля, че са 5лв, но май няма толкова дълги. Сложих я (има разнообразни адаптери) и засега мие добре и е тиха. И половин/една година да изкара пак е далавера. Ще си взема и малката като ида другия път (май е 45см).

планирам на оригиналните да им сменя перата, пък ако изпаднат и от ибей най-хубаво.

Mondeicho

#37
Вземете от бананите аз съм много доволен от тях. Последно от Баухаус взех Лукас пишеше на тях по 8 лв. Имаше и друг модел Лукас по 20 ина лв/бр., но ми се струват много за една чистачка. Шофьорската е 58 см, дясната 52. Имаше размери до 77 мисля(загледах се, че ми се стори дългичка). Взимам такива размери, които да покриват макс стъклото( оригиналните размери бяха по малки с по няколко см).
И с предните за по 4 лв. нямаше проблем Mitutoyo или нещо подобно бяха и си изкарват година без проблем.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

pAbLo

Цитат на: Mondeicho в 02 Март 2016 06:08:51
И с предните за по 4 лв. нямаше проблем Mitutoyo или нещо подобно бяха и си изкарват година без проблем.
Митотойото не можах да го закрепя на пътническото рамо :-[
На шофьорското място влезе и заспа,но другата тотално не искаше да чуе :'(
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Mondeicho

Предполагам, че може да е имало дефект в захващането на чистачката. Ти пробва ли да сложиш тази, която е станала на другото място?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.


pAbLo

Да върттях и захватите и чистачките,все едно нещо в куката пречеше.
И други приятели се пробваха и не успяха.
Мистерия :-X
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

ddd82

#41
Купих моя S-max с оригинални BOSH, но явно бяха на доста години. Най-евтиният вариянт е да си купите чистачки Мitutoyo от илиенци или всеки обикновен магазин (има модел 75 см) за 3 лв. Чупите ги и изваждате перото, защото захвата не става за Max-a. Малко трудно се нанизват но за 20 мин се справих и с двете. Изкарах с такива пера точно 2 години. Наскоро отново ги смених със същите.

FordSMax

#42
Чистачки FordSMax

Мисля да си поръчам едни чистачки от Китай. Цената е добра за двете предни и една задна.


Пристигнаха ми чистачките от Китай. Не съм ги поставил още, но качеството е отлично за тази цена! Следващите ще са пак от там!

sinnerman

Купи си чистачки Mitutoyo. Търкат перфектно и безшумно. Няма никаква разлика от оригиналните.  Три години изкарах с тях. Днес си поръчах пак същите. 3.50 лв. за 1 брой. Само си виж точните размери на твойте чистачки.

dongastone

Някой може ли да каже размерите за S Max?

Mondeicho

Да Mitutoyo са добри, и аз изкарвах по 2 години спокойно с тях. Ако искаш по-скъпи има и Bosch вече на приемлива цена от 13-14 лв./бр. в Практикер и Бриколажа ги гледах тези дни.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

sinnerman

Цитат на: dongastone в 19 Януари 2017 13:50:07
Някой може ли да каже размерите за S Max?
Излизат два размера 750/650 мм. и 750/700мм. Премери си твоите кой размер са.

Vilkata9990

Здравейте на всички. От около два месеца съм собственик на Форд S-max. Наложи се да сменям чистачките. По една малка случайност ми казаха за един пич в Красна поляна в посока от пазара към бензиностанция Шел. Магазинчето е от дясно.  Продавачът счупи едни китайски (марка не знам), смени перата на моите и резултата е перфектно чистене. Цена - 10лв . Който е от София може да се възполва. заслужава си. Моя размер на Бош излиза към 75лв.

pkitprf

#48
Цитат на: pAbLo в 03 Март 2016 12:38:10
Да върттях и захватите и чистачките,все едно нещо в куката пречеше.
И други приятели се пробваха и не успяха.
Мистерия :-X
Здравейте! Попаднах на темата без да имам нужда, но от любопитство я изчетох. Исках да разбера как са се справили колегите. Забелязах много практични методи, но също видях, че доста колеги не са си "изучили" автомобилите. Реших да споделя някои моменти от моята практика.
Първо за колегата pAbLo - мистерията е очевидна - има разлика в захватите на лява и дясна чистачка - не са симетрични (нито огледално). Поради тази причина масово продаваните у нас "банани" или безшарнирни чистачки не решават проблема, но, особено моите любими Mitutoyo, са изпитани донори. При търговци на добри цени 3,50-5 лева за една има дори размери 750-800. Това са стандартно изпълнение само с кука захват и стават само за ляво рамо или и двете, но ако са симетрични и се движат паралелно. За тези на когото не му е досадно да почовърка с инструменти (малко по прецизни) и да си поочерни ръцета с черно от графита смяната на перата е решение за няколко сезона, а може и 1-2 години - зависи от критериите. Аз лично бих препоръчал да е самостоятелно защото търпението на търговеца е по ограничено от това на ентусиаста.
Друго, което е добре да се знае са точните оригинални размери от производителя. Не разбирам защо се чудите какви са - ами те са са посочени и обяснени в ръководството на потребителя/купувача!? В случая с Galaxy WA6/S-max 2006-2011 има два размера комплекти - 750/650 - при отсъствие на датчик за дъжд (without rain sensor) и 750/700 - при наличие на такъв (with rain sensor). За съжаление при Motorcraft вече за всички модификации предлагат само един комплект 750/650. Но другият, както и при мен, също се предлага, но за други модели и години - каталожен номер 2120663 за Transit&Tourneo след 09/12. Всичките през октомври 2018 се предлагаха в МотоПфое България - Sumitomo на една и съща цена около 85 лева. За да имам точен размер чистачки, които после да "рециклирам" си ги купих. Има няколко дребни конструктивно-маркетингови хватки за да си оправдаят цената - но по-скоро пред ентусиасти.
Освен тези подробности ще ви споделя, че почти всички търговци в България, но може би и не само, предлагат заместители за Galaxy WA6/S-max 2006-2011 само от размера 750/650 когато са комплект лява и дясна, а когато са отделно дори не си правят труда да конкретизират. От спортна злоба "покопах" в интернет тръгвайки от производители, известни и не съвсем. Повечето плуваха по масовото течение и нехаеха за автомобилите с датчик за дъжд, т.е. за комплектация 750/700. Целта ми беше да намеря у нас приемливо търговско решение без поръчки от чужбина и всякакви доставки и плащания. Попаднах на фирма, производител с прилично интернет присъствие, включително предвидил и европейските модели на форд и някои други с европейско представителство и партньори дори в България. Намерих в предлагането му продукт подходящ за моята кола - 750/700, безшарнирни с 5 вида накрайници (включително и моя), симетрична аеро-геометрия (лек компромис) и се монтират и ляво и дясно - което е еднакво и за LHD и за RHD при колата. За 45 лева двете заедно са ми алтернатива за мръсните сезони - есен-зима-пролет (у нас от октомври до края на април в зависимост от годината), а за лято - другите, "златните" Motorcraft. За тези които нямат търпение - фирмата е Австралийска. Ако администраторите решат, че не е реклама, ще напиша и дам подробности - имена, фирми, интернет информация - каталози и модели, български контакти. Аз останах изключително доволен клиент. Не съм търговец или сервиз. ИТ професионалист съм и автолюбител, от доста време "Фордаджия" (много грозно звучи, но е точно).

Успех на всички в решаването на затрудненията и един лаф - Българският инженер след като пробва всичко и удари на камък - накрая чете ръководството! Вярно е.