Последни публикации

#1
Focus / C-Max / Re: Почистване и ревизиране на...
Последна публикация F Focus - Днес в 10:54:47
Де да беше само пенсията, ами има и заплата... ^-^
Както казва един набор: най-трудно е да накараш комсомолец да работи и пенсионер да се откаже да работи ^-^
#2
Общи приказки / Re: С по-добър бензин ли карам...
Последна публикация Alexi - Днес в 09:29:50
защо мислите че петрола сега не е руски ? същия си е ,просто минава през прекупвачи .. същото важи и за газта както знаем
#3
Общи приказки / Re: С по-добър бензин ли карам...
Последна публикация ivchotr - Вчера в 23:28:23
По-малък разход, щото пооправиха не малка част от пътя :D
#4
То пък нашите двигатели едва ли могат да се определят като нови. Все пак са по на 20, че и на повече години откак са ги направили.
#5
Focus / C-Max / Re: Почистване и ревизиране на...
Последна публикация ivchotr - Вчера в 23:03:28
Цитат на: F Focus в Вчера в 12:17:15Не споря -може и да си прав , ама що на бензин не го прави, както и  на газ без вкл. климатик също?

Ами защото при двете горива симптомите не се проявяат по един и същ начин, особено, ако хлабините не са съвсем изчезнали.
При това само подхвърлям идеята, а не твърдя, че е точно такъв проблемът. Работата е там, че хлабините могат да се видят само с директна проверка. А ти така или иначе се чудиш за какво да си харчиш пенсията, та една проверка за лично успокоение и за отхвърляне на тази причина едва ли ще те занули финансово (fri)
#6
Общи приказки / Re: С по-добър бензин ли карам...
Последна публикация perun - Вчера в 21:38:52
Много отдавна преди да спрем руския петрол рафинерията на OMV в Австрия е собственост на Лукойл...
#7
Общи приказки / Re: С по-добър бензин ли карам...
Последна публикация F Focus - Вчера в 19:25:48
Съмнявам се-качеството на горивата според мен зависи основно от управляващият съответният обект на фрайчайзингов принцип.
И още-изобщо не вярвай какво ти изписва компа за разход на гориво-само зареждане догоре на една и съща бензиностанция, на една и съща колонка няколко пъти плюс засичане на пробега и чак тогава ще имаш яснота за реалният си разход  на гориво, което е най-малкият разход и проблем за автомобила-лично мнение!

П.С. Много се съмнявам дали наистина сме сменили руският петрол-за газта е ясно, че не сме!
Също така имай предвид, че всички регулаторни органи въртят всякакви възможни далавери само за своя изгода, та няма никаква надежда за промяна! Справка-годишно се правят 200(?!) проверки на бензиностанциите в наше село, от двайсетина служители, които са хиляди и всичко е ОК-искаш ли още подробности и примери...?
Пълен кенеф сме отвсякъде-където и да бръкнеш тотална корупция!
#8
Много правилно са направили вдяващите хора, заради заложената фабрично повишена работна температура на двигателя, защото това  води до по-голяма економия на гориво (екологичност), но което впоследствие води до съсипване на двигателя, заради сигурното закоксуване на сегментите, особенно при спазване на препоръките от производителя за смяна на двиг. масло на 20-30Х км. ?!?! Които клиентите масово спазват и се кефят, че рядко се набутват за смяна на маслото! (:
Целта е да се изкара гаранцията-нищо повече! >:(  Ама и тя често не се изкарва и не се признава гаранционно, щото при много марки в упътването  за експлоатация пише, че разход на двиг. масло от литър на 1000км. пробег е нормален-без коментар!
#9
Focus / C-Max / Re: Почистване и ревизиране на...
Последна публикация F Focus - Вчера в 18:42:01
Наистина ли не съм го казал, или ти не си прочел внимателно какво съм писал?
Останах с впечатление, че другите съфорумци ме разбраха...
#10
По-новите бензинови знам, че държат по-високи температури за по-добро изгаряне и по-малко емисии. Тоест с екологичен ефект. Но и познавам хора, които си смениха софта на компа, за да си намалят  точно температурата, за да не си скапват двигателите. Имам такъв познат с БМВ.